Бат Ваньо, на ОББ Премиум Акции и аз знам къде да намеря отчетите,но в постовете си по-долу говорим за ДСК Растеж или /DFDSKR/, така че моля те, не се изказвай неподготвен, защото на сайта www.dskam.bg от септември няма никакви отчети!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как е възможно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NedПървоначално изпратено от бат' ВаньоПървоначално изпратено от NedПървоначално изпратено от бат' ВаньоПървоначално изпратено от NedОсвен всичко, казано дотук, някой може ли да каже какъв е портфейла на тези два фонда-аз лично от септември 2007 не мога да намеря портфейла на ДСК Растеж, така че нито знам колко от активите са в кеш и колко в акции! Новите наредби предопределиха това! Сега фондовете могат да си правят каквото си искат! По моите изчисления, съобразно портфолиото от септември 2007, ДСК Растеж трябваше да е поне с цена на обратно изкупуване на дяловете от 1,82 лв
Мнението ми е лично и не е препоръка!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от бат' ВаньоПървоначално изпратено от NedПървоначално изпратено от бат' ВаньоПървоначално изпратено от NedОсвен всичко, казано дотук, някой може ли да каже какъв е портфейла на тези два фонда-аз лично от септември 2007 не мога да намеря портфейла на ДСК Растеж, така че нито знам колко от активите са в кеш и колко в акции! Новите наредби предопределиха това! Сега фондовете могат да си правят каквото си искат! По моите изчисления, съобразно портфолиото от септември 2007, ДСК Растеж трябваше да е поне с цена на обратно изкупуване на дяловете от 1,82 лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от NedПървоначално изпратено от бат' ВаньоПървоначално изпратено от NedОсвен всичко, казано дотук, някой може ли да каже какъв е портфейла на тези два фонда-аз лично от септември 2007 не мога да намеря портфейла на ДСК Растеж, така че нито знам колко от активите са в кеш и колко в акции! Новите наредби предопределиха това! Сега фондовете могат да си правят каквото си искат! По моите изчисления, съобразно портфолиото от септември 2007, ДСК Растеж трябваше да е поне с цена на обратно изкупуване на дяловете от 1,82 лв
Коментар
-
Re: Как е възможно?
Първоначално изпратено от borispkak e vazmojno dnes Sofix da e up 6.19%, BG 40 8.02% a DSK RASTEJ i Elana balansiran evro da sa s okolo 1% up?
Ima li niakoi ideia kade sa "sgreshili" v izchisleniata?
индексите в България се изчисляват по последна цена. А ако в правилата за оценка на фондовете е залегнала преоценка по средна цена, тогава какво? И още един въпрос - когато на 21 януари Софикс падна с 6,59 %, а BG40 с 8,41 %, с колко паднаха фондовете?
Коментар
-
Първоначално изпратено от бат' ВаньоПървоначално изпратено от NedОсвен всичко, казано дотук, някой може ли да каже какъв е портфейла на тези два фонда-аз лично от септември 2007 не мога да намеря портфейла на ДСК Растеж, така че нито знам колко от активите са в кеш и колко в акции! Новите наредби предопределиха това! Сега фондовете могат да си правят каквото си искат! По моите изчисления, съобразно портфолиото от септември 2007, ДСК Растеж трябваше да е поне с цена на обратно изкупуване на дяловете от 1,82 лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от NedОсвен всичко, казано дотук, някой може ли да каже какъв е портфейла на тези два фонда-аз лично от септември 2007 не мога да намеря портфейла на ДСК Растеж, така че нито знам колко от активите са в кеш и колко в акции! Новите наредби предопределиха това! Сега фондовете могат да си правят каквото си искат! По моите изчисления, съобразно портфолиото от септември 2007, ДСК Растеж трябваше да е поне с цена на обратно изкупуване на дяловете от 1,82 лв
Коментар
-
отговора е само технически Софикс се изчислява на последна цена за деня, а фондовете смятат цена на средно претеглена цена или ако не е имало одстатъчно оборот на средната цена между оферта купува и средната цена за деня. По този начин ако минат големи обороти на ниска цена и в последствие цената се вдигне с малки обороти, всеки един фонд може дори да бъде на минус при положение че средната цена на акциите е на минус. Все едно е как ще затвори индекса за деня.
Коментар
-
Re: Как е възможно?
Първоначално изпратено от borispkak e vazmojno dnes Sofix da e up 6.19%, BG 40 8.02% a DSK RASTEJ i Elana balansiran evro da sa s okolo 1% up?
Ima li niakoi ideia kade sa "sgreshili" v izchisleniata?
Баш Майстора и Афтера са ти отговорили. Ама ПППП. (то ще трябва да го сменим на ПППС - първо прочети, после спами)
Коментар
-
Първоначално изпратено от NedОсвен всичко, казано дотук, някой може ли да каже какъв е портфейла на тези два фонда-аз лично от септември 2007 не мога да намеря портфейла на ДСК Растеж, така че нито знам колко от активите са в кеш и колко в акции! Новите наредби предопределиха това! Сега фондовете могат да си правят каквото си искат! По моите изчисления, съобразно портфолиото от септември 2007, ДСК Растеж трябваше да е поне с цена на обратно изкупуване на дяловете от 1,82 лв
Коментар
Коментар