If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като гледам как хвърчат милионите при оценка на някои алгоритми - просто нямам думи. Да, за работата по базите данни, онто-технологията мисля, че има перспектива,. но не и всичко изброено, а и немалко оценки не би трябвало да се отчитат по баланс, не са ли чули че в ит-технологиите посоките и динамиката са бързи и е добре да има адекватни преоценки. Не може нещо започнато преди 5-6 или 10 години и с неясно евентуално бъдеще да се калкулира по баланс. Изобщо не ми хваща окото и на мен това ipo. Твърдо мисля да го прескоча. Ако остане време може да довърша четенето с образователна цел и да се забавлявам наблюдавайки заигравките на "играчорите" - Както се казва - хляб и зрелища ))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Довечера ще прегледам всички документи и ще се опитам да дам смислен коментар по темата. Ако се абстрахирам от допълнителната информация, която научих покрай моите контакти в IT сферата, току виж се окаже, че все пак IPO-то е смислено.
Четох, четох, после почетох още малко и стигнах до извода, че това IPO не е за мен. Това е най-смисленият коментар, който мога да дам по темата.
Довечера ще прегледам всички документи и ще се опитам да дам смислен коментар по темата. Ако се абстрахирам от допълнителната информация, която научих покрай моите контакти в IT сферата, току виж се окаже, че все пак IPO-то е смислено.
Колкото повече гледам проспекта, толкова повече ми се иска да не продължавам а съм още в първата третина
Не е препоръка... !!!
Така - Фадата оцененна за 20,4 мил. евро, а Сирма иска оценка между 40-55 мил. евра. На какво основание - сходни приходи, сходни печалби (даже като изключим гимнастиките за "постигане" на 10 мил. печалба на Сирма за 2014, Фадата стоят по-стабилно в исторически план, а и са нишов играч с продукт (добър или не не знам, но върви сред застрахователите).
Държа си на мнението от преди седмица - 50 мил. лв. оценка за Сирма - макс.
Проспектът и всички документи, свързани с първичното публично предлагане на Сирма Груп Холдинг са на разположение на сайта на ЕЛАНА.
Така - Фадата оцененна за 20,4 мил. евро, а Сирма иска оценка между 40-55 мил. евра. На какво основание - сходни приходи, сходни печалби (даже като изключим гимнастиките за "постигане" на 10 мил. печалба на Сирма за 2014, Фадата стоят по-стабилно в исторически план, а и са нишов играч с продукт (добър или не не знам, но върви сред застрахователите).
Държа си на мнението от преди седмица - 50 мил. лв. оценка за Сирма - макс.
"На какво основание - сходни приходи, сходни печалби (даже като изключим гимнастиките за "постигане" на 10 мил. печалба на Сирма" ...
- Kak на какво основание - така го "сметнала" елана, cymru, не е случаен този факт. Защо са ги наели ? - за да "смятат". Кой ако не те ? Та нали така успешно издокараха "сметките" и при енемона. А как ли щяха да пишат с молива ако IPo беше за фадата !? ))
Не е препоръка... !!!
Коментар