Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Ха познай кога ще е третия път...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от I4S Разгледай мнениеМайсторе, само не разбирам, какво е общото между биткойн и фондовия пазар? Как сривът на биткойн (нещо, което е трудно да се нарече актив, поради невъзможността му да бъде оценен колко реално струва) ще доведе до срив на акциите? Не би ли следвало връзката да е точно обратната - инвеститорите биха се насочили в такъв случай към акциите и фондовите пазари, което би довело до по-голямо търсене и би покачило теоретично цените.
А биткойн е много по точен глобален индикатор на обществените настроения , дори от американски технологичните акции.
Поради спецификата си той е много по волатилен и в двете посоки. И предварително показва както големите пикове така и последващите крашове.
Така беше зимата на 2017-2018 , зимата на 2021 -2022. Сега също биткойн значително потъна още преди Тръмп да е обявил митата .
ТЕхнологичните и биткойн са от един клас активи високо рискови.
Ако не ти се вярва виж корелацията.Last edited by Майстора233; 30.06.2025, 14:43.
Коментар
-
Майсторе, само не разбирам, какво е общото между биткойн и фондовия пазар? Как сривът на биткойн (нещо, което е трудно да се нарече актив, поради невъзможността му да бъде оценен колко реално струва) ще доведе до срив на акциите? Не би ли следвало връзката да е точно обратната - инвеститорите биха се насочили в такъв случай към акциите и фондовите пазари, което би довело до по-голямо търсене и би покачило теоретично цените.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Защо си толкова сигурен за есента? Може и средата/ края на 2026. Иначе ако твоята теория е вярна Шелли може да спадне, но не толкова колкото американския тех. Защото е неликвидна и освен това бизнесът с голяма вероятност ще продължи да расте.
И освен това докато Пандата замести Рибаря в оплюване на акцията сме имунизирани
До сега изглежда ще действително глобалната икономика и пазарите изглеждат имунизирани независимо от две войни , глобална пандемия.и огромни митническии тарифи.
И като чели каквото и да се случи те се възстановяват сравнително бързо.
Но нищо не е вечно тренда е вече достатъчно узрял от 2009 насам.
А защо чакам точно септемри октомври.
Е свързано с корелацията с крипто пазара и 4 годишният цикъл и отстоянието от халвинга, което е точно на 18 месец - октомври.
Да не ме разбирате погрешно пикът на пазара не се определя от халвинга , а по точно обратното . Халвинга плава и се отмества с толкова трябва за да предвиди пикът на пазара в бъдеще . Вероятно и сега тази зависимост ще се спази.
Възможно е цикълът да се удължи но малко вероятно.
Но Почне ли сривът на доминацията на биткойн , това е краят.
За индексите Дакс и Дау. Бичият пазар може да формира нови върхове , следващите година две три , но технологичните и крипто като се изсипят трудно ще възстановят. И геополитически с мандата на Тръмп нещата също се наместват.
https://x.com/edmonddantes618Last edited by Майстора233; 30.06.2025, 13:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеОчаквам акцията да достигне споя пик в началото на есента септември, октомври.
При нива 60-65 евро за акция.
Което и колерира с края на цикъла при технологичните американски акции и крипто пазара започнал още през 2009 и отключването на мечи пазар не просто последователност от корекции.
Мечият пазар ще дълбок и продължителен , Но тъй като ще стагфлационен цените може да задържът значително ,,високо,, след първаночалната кореция.
Но в крайна степен ще,се изсипят в по - дългосрочен план. Засега нямада давам времева рамка и цени на спад , че ще почне едно хейтене.
Както писах следя акцията технически през крипто пазара и по натам ще кача чартове , за тези които се интересуват.
Очаквам, акцията да направи хоризонтално движение до към отбелязания от теб септември. И след това да започне новия растеж към 65
Защо така ли!? Ми защото така броя вълни. Няма да поствам чертеж, защото го правя Наум. Отдавна правя чертежите и ТА наум, защото ме мързи, да се занимавам с досадни неща, като чартове и смятам стъпките цена-време, вълни и фибоначитата наум.
Не ме притеснява хейтенето, все ми е тая. Бяхме говорили преди време, че ще стигне и мине стотака, ето стигна ги
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнениеОчаквам акцията да достигне споя пик в началото на есента септември, октомври.
Което и колерира с края на цикъла при технологичните американски акции и крипто пазара започнал още през 2009 и отключването на мечи пазар не просто последователност от корекции.
Мечият пазар ще дълбок и продължителен , Но тъй като ще стагфлационен цените може да задържът значително ,,високо,, след първаночалната кореция.
Но в крайна степен ще,се изсипят в по - дългосрочен план. Засега нямада давам времева рамка и цени на спад , че ще почне едно хейтене.
Както писах следя акцията технически през крипто пазара и по натам ще кача чартове , за тези които се интересуват.
И освен това докато Пандата замести Рибаря в оплюване на акцията сме имунизирани
- 5 Харесвания
Коментар
-
Очаквам акцията да достигне споя пик в началото на есента септември, октомври.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тъй-тъй. И какво от това? Резултатът ще е същия, ако ги питаш в редит и за бреф, спиди, софком и т.н. Какво очакваш? Това не е епъл, нвидия или тесла. Говорим за бг компания. Сигурен съм, че 70% дори не знаят, къде по дяволите на картата е и България! Но пак да попитам - какво от това? Никой никога не е твърдял, че Шели е световно разпознаваема акция. Дали ще стане такава някой ден, само времето ще покаже. Не знам дали някой се надъхва от тази тема - аз лично не. Никога инвестициите ми не са били базирани на мнения във форуми, без значение, дали те са положителни или отрицателни. По-скоро, като гледам този форум е поле за болните изяви на "анализатори" и хейтъри, които виждат невидимото, отколкото на водене на смислени дискусии. Но това си е типично българска черта, за съжаление...
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от I4S Разгледай мнениеРазбираемо е, че не получаваш отговори. И аз като прочета нещо тъпо, предпочитам да не отговарям. Но си напорист, гледам и пред викингите искаш да се из*каш. Само не разбирам, защо питаш нас за линкове? Действай по познатия начин - питай жена си...destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Оказва се, че на англоговорящите инвеститори не им дреме толкова за Шелли, 2.9k views засега основно от американци, канадци и англичани и нито един отговор. Шведите къде да питам същите въпроси? Я дайте линк за някой местен форум
https://www.reddit.com/r/ValueInvest..._is_the_value/destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеАз нямам акции на Шели, така че не знам за какво ще почукат на вратата ми.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
Коментар