IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• buyvalue, иронията беше много на място. Метода ви на оценка, на глава добитък, може да надцени силно куха компания без смислена дейност и парични потоци. Да кажем си разпродавам портфейла на БФБ и правя компания която наема програмисти. Скоро ще ме оцените на стоици милиони. Може би това е причината да дадете във форума меко казано странни оценки. За вас Сирма е минимум 200 милиона долара а Алтерко сте оценявали мнгократно на 3 лева на акция, което прави някъде 30 милиона долара. Мисля, че и пазара иронизира методите ви на оценка. Освен това в случай, че наисина струваше минимум 200 милиона долара както твърдите, то ПФБК нямаше да се провалят като мениджър на увеличението на капитала на емисионна от един лев. Просто наблягам на несъответствието между вашето мнение и опита за увеличение на капитала на 1 лев и на несъответствието между вашето мнение и това на пазара. Като търся причината в методите ви за оценка. Добронамерен съм. На ваше място бих се замислил къде бъркам в оценките си, защото видимо пазарната реялност не потвърждава мнението ви.
    Успех в търговията. Мнението ми не беше свързано с копанията Сирма а с приложимостта на метода за оценка, който предлагате.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Чета те с интерес, но незнайно защо не свързвам поста ти със Сирма а с Гогол и по-точно "Мъртви души". Великият руски песател доста добре е описал методите ти за оценка.
      Виж са приятел.... иронията ти е цяло течение в театъра, като зародишът на термина идва от гръцкия Ирон - в комедийния жанр.
      Но на тая земя нищо не изглежда както го виждаш на пръв поглед - дори твоя пример с Гогол!!! Най-вероятно смехотворко не знаеш, че Гогол се казва всъщност Николай Васильевич Яновский, нещо като Яворов, който е Крачолов, но не му харесвало и за тва си измислил Яворов на дървото явор /от рода дъбови/.
      В обща сложност, глупавият опит за асоциация - Сирма - Гогол - Мъртви души е жалка!!!
      И последно Гогол НЕ Е руски писател, а Украински!!!!!!!!!!!
      Това прави доста разлика особенно тези дни, когато руснаците са въоръжени на границата с родината на Гогол - Украйна!
      Абе четете малко поне преди да се изказвате, моля!!!
      Last edited by buyvalue; 18.02.2022, 01:50.
      IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от Jikich Разгледай мнение
        Само дребна корекция към колегата buyvalue, вече са около 500 служителите в групата по последен преглед от преди около седмица когато правих анализ. Само да вметна, че служителите в компанията се увеличават, което в този сектор е показателно че все пак май нещата не са така плачевни както ги описват хората във форума. Аз съм не много знаещ, но само да попитам някой тук поглеждал ли е в топ преспективната нова компания "Ейч Ар Кепитъл" как са нещата и сравнени със Сирма коя би изглеждала с по- голяма преспектива?
        По принцип не са плачевни, да! Ако не си участвал на Ипо-то и не си проследил дългогодишните шмекерии на мениджмънта - да, не са плачевни... Аз тая акция и с пръчка не бих я пипнал, става само за спекула, но пък за спекула има и по-добри позиции, така че... далече!

Коментар

• Само дребна корекция към колегата buyvalue, вече са около 500 служителите в групата по последен преглед от преди около седмица когато правих анализ. Само да вметна, че служителите в компанията се увеличават, което в този сектор е показателно че все пак май нещата не са така плачевни както ги описват хората във форума. Аз съм не много знаещ, но само да попитам някой тук поглеждал ли е в топ преспективната нова компания "Ейч Ар Кепитъл" как са нещата и сравнени със Сирма коя би изглеждала с по- голяма преспектива?

