IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

    Тогава защо се пънат да показват добри резултати. Искат всичко ли да си продадат.....
    Колкото по-вече гугутки повярват над 1 лв толкова печалбата им ще бъде по-голяма.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
      Колко го смятате конс. P/E-то на тези тарикати. Някъде към 13-14 май идва, което не е толкова зле.

      Лошото е, че не мога да разбера каква игра играят мажовците тук. Пуснаха се на 1.2 лв пък след това се разпродаваха до дупка.
      Продал си стоката на 1.20 и после натискаш да си я върнеш на 60 ст,кое не разбираш?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
        Играта им е ясна - целта беше кеширане.
        Тогава защо се пънат да показват добри резултати. Искат всичко ли да си продадат.....

        Коментар


        • Играта им е ясна - целта беше кеширане.

          Коментар


          • Колко го смятате конс. P/E-то на тези тарикати. Някъде към 13-14 май идва, което не е толкова зле.

            Лошото е, че не мога да разбера каква игра играят мажовците тук. Пуснаха се на 1.2 лв пък след това се разпродаваха до дупка.

            Коментар


            • Аз пък съм доволен Според мен Невек продават дяла си в Онто на изгодна цена. И дори при тази цена излиза, че капитализацията на Онто е половината от тази на Сирма по днешната пазарна цена. А тези 0.6лв, 0.7лв някой да пише как ги смята При уговорени сделки цената може и да е 0.0001 : ) .. Харесва ми също, че Сирма (акционерите) придобиват почти цялото ОнтоТекст, а гаранциите са за сметка на 3-мата акционери в съвета на директорите. Браво! Това се казва лична ангажираност!
              Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
                Продават 20 хил. броя на левче и никой не ги иска.

                Сигурно пак ще ни обясняват, че българския инвеститор не ги разбира.
                Измамници!!!!

                Коментар


                • https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/sirma-grup-kupuva-dial-v-ontotekst-za-42-mln-evro-257533/

                  "Сирма груп" купува дял в "Онтотекст" за 4,2 млн. евро


                  Продавач е бившият фонд Neveq, със сегашно име Ню Юръп Венчър Екуити Ел Пи

                  (SKK / SKK)


                  Снимка: Pixabay
                  "Сирма груп холдинг" АД е сключило договор за покупка на акции от дъщерното дружество "Онтотекст" АД за 4,2 млн. евро, съобщи публичното дружество чрез БФБ-София. Продавач е Ню Юръп Венчър Екуити Ел Пи (правоприемник на инвестиционния фонд за рисково финансиране Невек (Neveq).

                  Обект на сделката са 4 187 087 акции клас А1 от капитала на "Онтотекст", представляващи 100% от акции клас А1 и 26,06% от капитала на дружеството. Въпросните акции клас А1 (спрямо обикновените) дават право на по-голям ликвидационен дял при прекратяване и на по-голям дял от цената на акциите при продажба на акции, е записано в Търговския регистър.

                  Покупката цена от 4,2 млн. евро е платима както следва:
                  - 1 млн. евро следва да бъдат заплатени от купувача при джиросване на акциите, така, както е уговорено в договора;
                  - 1 млн. евро следва да бъдат заплатени от купувача в срок до 30.06.2018 г.;
                  - 2,200 млн. евро следва да бъдат заплатени в тридневен срок след вписването в Търговския регистър на увеличението на капитала на купувача, но не по-късно от 15.03.2019 г.

                  Обезпеченията са залози на акции, собственост на Цветан Борисов Алексиев, Атанас Костадинов Киряков и Георги Първанов Маринов, като всеки от тях ще заложи по 1,968 млн. акции.

                  Акциите в "Онтотекст" ще се прехвърлят в работния ден, следващ деня, в който са изпълнени следните условия:
                  - Купувачът следва да удостовери, че залозите /описани по-горе/ са надлежно учредени в полза на продавача;
                  - Страните предоставят всички корпоративни решения, пълномощни, удостоверения, декларации и друга прилежаща документация, която е необходима във връзка с прехвърлянето на акциите от продавача на купувача.

                  Определени са и промени в ръководните органи на "Онтотекст", като Златолина Мукова и Константин Петров напускат Съвета на директорите на дружеството.

                  "Сирма груп холдинг" ще финансира първия транш от покупката с инвестиционен банков кредит.

                  Neveq придоби дяла си в "Онтотекст" през 2008 г.

                  "Онтотекст" има 67 служители в края на 2016 г., показва отчетът на дружеството, публикуван в Търговския регистър. Приходите от оперативна дейност през 2016 г. са за 6,8 млн. лв. при повишение с 11,1% на годишна база. Нетната печалба е 479 хил. лв. за 2016 г., спрямо загуба от 229 хил. лв. за 2015 г.

