IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Ако изчисляваме съотношението на база годишния консолидиран за 2020 г. P/E 20 се получава благодарение на еднократния ефект от 4,8 млн лв.
    Според мен и след отчета за 2021 г. съотношението ще бъде около 22-24 при сегашната цена 20-21 лв.
    Това е ясно.
    Не ми е ясно, защо на сайта на немската борса, вчера пишеше П/Е 12.27?
    Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Здравейте, на работа през телефон не винаги е удобно, а и Yori вече бе качил инфото - буквално 1час след публикуването!
      От друга страна браво на мениджмънта - умеят да обръщат дефекта в ефект . "...Ние искаме от нашите складове да излизат само супер качествени продукти, които да работят безпроблемно поне 10години...", а от другата страна още повече адмирации:

This is the way!

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Тони, хубаво си я видял новината, ама защо не я сподели? Въпроспе :-)
        Здравейте, на работа през телефон не винаги е удобно, а и Yori вече бе качил инфото - буквално 1час след публикуването!
        От друга страна браво на мениджмънта - умеят да обръщат дефекта в ефект . "...Ние искаме от нашите складове да излизат само супер качествени продукти, които да работят безпроблемно поне 10години...", а от другата страна още повече адмирации:

Last edited by tony1975; 11.02.2022, 06:08.

Коментар

Да и аз го видях, за съжаление...не били компютри а били компоти
          Тони, хубаво си я видял новината, ама защо не я сподели? Въпроспе :-)

Коментар

По-точно казано, цената на акцията постепенно се напасва към едно по-разумно П/Е едновременно със спадащия ръст на приходите.
            Надявам се, да не стига 17 лв, тъй като тогава целият ни пазар ще е поевтинял, но ми се струва, че има не малко други акции, които ще реализират по-бърз ръст от Алтерко. Имаше един кратък период от време когато 1 акция на Алтерко струваше почти колкото 3 акции Доверие, но вече не е така. А някой ден съотношението може да стане 1:1
            Не виждам как ще се получи тази схема с Доверие. Докато доверие стане 20, Алтерко ще е 40.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Нека "Агресивен шаран" каже какво става с фигурата "Двойна гънка" ?
              Развиват ли се нещата според очакванията,или за пореден път се получават неприятни изненади?
              Много пъти съм го казвал, но специално заради теб ще го кажа пак, защото си новобранка Аз съм спекулант, а не инвеститор. Може и пет пъти в годината да вляза и да изляза от дадена позиция. Аз нито се влюбвам в акции, нито седя на някой на коленцето, нито тръствам някой, нито съм се клел на някой във вечна вярност Като не вървят нещата според моите очаквания продавам и купувам нещо друго. Над 20 години го правя това упражнение
              Last edited by Агресивен бик; 10.02.2022, 19:33.

Коментар

• По-точно казано, цената на акцията постепенно се напасва към едно по-разумно П/Е едновременно със спадащия ръст на приходите.
                Надявам се, да не стига 17 лв, тъй като тогава целият ни пазар ще е поевтинял, но ми се струва, че има не малко други акции, които ще реализират по-бърз ръст от Алтерко. Имаше един кратък период от време когато 1 акция на Алтерко струваше почти колкото 3 акции Доверие, но вече не е така. А някой ден съотношението може да стане 1:1
                Last edited by LaCosta; 10.02.2022, 18:16.

Коментар

Ако изчисляваме съотношението на база годишния консолидиран за 2020 г. P/E 20 се получава благодарение на еднократния ефект от 4,8 млн лв.
                  Според мен и след отчета за 2021 г. съотношението ще бъде около 22-24 при сегашната цена 20-21 лв.
                  Следователно за няма година време - колкото е цената толкова е P/E.
                  Сега пак ли мислите че ще става под 17лв?

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение
                    Въпрос:
                    Защо на сайта на немската борса пише P/E Ratio 12.27? Грешка ли е и ако да, то от къде идва грешката и трябва да се коригира!
                    Според Бсе-софия П/Е на Атерко е 19.95.

