IBKR показва 497 броя, еднорогът нещо го мързи да тича днес пак. Междувременно, пуснах едни 2700 бройки с БФБ. Черен Петър някой играл ли е като малък?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Споко, плащам си данъците, включително авторски права за алфата. Ти плащаш ли си данъците?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Е готов си за фонд мениджър !Не знам какво общо има тук КФН, но НАП може и да се позаинтересува от теб !
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Ти мен не ме мисли, +181.38% вече. По-скоро се притеснявай за КФННе знам какво общо има тук КФН, но НАП може и да се позаинтересува от теб !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, тук пропуска е Ваша грешка. Този заем бе коментиран на едно общо събрание и обявен публично, по спомен цената беше около 26-27лв тогава, без да съм сигурен. Другата грешка, която сте допуснал според мен е, че дори и в изказвенето си сега не се ръководите от фундамента на компанията, а от някакви външни шумове. Заема беше половин милион, а пазарната капитализация беше половин милиард, колко да е променило нещо?
.... а и ако никой не продаваше на онези нива, как щях да си допълвамимате една почерпка от мен на следващото общо събрание
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Милиона може много бързо да го направи, ако съдим по желанието му да стане меринджей !
https://forum.investor.bg/forum/%D0%...8A%D1%80/page4
Как да стана портфолио мениджър?
15.05.2025, 18:45
Аз съм близо до топ 1% сред финансовите блогъри в света според ТипРанкс, имам над 800 анализа в SA като там съм водил и собствена инвестиционна група преди да стана съавтор на Microcap Review с около 70 плащащи членове, в момента съм с над 7,000 последователи само там, IBKR показва 165.62% доходност за почти три години и 19.47% YTD. Не че инвестирам от само три години, занимавам се с това от 2007г, просто бях излязал от пазара по едно време за да купувам имоти.
https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda
https://seekingalpha.com/author/gold-panda
[ATTACH=CONFIG]n4271501[/ATTACH]
И напоследък започнах да се замислям - възможно ли е да стана портфолио мениджър с този трак рекърд? И ако да, как? Едва ли мога просто да пиша на някой в да кажем Елана или Карол и да им пратя trading statement и линк за SA с надеждата, че ще ме поканят на среща. Някакви съвети, инвестори?
Attached Filesdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubbydestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение.... Голямата част продадох на 22 лв, малко преди избухването, точно защото нямах информация, че Алтерко са дали на Експат заем.
....
.... а и ако никой не продаваше на онези нива, как щях да си допълвамимате една почерпка от мен на следващото общо събрание
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от August Разгледай мнение
Bse - 0.0 (зиро) акции дотук за деня, това според теб е ликвидно дружество....ц.ц...,много
Доверие горе долу същата история , оборот 250 лв.
Телелинк - 5000 лв оборот
Черен Петър отсекъде
Шели дотук на БФБ - 200 000 оборот,
След 10г като докараш до първия борсов милион пак кажи какви са ти станали критериите за ликвидност..., че изписа страници колкото за Ана Каренина, но все недомислици, а тук истината ти бяга все повече, Вай вай
https://forum.investor.bg/forum/%D0%...8A%D1%80/page4
Как да стана портфолио мениджър?
15.05.2025, 18:45
Аз съм близо до топ 1% сред финансовите блогъри в света според ТипРанкс, имам над 800 анализа в SA като там съм водил и собствена инвестиционна група преди да стана съавтор на Microcap Review с около 70 плащащи членове, в момента съм с над 7,000 последователи само там, IBKR показва 165.62% доходност за почти три години и 19.47% YTD. Не че инвестирам от само три години, занимавам се с това от 2007г, просто бях излязал от пазара по едно време за да купувам имоти.
https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda
https://seekingalpha.com/author/gold-panda
[ATTACH=CONFIG]n4271501[/ATTACH]
И напоследък започнах да се замислям - възможно ли е да стана портфолио мениджър с този трак рекърд? И ако да, как? Едва ли мога просто да пиша на някой в да кажем Елана или Карол и да им пратя trading statement и линк за SA с надеждата, че ще ме поканят на среща. Някакви съвети, инвестори?
Attached Filesdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
ИБКР показва 525 акции за деня, това ликвидност ли е според теб?
Доверие горе долу същата история , оборот 250 лв.
Телелинк - 5000 лв оборот
Черен Петър отсекъде
Шели дотук на БФБ - 200 000 оборот,
След 10г като докараш до първия борсов милион пак кажи какви са ти станали критериите за ликвидност..., че изписа страници колкото за Ана Каренина, но все недомислици, а тук истината ти бяга все повече, Вай вай
- 2 Харесвания
Коментар
-
ИБКР показва 525 акции за деня, това ликвидност ли е според теб?
... просто някой не го устройват нивата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, можете да върнете назад, не съм нарекъл компанията "световен лидер", а световна. Изказването ми бе формирано на база на това, че сравнявахте изтъргувания обем акции на БФБ и тези на Шелли, като в сравненията си не отчитахте обемите изтъргувани на други борси по света! Същевременно основната търговия по позицията на Шелли, отдавна е в Германия, което е видимо и от описаните от мен числа. Втората причина, поради която нарекох компанията "световна" бе това, че компанията има дъщерни компании на три континента и продава и продукциата си по целия свят, някъде със собствени представителства, някъде чрез дистрибитори и технически продажбите не са в няколко държави, а в над 100, което е половината свят! По отношение на размера на приходите може опишете дадена компания, като милионна, мултимилионна, милярдна и т.н. Една компания може да прави огромни обороти и да бъде местна, локална, регионална и т.н.
Относно това, в което вярвам аз мога да Ви отговоря така, това в което вярвам съм му гласувал доверието си с парите си! Относно маржовете, маркетинга, новите продукти, продажбите за Q1 перспективите пред компанията до края на годината, мен ме удовлетворяват. За Вас продажбите през Q1 могат да имат едно логическо обяснение, за мен, както нееднократно съм споменавал в темата през годините има едно тримесечие, което е основополагащо за това как се справя компанията и то е Q4!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Сравнявам мащаб, не е сериозно да наричаш компания с едва 50 милиона приходи на тримесечие световен лидер и тем подобни. Да, технически има продажби в няколко държави и да, листната е на няколко борси, но IBKR в момента ми показва 234 изтъргувани акции и 1.55% спред, а тука ми обяснявате как нямало проблем с ликвидността на акцията. За маржовете, бухат в маркетинг, а не толкова в разработване на нови продукти, но маржовете стагнирали защото те самите не искали над 25%?! Това сериозно ли го вярваш? Защото по-логично обяснение е, че имат проблем с добавената стойност и ръста на продажбите за Q1 не предполага особено ускорение.
Относно това, в което вярвам аз мога да Ви отговоря така, това в което вярвам съм му гласувал доверието си с парите си! Относно маржовете, маркетинга, новите продукти, продажбите за Q1 перспективите пред компанията до края на годината, мен ме удовлетворяват. За Вас продажбите през Q1 могат да имат едно логическо обяснение, за мен, както нееднократно съм споменавал в темата през годините има едно тримесечие, което е основополагащо за това как се справя компанията и то е Q4!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от evren Разгледай мнение...Алтерко са дали на Еспат заем?
С каква цел...и този заем дали е повлиял на търговията с акцията?
А дали има други подобни действия...и в момента,в страната и чужбина?
Само питам...ако някой знае ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Ето къде съм бил. Не е лесно когато не седиш на коленце и не получаваш обаждания, да вземеш правилно решение. Но няма как да го знаете. Продадох си правата, но акциите си запазих, дори добавих на 9лв. Голямата част продадох на 22 лв, малко преди избухването, точно защото нямах информация, че Алтерко са дали на Експат заем.
Та не се изказвайте злъчно за хора, които не познавате. И Димчо е име. Пише се с главна буква.
А колкото до призива да пускам сигнали, няма да го направя, в тази държава, не.
С каква цел...и този заем дали е повлиял на търговията с акцията?
А дали има други подобни действия...и в момента,в страната и чужбина?
Само питам...ако някой знае ...Last edited by evren; 20.06.2025, 14:22.
Коментар
Коментар