                  В отчета на "Онтотекст" пише: "През 2008 г. "Онтотекст" получи инвестиция в размер на 1,5 милиона евро от NEVEQ и промени фокуса си от изследвания към монетаризация на технологията."

                  Основната дейност на „Онтотекст” се състои в извършване на научноизследователска дейност, разработване на технологии, свързани с представяне на знания и компютърна лингвистика, доставяне на софтуер за управление на знания, семантичен уеб и уеб услуги.

                  "Онтотекст" започна дейността си като технологична лаборатория в рамките на "Сирма" през 2000 г. и до 2008 г. има инвестирани повече от 200 човекогодини в изследователска дейност за ключови семантични технологии, базиращи се преди всичко на финансиране от грантове от ЕС в размер на около 8,5 милиона евро досега.
                  Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

                  Коментар


                  • Нямам акции, но съм виждал тук да минават огромни пакети на 60-70 стоиники. Според мен това е реалната цена. Не е учудващо, че тези за левче стоят.

                    Коментар


                    • Продават 20 хил. броя на левче и никой не ги иска.

                      Сигурно пак ще ни обясняват, че българския инвеститор не ги разбира.

                      Коментар


                      • Следя отчетите на Сирма на всеки три месеца. Често се натъквам на несъответствия. Ето например COGS в отчета за 2016-та е (9766), а в отчета за 2017-та като се прави сравнение с предната година става (9613). По същия начин несъвпадение има и в нетните потоци от оперативна дейност - 2016-та пише едно, една година по-късно вече е друго. Още - COGS за първите 9 месеца на 2017-та е достигнал 13 млн, а в края на годината, т.е. с вкл. още 3 месеца, общата сума е... 10 млн. Плащанията за придобиване на имоти и т.н. са над 2 млн за първите 9 месеца, а в края на годината намаляват до... 1.8 млн... Е как е възможно всичко това?

                        Това са примери само от последния отчет. В предните има още. Нарочно ли е или просто непрофесионално не знам ;-)

                        Коментар


                        • Във връзка с промените при големите физически лица акционери, някой знае ли новите лица как са свързани, ако изобщо са свързани. Странно ми е да купят толкова много.

                          Отчетите общо взето не впечатляват изобщо. Една трета от “печалбата” не се пада на акционерите на холдинга. Тук раздвижване може да има, ако се продаде нещо, но пък дори да има сделка тя няма да е 100% кеш. Нямам акции. Когато имам достъп до клавиатура и мишка, ще напиша за отчета и други неща.

                          Коментар


                          • https://technews.bg/article-106298.html

                            Разработчикът на семантичен софтуер Онтотекст АД ще си партнира с една от водещите информационни бази данни в областта на фарма и биотехнологиите – канадската DrugBank.

                            Очаква се сътрудничеството да открие нови възможности за комерсиалните и академични проучвания в областта на фармацията и здравеопазването, както и за откриване и използване на информация за лекарства за лечението на различни заболявания. още по темата

                            Уникалната информационна база на DrugBank в областта на биоинформатиката и хемоинформатиката ще бъде предоставена в RDF формат, който улеснява семантична съвместимост на данните и предлага възможности за развитие и надграждане на съществуващото знание.

                            При наличие на огромен брой разнообразни лекарствени формули на пазара, гъвкавото и адаптивно управление на знанията, базирано на семантичните технологии, може да доведе до изключителен напредък на изследванията в секторите фармацевтика и здравеопазване.

                            Занапред широкият обхват, изчерпателното рефериране и подробни описания на данните, които правят DrugBank една от най-качествените информационни бази в областта на науките за живота, ще бъдат достъпни директно чрез семантичната база GraphDB на Онтотекст като предварително зареден набор от данни с подробна документация и примерни заявки.

                            Основната семантична база данни на българската компания ще обработва масовите натоварвания, заявки и взаимодействия в реално време, което от своя страна ще позволи на потребителите да извличат нови факти и взаимоотношения, както и да генерират нови данни от съществуващите.

                            Разработената в България GraphDB е една от най-популярните семантични бази данни в света и се използва от водещи международни компании и институции сред които са Националният архив на Великобритания, Британският музей, медийни групи и някои от най-големите научни издателства в света.

                            Обединяването на експертизата на Онтотекст в сферата на семантичните графови бази и фокуса на DrugBank върху предоставянето на ценни услуги в областта на науките за живота ще осигури по-широки перспективи, ще ускори и улесни откриването на информацията, необходима на изследователите.
                            Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

                            Коментар


                            • https://www.investor.bg/novini-i-ana...017-g--255204/

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение

                                Там е неконсолидирания
                                Няма какво да му се гледа на този отчет, за холдинг става реч.

                                Коментар

                                Working...
                                X