Първоначално изпратено от manco
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли масово теглене от Добр. Пенсионни фондове?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mm4444Доколкото имам спомен, дължиш и ДОД, ако теглиш преди пенсиониране.
Коментар
-
Re: Ще има ли масово теглене от Добр. Пенсионни фондове?
Първоначално изпратено от експерт-строителПървоначално изпратено от интересуващ_сеОт договорните фондове в много случаи може да се тегли, това ще доведе ли до ситуация Фондовете да не могат да купуват, защото трябва да изплащат?
В последните месеци Доброволните пенсионни фондове губят доста от това че основните им активи са на борсата
Пиши грамотно , приятелю!
И не тегли нищо, защото сам ще си сипеш с най-големия черпак, който някога си виждал.
Коментар
-
В тази ситуация най-малкия проблем са парите в пенсионните фондове. Най-сигурните от тях имат не повече от 13 до 15% от активите си на БФБ. Лесно се познават, защото цялата минала година са с по-ниска доходност от тези, които имат повече на фондовата борса. Тези, които миналата година имаха много високи доходности сега наистина губят повечко. Ако всички участници на борсата, които сега си скубят косите, че губят пари от корекцията бяха вложили само 15% от парите си в акции сега щяха да са по-спокойни и да не се паникьосват. Пенсионните фондове сега спокойно си купуват евтини акции защото за разлика от другите не гонят бърза печалба и могат да изчакат няколко години даже. Това, че ще имат отрицателна доходност за януари няма особено значение защото в годишен, 2 годишен и 5 годишен план доходността им е положителна и няма как да бъде по друг начин, защото останалите 80% от портфейлите им за разлика от тези на взаимните фондове са в облигации, недвижими имоти, банкови депозити и т.н.
Няма да има обратно теглене от доброволните пенсионни фондове включително защото по-голяма част от клиентите им са осигурени с вноски от работодател, а тях лицата нямат право да ги теглят докато не се пенсионират, могат само да ги прехвърлят от един фонд в друг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от експерт-строителПървоначално изпратено от интересуващ_сеОт договорните фондове в много случаи може да се тегли, това ще доведе ли до ситуация Фондовете да не могат да купуват, защото трябва да изплащат?
В последните месеци Доброволните пенсионни фондове губят доста от това че основните им активи са на борсатаНе е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от интересуващ_сеОт договорните фондове в много случаи може да се тегли, това ще доведе ли до ситуация Фондовете да не могат да купуват, защото трябва да изплащат?
В последните месеци Доброволните пенсионни фондове губят доста от това че основните им активи са на борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от интересуващ_сеПървоначално изпратено от one23Не вярвам и аз да има, само ако погледнем Капман, по който се ръководят всички, от петък до днес (вторник 22-01) са загубили верно 7 млн от активите си, което пък не е чак толкова много. В същото време сме свидетели на активните им покупки. Всеки би се зарадвал да купи на такава цена, аз мисля, че хората, които го разбират ще отидат при тях в този момент, така че желаещи ще се намират, компенсиращи бройката на "уплашените" .
Освен това на всички е ясно, че 2008-ма ще е печеливша - кой би тръгнал да тегли точно сега?? освен, ако не е умрял за кеш, разбира се, но такива са малцина...
Капман не е доброволен пенсионен фонд
освен това Капман купува не само за фондовете си (договорни не пенсионни) но и за клиенти като мен теб и т.н.
освен това не на всички е ясно че 2008 ще е печеливша
иначе нямаше да продават
Коментар
-
Първоначално изпратено от one23Не вярвам и аз да има, само ако погледнем Капман, по който се ръководят всички, от петък до днес (вторник 22-01) са загубили верно 7 млн от активите си, което пък не е чак толкова много. В същото време сме свидетели на активните им покупки. Всеки би се зарадвал да купи на такава цена, аз мисля, че хората, които го разбират ще отидат при тях в този момент, така че желаещи ще се намират, компенсиращи бройката на "уплашените" .
Освен това на всички е ясно, че 2008-ма ще е печеливша - кой би тръгнал да тегли точно сега?? освен, ако не е умрял за кеш, разбира се, но такива са малцина...
Капман не е доброволен пенсионен фонд
освен това Капман купува не само за фондовете си (договорни не пенсионни) но и за клиенти като мен теб и т.н.
освен това не на всички е ясно че 2008 ще е печеливша
иначе нямаше да продават
Коментар
-
Не вярвам и аз да има, само ако погледнем Капман, по който се ръководят всички, от петък до днес (вторник 22-01) са загубили верно 7 млн от активите си, което пък не е чак толкова много. В същото време сме свидетели на активните им покупки. Всеки би се зарадвал да купи на такава цена, аз мисля, че хората, които го разбират ще отидат при тях в този момент, така че желаещи ще се намират, компенсиращи бройката на "уплашените" .
Коментар
-
абе извинявай ама Фактс като теб в подобни дни се скъсваше да пуска подобни теми - иначе ще има прилив - аз ще съм един от тези които ще вкарат
а за изтегляне - нека теглят - я виж тук какво става
http://www.moitepari.bg/Fondove/Vzai
mni-Fondove-Details.aspx?s=QlpoNDFB
WSZTWZfTkmQAABK%2fgAADQAJvsAw
%40K8vxdyRThQkJfTkmQA%3dВсеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
Коментар