IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Елана Агрокредит АД (EAC / 0EA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

Няма смисъл да се пита Гугъл за неща, които са ясно оповестени от ръководството на дружеството. Тук нещата са доста прозрачни за разлика от някой други компании, споменати по-горе и с име започващо с А***. Средната цена на декар за финансирани имоти е за 2025 година е 2080лв. Няма драма.
    Ето кое е ясно също - в някоя региони имаш спад над 20% в цената през 2024 и 2025 не се очертава розова. Еланата финансира до 80%. Събпрайм кризата помниш ли?
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Не, учебник или книга по логика. Виждаш ли, аз имам малко земя и както се спомена в темата за Агрия, тая година е предизвикателство. Гугълни как вървят цените на земята. Та да се набиеш в нисколиквидни акции на компания, която се занимава със земеделски кредити и да твърдиш, че това е алтернатива на кеша, еми какво да ти обяснявам. Не си открил и топлата вода, private credit компании има открай време, като не бяха яки още им викаха BDC. Можеш и да си вземеш компания за лизинг на самолети, дето всичко им е застраховано и сега прибраха към милиард от Русия на 12% yield, ама тогава тонито пак ще ме обвини в родоотстъпничество, че е извън БФБ-то
      Няма смисъл да се пита Гугъл за неща, които са ясно оповестени от ръководството на дружеството. Тук нещата са доста прозрачни за разлика от някой други компании, споменати по-горе и с име започващо с А***. Средната цена на декар за финансирани имоти е за 2025 година е 2080лв. Няма драма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Консултация с юрист ли ще му предложиш или с аграр ?
        Не, учебник или книга по логика. Виждаш ли, аз имам малко земя и както се спомена в темата за Агрия, тая година е предизвикателство. Гугълни как вървят цените на земята. Та да се набиеш в нисколиквидни акции на компания, която се занимава със земеделски кредити и да твърдиш, че това е алтернатива на кеша, еми какво да ти обяснявам. Не си открил и топлата вода, private credit компании има открай време, като не бяха яки още им викаха BDC. Можеш и да си вземеш компания за лизинг на самолети, дето всичко им е застраховано и сега прибраха към милиард от Русия на 12% yield, ама тогава тонито пак ще ме обвини в родоотстъпничество, че е извън БФБ-то
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

От земя разбираш ли? Колко пъти в годинста се копа пшеницата?
          Както един приятел отбеляза наскоро - явно съм се сдобил с персонален хейтър
          Спирам да пиша и ти оставям всички теми, за да се развихриш. Хубав уикенд!

Коментар

Консултация с юрист ли ще му предложиш или с аграр ?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

+1 добър заместител на кеш-а във всеки портфейл

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                Опс. Пристигна дивидента. Точни и коректни. Вярно няма ръстове от 100, 200, 1000% . Вярно нямат си "гениален" гуру като чичо Оги-българският Бъфет, но вече толкова години са точни и коректни, без гръмки обяви, заглавия и схеми "в името" на инвеститорите.
                +1 добър заместител на кеш-а във всеки портфейл
                Last edited by tony1975; 04.07.2025, 15:30.

Коментар

• Опс. Пристигна дивидента. Точни и коректни. Вярно няма ръстове от 100, 200, 1000% . Вярно нямат си "гениален" гуру като чичо Оги-българският Бъфет, но вече толкова години са точни и коректни, без гръмки обяви, заглавия и схеми "в името" на инвеститорите.

Коментар

Мдааа. Доста добре. За инвеститор, който не се интересува толкова от ръст и капиталови печалби, а е силно фокусиран върху регулярния дивидент с отлична дивидентна доходност, тази компания е наистина уникална. Мисля, че дори няма друга такава на БФБ, която да разпределя по устав 90% от печалбата, да е феноменално прозрачна и да не е АДСИЦ, който при всеки нов банков заем да занемарява дивидентите поради законови изисквания.
                    Една от най любимите ми компании на БФБ .

Коментар

Моля, споделете кои имате предвид.
                      Мързи ме да търся, но първата за която се сещам, е Слънчо защото купувам на детето от пюретата им

Коментар

Чак по устав не, но има няколко които дават почти цялата печалба като дивидент от години
                        Моля, споделете кои имате предвид.

Коментар

Мдааа. Доста добре. За инвеститор, който не се интересува толкова от ръст и капиталови печалби, а е силно фокусиран върху регулярния дивидент с отлична дивидентна доходност, тази компания е наистина уникална. Мисля, че дори няма друга такава на БФБ, която да разпределя по устав 90% от печалбата, да е феноменално прозрачна и да не е АДСИЦ, който при всеки нов банков заем да занемарява дивидентите поради законови изисквания.
                          Чак по устав не, но има няколко които дават почти цялата печалба като дивидент от години

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение

Да на фона на повишения капитал, определено се справят с намирането на клиенти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                              Бива бива
                              Да на фона на повишения капитал, определено се справят с намирането на клиенти.

Коментар

• Бива бива

Коментар

Working...
                                X