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Обичам да работя с числа, а репликата по-горе беше шегичка, но явно не е мястото, защото всеки се хваща за думата?
            В САЩ, колкото и да е смешно, калкулират ИТ сектора като потенциал, а той се изчислява на база работна ръка, програмни инженери, системни оператори, както искате им викайте!
            Сметката зад океана е $3'500'000 на калпак! или ако имаш 1000 такива, маркет капа ти е $3.5 милиарда
            ако приложим този метод у нас, с известни дискаунти за региона, политически риск, регионален и други разни, то нека вземем за база $500'000 на системен инженер!
            Сирма Груп /Важно е да кажем и "груп", защото има едно публично Сирма- Бургас ама е друго/ има вече 400 хора ИТ, след покупката на Саиън и 400х $500'000 прави маркет кап $200 мил.
            В момента пазарната оценка на Сирма Груп /доколкото изобщо има пазар у нас/ е $19.3М
            Ето за това казах, че бих купила ЦЯЛОТО на 0,20, като акцента е не цената, а ЦЯЛОТО
            Чета те с интерес, но незнайно защо не свързвам поста ти със Сирма а с Гогол и по-точно "Мъртви души". Великият руски песател доста добре е описал методите ти за оценка.

Коментар

• Не знам на такива доводи какво да отговоря
              Имало 60 млн приходи, а разходите ? А печалбата, а дивидентите (впрочем щедро обещавани в началото). За дивидентите очевидно не съм прав, дадоха веднъж цяла стотинка, ако не се лъжа Пък и ръста на акциите не е лош - от 1.20 на 0.50. Яко ! Пък и самите приходи - колко са пораснали за 5г. ? Дали покриват средната инфлация или средния ръст на БВП-то, ако това е някаква мярка за сравнимост Изобщо кутийката е по-празна отколкото ти се струва. Нямам тук, следя ги най-вече поради това, че такива като тях докараха нещата на БФБ до това плачевно състояние.
              Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
                Всичко туй щеше да е вярно, ако в кухата кутийка имаше нещо. Колко се изчислява нещо в щатите - то е дълга тема. Помним и дот-ком балона, когато като напишеш "Hello world" програмка и изcиpaш лaйно, пардон правиш стартъп. Тук е същото, ама блажени са верующите и тяхно ще е небесното царство, но небесното. Земното ще е на други
                60m лева приходи си е куха кутийка отвсякъде, май и Алтерко имаха горе долу толкова Че не са най-прекрасните, не са, но компанията е подценена. Не е препоръка.

Коментар

• Всичко туй щеше да е вярно, ако в кухата кутийка имаше нещо. Колко се изчислява нещо в щатите - то е дълга тема. Помним и дот-ком балона, когато като напишеш "Hello world" програмка и изcиpaш лaйно, пардон правиш стартъп. Тук е същото, ама блажени са верующите и тяхно ще е небесното царство, но небесното. Земното ще е на други
                  Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• $200m е в рамките на мечтите, но около EUR40м е реалната цена на холдинга, за стратегически може и малко повече. А за нашата борса фундаментите нямат никакво значение

Коментар

• Първоначално изпратено от rozova pantera Разгледай мнение

Как ти се откъснаха от сърцето?
                      Обичам да работя с числа, а репликата по-горе беше шегичка, но явно не е мястото, защото всеки се хваща за думата?
                      В САЩ, колкото и да е смешно, калкулират ИТ сектора като потенциал, а той се изчислява на база работна ръка, програмни инженери, системни оператори, както искате им викайте!
                      Сметката зад океана е $3'500'000 на калпак! или ако имаш 1000 такива, маркет капа ти е $3.5 милиарда
                      ако приложим този метод у нас, с известни дискаунти за региона, политически риск, регионален и други разни, то нека вземем за база $500'000 на системен инженер!
                      Сирма Груп /Важно е да кажем и "груп", защото има едно публично Сирма- Бургас ама е друго/ има вече 400 хора ИТ, след покупката на Саиън и 400х $500'000 прави маркет кап $200 мил.
                      В момента пазарната оценка на Сирма Груп /доколкото изобщо има пазар у нас/ е $19.3М
                      Ето за това казах, че бих купила ЦЯЛОТО на 0,20, като акцента е не цената, а ЦЯЛОТО
                      IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

хубава компания! На 0.20 бих купувала всичко!
                        Как ти се откъснаха от сърцето?

Коментар

• Има ли шанс за SOFIX?

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Подскок на умряла котка
                            Мъртва от всякъде

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                              тук се получава интересно раздвижване нагоре. Дали ще е добър отчет или нещо друго?
                              Подскок на умряла котка

Коментар

• тук се получава интересно раздвижване нагоре. Дали ще е добър отчет или нещо друго?

Коментар

Working...
                                X