IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФК ЦСКА АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
    Купуваш акциЙ за 30 лева и плащаш комисионна 20 лева ... ХвалЪ на таквиз комисионери

Коментар

• Като нищо някой Пенсионен фонд може да подпре с чужди парички ,освен ако ФЕНОВЕТЕ не са повечко

Коментар

• На Лупи това му е шанс да остане в историята, който няма да изпусне. Той много добре си спомня как беше гонен от Армията преди 5-6 години - с шутове, бутилки и псувни. Сега му се е паднало реванш и засега няма как да не кажем, че се справя отлично. И финансово и на терена.

Не е далеч времето, когато ще направят филм "Вълкът от Борисовата Градина".

Коментар

• Хем и Сашо Апашо прави пачка

Коментар

• Виж сега, ходът е принципно правилен - хем не се дава нищо (т.е. минимум разходи за чорбата), хем уж ставаш (поне на виртуална хартия) собственик в любимия ти отбор. Да, играе се на сантимент, но какво от това - това е любимият ти отбор. Страхотен ход с един единствен, но ъпк супер сериозен минус - Сашо Апашо Няма как да има купувач и да е нагласено за него - просто няма смисъл да се прави и причините не са една и две (най-малкото щяха да пуснат по-голям процент акции). За мен лично най-добрият вариант беше да се пуснат 51% на борсата и да се каже ясно и категорично - цска е с такива и такива задължения, дайте пари да спасим родния клуб, защото иначе отива в А окръжна, а управлението (формално) ще е във ваши ръце. Ако се появи желаещ да купи клуба - ми да заповяда -прехвърляме му оставащите 49%, а останалите 2% да си купи свободно от борсата и да всигне цената. Всияки биха били доволни. Сега ми изглежда супер нагалсено, за да вземи лупи едни свежи кинти, които не се знае къде ще отидат, а и с Карол ще си делнат едни парички.
            И за да не ме обвинят в многописане по темата - пожелвам успех и вече само ще чета.

Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
            Що си мисля .че IPO се прави когато нещата са ОК както на борсата така и в дружеството .Акции се купуват за да се печели ,не от сантимент .А то зад едно голо ЦСКА освен името друго не знам дали струва нещо ...Да бяха пуснали пощенски марки на феновете примерно с ликовете на всички по-известни играли на малко по-висока цена ,поне могат да свършат някаква работа с тях ./с марките/.Единствения вариант е всичко да е нагласено да има купувач ,а другото да е само прах в очите ...

Не е препоръка за каквото и да е
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Що си мисля .че IPO се прави когато нещата са ОК както на борсата така и в дружеството .Акции се купуват за да се печели ,не от сантимент .А то зад едно голо ЦСКА освен името друго не знам дали струва нещо ...Да бяха пуснали пощенски марки на феновете примерно с ликовете на всички по-известни играли на малко по-висока цена ,поне могат да свършат някаква работа с тях ./с марките/.Единствения вариант е всичко да е нагласено и да има купувач на пакета ,а другото да е само прах в очите ...

Не е препоръка за каквото и да е

Коментар

• Комисиони като комисиони - един път имат шанс да влезне яка масовка, сложили са ги, посредници колккото щеш, вече кой с какви комисиони ще дере - всеки сам ще прецени.
                Отворих Елана - греша или не - 0.07 % от номинала.
                Това предполагам е за вторичния пазар:

Колко такси и комисиони трябва да платя на 1 пакет от 10 акции на ЦСКА?

При ЕЛАНА Трейдинг условията са следните:

ако се подава поръчка за акции през брокер без онлайн платформа, тогава се заплащат минимум 10 лв. или 2% от стойността на поръчаните акции. Тоест 1 пакет от 10 акции по 3 лв. ще получи начисляване в този случай 10 лв. и общата цена ще стане 40 лв.

ако се подава поръчка през ELANA BG Trader, ползването на онлайн платформата е безплатно, а комисионата за сделката е минимум 2 лв. или 0.5% на стойността на покупката. Това значи, че обща сума на минимален пакет акции ще се получи 32 лв.

За съхранение на закупените акции при ЕЛАНА Трейдинг не се заплащат такси, ако стойността им е под 24 000 лв. При съхраняване на акции на стойност над 24 000 лв., акционерът заплаща месечна попечителска такса на годишна база от 0.1% или например за сума от 30 000 лв. това на месец е по 2.50 лв.