Коментар

• Нека "Агресивен шаран" каже какво става с фигурата "Двойна гънка" ?
                      Развиват ли се нещата според очакванията,или за пореден път се получават неприятни изненади?

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение
                        Въпрос:
                        Защо на сайта на немската борса пише P/E Ratio 12.27? Грешка ли е и ако да, то от къде идва грешката и трябва да се коригира!
                        Няма грешка
                        Бай Валю да каже.
                        Той изчислява най-хард.

Коментар

• Въпрос:
                          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Ще се сетите брат. Друг път им кажи, като те правят на Мъжоретка и фронтлайнер на т.н. ФУРОР С АКЦИИТЕ, да го правят поне по-нормално, по-перспективно, по-разработено дружество с РЕАЛЕН БИЗНЕС (не Китайско карго, не Подвижен цирк - ако спряло каргото имали план в Б-я да сглабят WTF?!?)

Само се замислете как идва тоя марж на печалба? устойчив ли е, РЕАЛЕН ЛИ Е? как става така, че поръчваш на ишлеме и ПИЧЕЛИШ?
                            ТОВА Е НАЙ-РИСКОВОТО ДРУЖЕСТВО НА БФБ!!! НЯМА МЯСТО В СОФИКС!
                            Същото е и за Молдован Банк (КОНСОЛИДИРАНИ ПЕЧАЛБИ ИЗВЪН ЕС - БЛИЗАНЕ НА СЛАДОЛЕД ПРЕЗ СТЪКЛО)
                            Явно след аварията в Св. Иван Рилски в Нови Искър още не са си събрали пациентите лутащи се из форумите.

Коментар

Ще се сетите брат. Друг път им кажи, като те правят на Мъжоретка и фронтлайнер на т.н. ФУРОР С АКЦИИТЕ, да го правят поне по-нормално, по-перспективно, по-разработено дружество с РЕАЛЕН БИЗНЕС (не Китайско карго, не Подвижен цирк - ако спряло каргото имали план в Б-я да сглабят WTF?!?)

Само се замислете как идва тоя марж на печалба? устойчив ли е, РЕАЛЕН ЛИ Е? как става така, че поръчваш на ишлеме и ПИЧЕЛИШ?
                              ТОВА Е НАЙ-РИСКОВОТО ДРУЖЕСТВО НА БФБ!!! НЯМА МЯСТО В СОФИКС!
                              Същото е и за Молдован Банк (КОНСОЛИДИРАНИ ПЕЧАЛБИ ИЗВЪН ЕС - БЛИЗАНЕ НА СЛАДОЛЕД ПРЕЗ СТЪКЛО)

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Не е точно като да са свършили, спрени са заради потенциален проблем във платките, което ще забави продажбите
                                на тази серия не и върви нещо

Dimitar Dimitrov

Администратор

+1
                                · 1 ч · About the delay in delivery of ShellyPro1PM, ShellyPro2 and Shellypro2PM

What is happening ?
                                We have the first batches here in our warehouse and we have been testing them for more than a week. They work great, but unfortunately we found that the copper layer of the PCB is thinner than we set for the PCB manufacturer.
                                This leads to 20 degrees higher temperature at the maximum rating of which the device is specified. However, it works well, but if there are several devices next to each other at maximum load there is a danger that the average will start to disconnect from thermal protection.
                                We want to be absolutely convinced that the Pro line guarantees a minimum of 10 years of life at 100% load on the device and we can not afford any compromises.
                                The good news
                                Fortunately, each Shelley Pro is modular and allows you to change only the boards on which the relays are located. We ordered new ones and when they arrive, they will be a replacement.
                                As apology:
                                We will give a coupon of 10 euros for anyone who ordered one of these products as an apology.
                                ShellyPro1 passed 100% of all tests successfully.
                                Withstands temperature tests which are:
                                • 40 degrees temperature in the box before the test
                                • 5 devices next to each other without distance
                                • 16 amps through each of them for a period of 3 hours.
                                • continuous measurement of 10 points inside the device
                                • maximum temperature allowed in the middle one 89 degree.

Коментар

Working...
                                X