IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

EVN - Законният начин, да бъдеш обран!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Sisqou
    Първоначално изпратено от polki
    Аз съм доволен от ЕВН, че поне не спират тока тази зима - имаше само една/две аварии за разлика от миналата топла зима, когато заради аварии тока спираше по два/три пъти на ден.
    А относно месечните сметки, по-добре да не коментирам. За последния месец 392 лева, срещу 192 лв. за предходния месец
    е това е робско мислене и на това разчитат управляващите

Sisqou, кое му е робското мислене ? Интересно ми е да се обосновеш.

Да , доволен съм , че ЕВН са направили необходимите инвестиции и има коренно подобрение на качеството на предлагания от тях продукт. Това ли е робското мислене ? Според теб трябваше да съм доволен да ми спират по 2-3 пъти на ден ел.ток и да ми се развалят всяка седмица ел.уреди ли ?

Сега остава да обясниш , какво участие имат управляващите в подобрение на захранването ми с ел.енергия

Сега да ти обясня какво е робско мислене . Ако бях казал :

"Аз съм доволен от ЕВН, че след като спират тока тази зима по два/три пъти на ден , в края на краищата все пак от време на време имаме ток."

Правиш ли разлика между двете изказвания ?
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
      Аз съм доволен от ЕВН, че поне не спират тока тази зима - имаше само една/две аварии за разлика от миналата топла зима, когато заради аварии тока спираше по два/три пъти на ден.
      А относно месечните сметки, по-добре да не коментирам. За последния месец 392 лева, срещу 192 лв. за предходния месец
      е това е робско мислене и на това разчитат управляващите

Коментар

• Първоначално изпратено от oginvest
        Единственият начин да се отървем от тези обиржии е да почнем да си проивеждаме част от тока чрез слънчеви колектори или друго.
        Не става ,батка.Но виж за бойлера е добре.Само,че първото условие е да
        имаш тераса на юг-югозапад.

Коментар

• Real, провери ли показанията на електромера си? Ако са ти надписали киловатчаси, при следващото отчитане ще трябва да ти ги компенсират. Ако показанията на електромера съответстват на сумата, която ти искат, значи или наистина си изхарчил толкова, или някой краде.

Поискай да присъстваш на следващото отчитане и да съставите протокол за показанието на електромера.

Коментар

• Единственият начин да се отървем от тези обиржии е да почнем да си проивеждаме част от тока чрез слънчеви колектори или друго.

Коментар

• Това трябва да се регулира от държавата, при положение, че става дума за монополисти. Но докато е такова положението в държават, нищо никой няма да направи, поради взаимният интерес на някой хора и частната компания. Единственто решение на проблема е общонационален протест, който така или иначе никой няма да организира поради разбираеми причини. А без организация, никой няма да застане сам на площада и да почне да си "дере гърлото".
              Така, че ще плащаме и ще мълчим.

Коментар

• нали трябва да плащаме тока на мангалите

Коментар

• И трите дружества в България увеличиха сметките за януари с по 80-90% в сравнение с декември! Цената НЕ Е УВЕЛИЧЕНА! Не беше по-студено! Но докато търпим, така ще е . Дори само да плащаме предварително (всеки може да си види електромера, но няколко дни след сметката), сметнете около 4млн електромера по 50 лв. повече = 200 млн. БЕЗЛИХВЕН кредит!
                  За наша сметка!

Коментар

• ЕВН са нормални инвеститори, на които някой им е подарил мрежа за разпределение за жълти стотинки и те смятат, че към мрежата са включени и ЕГН-тата дето харчат ток. Ми като е подарък как да направят разделение. Аз лично живея в София и съм пациент на ЧЕЗ, но мама е в Пловдив и следя тока там. Скоро научих, че по цена за разпределение /цената която ни взимат ЕВН, ЕОН и ЧЕЗ/ ние сме на европейско ниво. Купиха мрежите за без пари и ни наложиха цени катов Германия, без да инвестират реално нищо. Ниската цена на тока / спрямо Белгия/ се дължи на ниската цена по която ДКЕВР определя, тези три дружества да купуват енергия от НЕК.

Коментар

• Докато има МОНОПОЛ ще ни обират.Ако всеки има по два или три електромера при различни компании ,както е в Испания и му е кеф да дигне шалтера на която си иска компания ,няма да посмият да ни крадат и ще ни се умилкват да дигнем тяхния шалтер...А сега какво ...МОНОПОЛА си раздели България и си прави каквото си иска..

Коментар

• Първоначално изпратено от polki

Полки, това имам и аз в предвид, при мене е почти същото отношение. но сумата е по-висока... направо с мед да ги намжеш тия "жичкаджии"
                        Но като ни е такова манталитетчето, ще си плащаме сметките и ще си чешим езиците.

Коментар

• Аз съм доволен от ЕВН, че поне не спират тока тази зима - имаше само една/две аварии за разлика от миналата топла зима, когато заради аварии тока спираше по два/три пъти на ден.
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Аз тази зима съм бая доволен от Eon България, но този месец не изневериха на себе си- последната сметка 3 пъти по- висока от предната, при положение, че потреблението изобщо не се е изменило. Нали трябва да им платим празничните премии на онези хрантутници служителите им !

Коментар

• Re: EVN - Законният начин, да бъдеш обран!

Ама как,г-н Шушулов каза,че си има точни уреди и няма как да ви се изкривят сметките.Много сте се топлили били,имало било и парно...

P.S. : Прегледай новия 168 часа.Иначе големците в София без тия извън София чеп за зеле не става

Коментар

• EVN - Законният начин, да бъдеш обран!

Дами и Господа, от край време в мен се надига едно тягостно чувство което, просто не може да остане сдържано. Мисля, че тука не е най- подходящото място, но знам, че повечето хора тука са най-малкото мислещи. Та да се върна на болната ми тема. Кажете ми, как е възможно (отнся се за Пловдивският регион) сметката ми за ток да отбележи ръст с 85 % спрямо предходният месец, при минимум увеличение на консумацията на електричество. Някой ще каже "тока е скочил"- ок, но с колко? Друг ще каже "комшията краде" - провериха не е така.
                                И тука идва болният ми въпрос, къде е държавата при това положение? Как е възможно отоплението на 3 членно семейство да е 20 процента повече от средната работна заплата на Пловдивски раьон. Ако това не е БЕЗУМИЕ не знам какво може да бъде наречено такова. Това за мен е патова ситуация от която няма изход. Аз ще платя, всички ще платим ЗАВИШЕНИТЕ си сметки и всеки ще си каже " е какво да направя" и така до другата зима, може би и тогава ще пусна някой възмотителне кометар, може и някой да ми отговор, но на кой му пука.
                                Остава само да се надяваме на благоволението на големците от София да оправят нашето бедно, малко, жалко и гладно провинциално градче.
                              Working...
                              X