Коментар

• Абе тия от Карол да не се левскари бе, бахти комисионните
                  Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                    Абе Груев, ти си егати злобното човече, по цял ден киснеш в тая тема да пожелаваш успех на ИПО-то и да злорадстваш за най-различни дреболии. Сега за комисионните се хванал и пише ли, пише, 2 лева ли, 4 лева ли.... Ти нали няма да купуваш, нали си много умен, кво те интересува колко е комисионната?
                    Дидо, по тази тема имам 4-5 коментара, така че хайде без обиди, ако обичаш.
                    По темата - аз няма да си купя, но част от познатите ми (включително тъста ми) ще го направят и обикновено разчитат на мен за финансови съвети, а аз държа да не бъдат прецакани от никой друг, освен от Лупи, харизмата и емблемата. Освен това, както неведнъж съм казвал, следя ипо-то с огромен интерес от чисто психологическа гледна точка.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      ок, разбрах - значи 50 кинта за 10 акции - яко делкане ще има с Карол, но няма лощо: хората честно и почтено си предлагат продукта, пък който иска, нека си купи.
                      Сега пък ми стана объркващо за обб - там пише следното:

4.Захранваш я със сумата за която ще си купуваш акции + комисионната за покупката от 2 лева- захранването е БЕЗ ТАКСА;

10.Такса за извършване на сделката- 2 лева;

Това е единият вариант. Както виждаш цялата процедура ще ти струва минимална такса от 2 лева.

Не че е кой знае какъв проблем, но аз го виждам като 4 лева разходи за обб-то - 2 лева комисона за покупката и 2 лева такса за извършване на сделката. И тук не говорим за десетките хиляди смеки, които ще се открият в обб и ако забравят да си ги затворят, а 90% от хората ще направят точно това, как ще ги понапомпят
                      Та послед 2 лева ли е или е 4 лева евтиния вариант за обб?

И как в една уж подпомагаща феновете статия (или май е обръшение) може да има толкова грешки, недомлъвки и (може би) откровени лъжи?
                      Абе Груев, ти си егати злобното човече, по цял ден киснеш в тая тема да пожелаваш успех на ИПО-то и да злорадстваш за най-различни дреболии. Сега за комисионните се хванал и пише ли, пише, 2 лева ли, 4 лева ли.... Ти нали няма да купуваш, нали си много умен, кво те интересува колко е комисионната?

Коментар

• Абе пионери сме си.

http://topsport.ibox.bg/news/id_1672120539

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                          Първата половина показва таксите при Карол, а втората при ОББ, затова има разлика
                          ок, разбрах - значи 50 кинта за 10 акции - яко делкане ще има с Карол, но няма лощо: хората честно и почтено си предлагат продукта, пък който иска, нека си купи.
                          Сега пък ми стана объркващо за обб - там пише следното:

4.Захранваш я със сумата за която ще си купуваш акции + комисионната за покупката от 2 лева- захранването е БЕЗ ТАКСА;

10.Такса за извършване на сделката- 2 лева;

Това е единият вариант. Както виждаш цялата процедура ще ти струва минимална такса от 2 лева.

Не че е кой знае какъв проблем, но аз го виждам като 4 лева разходи за обб-то - 2 лева комисона за покупката и 2 лева такса за извършване на сделката. И тук не говорим за десетките хиляди смеки, които ще се открият в обб и ако забравят да си ги затворят, а 90% от хората ще направят точно това, как ще ги понапомпят
                          Та послед 2 лева ли е или е 4 лева евтиния вариант за обб?

И как в една уж подпомагаща феновете статия (или май е обръшение) може да има толкова грешки, недомлъвки и (може би) откровени лъжи?

Коментар

• Купуваш акциЙ за 30 лева и плащаш комисионна 20 лева ... ХвалЪ на таквиз комисионери
                            Life won't wait for you.

Коментар

Aз ли нещо се бъркам или всичко е леко подвеждащо:

- Комисионата за участие в първичното публично предлагане е стандартната комисиона за сделки на БФБ, но минимум 20 лв. на изпълнена поръчка. При неуспешно увеличение на капитала, платената комисиона не се възстановява.

- 4.Захранваш я със сумата за която ще си купуваш акции + комисионната за покупката от 2 лева- захранването е БЕЗ ТАКСА;

А ся, де - 2 кинта ли е или е 20 кинта? Т.е. чичо Гошо от Подгумер, ако сака да е акционер, 50 кинта ли требе да носи у обибйету, али 32? Абе важното е да си фйен и да ти говорят на ти

Успех с ипо-то - казвам го без ирония
                              Първата половина показва таксите при Карол, а втората при ОББ, затова има разлика
                              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Aз ли нещо се бъркам или всичко е леко подвеждащо:

- Комисионата за участие в първичното публично предлагане е стандартната комисиона за сделки на БФБ, но минимум 20 лв. на изпълнена поръчка. При неуспешно увеличение на капитала, платената комисиона не се възстановява.

- 4.Захранваш я със сумата за която ще си купуваш акции + комисионната за покупката от 2 лева- захранването е БЕЗ ТАКСА;

А ся, де - 2 кинта ли е или е 20 кинта? Т.е. чичо Гошо от Подгумер, ако сака да е акционер, 50 кинта ли требе да носи у обибйету, али 32? Абе важното е да си фйен и да ти говорят на ти

Успех с ипо-то - казвам го без ирония
                                Карол този път се изложиха с тази комисионна от 20 лв.
                                А за ОББ е доста подвеждащо, защото ти откриват разплащателни сметки и после почваш всеки месец да плащаш такса за обслужване на сметка.

Коментар

Working...
                                X