IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Мандра от Хасково е предадена на прокуратурата заради засечените липси от сирене и кашкавал от „Държавен резерв", съобщиха от пресцентъра на МВР.

    Фирмата за производство на млечни изделия трябвало да поддържа определените според договора си количества, но при проверка от 27 септември а пловдивската дирекция на „Държавен резерв" обаче установила, че от хасковския склад на фирмата липсват близо 25 тона сирене и 10 тона кашкавал.

    Още същият ден шефката на резерва Лиляна Паскалева е сигнализирала за нарушението до прокуратурата в Хасково.

    Следва и оглед на склада, който е собственост на „Българско сирене" АД от МВР.

    Полицаите са предприели мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалото на съхранение в дружеството сирене. Образувано е производство по член 201 от Наказателния кодекс за длъжностно присвояване срещу неизвестен извършител.

    „Българско сирене", произвеждащо продуктите с марката „Дея", има договор с държавният резерв от 2008 г. с анекс от 2011-та г.

    По неофициална информация от началото на тази година мандрата е изправена пред фалит. Вървят и масови съкращения, като единственото й производство е кисело мляко. Вероятно количествата от Държавния резерв са разпродадени и след това не са попълнени, коментираха хора от бранша.

    Проверка на BPost.bg в Търговския регистър показа, че управител на фирмата е Иван Иванов.

    В съвета на директорите на „Българско сирене" АД, освен Иванов, са Огнян Занев и Генчо Стойков.

    Регионалният сайт Haskovo.info съобщи, че резерв в областния град няма отдавна. От години тоновете сирене и кашкавал, които се съхранявали във въпросния склад, били разпродадени.

    При планови проверки липсващите количества били възстановявани от друга хасковска фирма, която след това е изтегляла продукцията си от склада.

    Проверката в четвъртък обаче е била изненадваща и затова е установила липса на близо 35 тона млечни продукти.

    Коментар


    • Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)

      Здравейте,

      Някой от вас ще участва ли на IPO-то (лично аз съм се записал с неголяма сума)? Доста тихо минават нещата - нито има реклами, нито се коментира.

      Като цяло идеята ми се вижда добра, въпроса е какво ще бъде изпълнението. До колкото говорих с Елана - осигурили са участие на пенсионните фондове да бъде успешна емисията, планират да навлязат в няколко конкретни района, където да работят, като използват брокерската мрежа, която имат от фонда за земеделска земя, като хората на оперативно ниво до колкото разбрах ще са същите. Като тук по-скоро въпроса май не е дали идеята е добра, а дали няма да повторят изпълненията със земеделския фонд.

      Доходността, която са писали, че се очаква (12 % след като раздадат средствата) е малко изхвърлена, реално мисля, че ще бъде в диазона 8-10% (като 10 е много горна граница).

      Интересно ми е да чуя и мнения различни от моето .
      Last edited by mpy_yordanov; 22.02.2021, 14:27.
    Working...
    X