Първоначално изпратено от Dragon_Fly
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pgc Разгледай мнениеНа проведено на 02.04.2024 г. ОСА на Елана Агрокредит АД (EAC) е взето решение за разпределяне на дивидент за 2023 г., както следва:
- Брутен дивидент на една акция: 0.0729201651 лв.
- Начална дата за изплащане на дивидента: 20.05.2024 г.
Още ми е сред любимите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеАз също се чудя какво се случва покрай една Еланата.
Сигурен съм, че някой от "разбирачите" беше коментирал, че покрай вдигането на лихвите техния бизнес ще отиде на кино...
Интересно ми е, защо само увеличението на капитала ще е на по-висока цена на акция от моментната.
Дали тази цена ще мине.. и дали ще е устойчива - доколкото е възможно.
Помня, преди няколко години, Трейдинга направи увеличение, но цената на новите акции беше по-ниска, от тогавашната цена на акциите.
Ще се радвам ако някой разталкува нещата
Здрава и успешна нова година на всички.
Закон за публичното предлагане на ценни книжа
Чл. 89р. (Нов - ДВ, бр. 64 от 2020 г., в сила от 21.08.2020 г.) (1) Комисията отказва одобрение на проспект по чл. 20, параграф 1 от Регламент (ЕС) 2017/1129 с писмено мотивирано решение, когато:
1. проспектът не отговаря на изискванията на Регламент (ЕС) 2017/1129, тази глава и/или актовете по прилагането им;
2. емисионната стойност на акциите е по-ниска от балансовата стойност на една акция преди увеличението на капитала, изчислена към момента на вземане на решение за увеличаване на капитала, и по този начин се накърняват интересите на акционерите;
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеАз също се чудя какво се случва покрай една Еланата.
Сигурен съм, че някой от "разбирачите" беше коментирал, че покрай вдигането на лихвите техния бизнес ще отиде на кино...
Интересно ми е, защо само увеличението на капитала ще е на по-висока цена на акция от моментната.
Помня, преди няколко години, Трейдинга направи увеличение, но цената на новите акции беше по-ниска, от тогавашната цена на акциите.
Здрава и успешна нода година на всички.
Коментар
-
Аз също се чудя какво се случва покрай една Еланата.
Здрава и успешна нова година на всички.Last edited by earth1225; 03.01.2024, 13:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lynx Разгледай мнениеЩе бъда благодарен ако някой ми обясни нещо, което принципно не ми е ясно. Дружеството възнамерява да увеличи капитала и емисионната стойност е обявена 1.10лв. Всеки настоящ акционер има право да запише от новите акции според това колкото притежава преди определен срок. Не ми е ясно първо, ако цената на БФБ е по-ниска от емисионната има ли изгода да се упражни това право вместо да се закупят още стари акции. И второ - ако акционерът не упражни това си право какво може да произлезе за него от това (печалба/загуба/пропусната полза)?Last edited by pln; 29.12.2023, 20:34.
- 1 like
Коментар
-
Ще бъда благодарен ако някой ми обясни нещо, което принципно не ми е ясно. Дружеството възнамерява да увеличи капитала и емисионната стойност е обявена 1.10лв. Всеки настоящ акционер има право да запише от новите акции според това колкото притежава преди определен срок. Не ми е ясно първо, ако цената на БФБ е по-ниска от емисионната има ли изгода да се упражни това право вместо да се закупят още стари акции. И второ - ако акционерът не упражни това си право какво може да произлезе за него от това (печалба/загуба/пропусната полза)?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеЧета интресни неща по месечните отчети на дружеството.
Публикували са информация и за увеличение на капитала.
Ще се радвам ако някой разтълкува информацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
С ЕА ти всъщност държиш дълг на определен %. В условията на сериозна инфлация това е свръхрисковано. Ако беше компания с друг продукт, инфлацията може да бъде прехвърлена по-нататък по веригата и съответно цената на акцията да се движи с инфлацията. В момента ЕА е на цената си от преди 10 години!!! За да се върже, трябва да дава по 20% дивидент.
Лично аз държа малко ЕА, но със съзнанието, че това далеч не е нискорискова акция. Да кажем, че е супер, ако чакаш дефлация.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар