If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
mashina, проверил съм портфейлите и в този на Сила виждам по-смислени компании отколкото в този на алианц и предпочитам тях да захранвам отколкото семейство Желеви с ИХЛБЛ и т.н. Тим може да са всякакви обаче има доста неща които правят като хората и повече им вярвам отколкото на алианц, да не говориме за разликата в качеството на обслужване и отношението.
В Доверие ми е задължителното пенсионно by the way.
abe gluposti govorish ama niama znachenie. Tuka si lichi lichnoto otnoshenie spriamo allianz, a ne tolkova drugite pensionni. Koe e hubavoto v portfeila na Sila? GAZ? BRP? CCB? DF EVROPA? ti prosto neznaesh za kakvo stava duma, no opredeleno imash lichno otnoshenie spriamo drugoto pensionno. I kakvo im e neveroiatnoto na SILA? Dohodnostta li? DPF SILA YTD MINUS (-13.47%), DPF ALLIANZ (-6%), DPF ING (-8.25%), DOVERIE DPF (-8.76%). Allianz, Doverie i ING machkat po dohodnost drugite. Kakvo im haresa na SILA? che padat kato krushi?
Kakto kazah, parite sa si tvoi i edna pogovorka za takiva kato teb: Those Who Forget History Are Doomed to Repeat It
mashina, проверил съм портфейлите и в този на Сила виждам по-смислени компании отколкото в този на алианц и предпочитам тях да захранвам отколкото семейство Желеви с ИХЛБЛ и т.н. Тим може да са всякакви обаче има доста неща които правят като хората и повече им вярвам отколкото на алианц, да не говориме за разликата в качеството на обслужване и отношението.
В Доверие ми е задължителното пенсионно by the way.
We have no money, therefor we shall have to think...
Машина, много си прав. Искам също да кажа, че тия с еднаквите портфейли са голям риск за системата като цяло (ако групата, която обичат нещо се издъни). Тогава не знам какво ще обяснява КФН за прекрасния втори стълб, който сътвориха. Всъщност то закони си има (които казват не повече от еди колко си процента в група и т.н.), но кой ли ги спазва, а и кой ли контролира за спазването им.
Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!
Днес си прехвърлих допълнителното пенсионно в ЦКБ - Сила...
Точно 15 (петнадесет) минути отне процедурата заедно с подписването при нотариус.... Дисциплина здрава - тия кефят отвсякъде !!!
Края на февруари казаха че ще са прехвърлени от Алианц при тях и ще мога да внасям там.
Засега нищо общо с Алианц като облужване и скорост - да видиме и натам как ще е
pravilno si postupil. Imashe edna pogovorka: prokleti sa tezi, koito povtariat greshkite ot minaloto. Ti neznam vijdal li si portfeila na SILA i kakva im e dohodnostta? Mai ne si. Mi dai im parite, che i bez tva im triabvat da si naduvat balona na timadjiiskite akcii v portfeila. Te by the way imat samo akcii ot grupata im. Sladuk biznes. Durjish kontrola na drujestvata s chujdi pari, na hora koito ti poveriavat pensionnoto si osiguriavane. Niamam dumi ot takiva kato tebe, oblucheni i bez gram akul. Ima 3 pensionni drujestva u nas raboteshti realno: Doverie, ING i Allianz. Napravi si truda da im razgledash portfeilite i da vidish. Sushto taka vij poertfeilite na SILA. Suglasie i Lukoil da vidish kolko sa ednakvi i sobstvenik na 3-te e CHIM. Cirka v BG e pulen. Idioti bol, koito nikoga ne svurshvat. aaaa ako te interesuva vij i dohodnostta na tia drujeestva v momenta. Minalite periodi ne sa pokazatelni za budheshteto i te niama da se povtoriat, poneje balonite gi naduha dostatuchno i niama nakude poveche. Parite sa si tvoi, pravi s tiah kakvoto namerish za dobre. Tova vaji i za CLEO
Това което казваш ти е за трети стълб. Аз говоря за втори. Там няма опция да си изтеглиш парите, даже и след пенсия.
Всъщност при втори стълб ако сумата е мисля по-малка от социалната пенсия на месец, имаш право да я изтеглиш, иначе не. Но ако пък са ти се натрупали достатъчни средства имаш право да ч получаваш 5 г. преди официалната пенсионна възраст. Погледни в закона, как точно стоят нещата.
Аз имам втори стълб с ING. В момента нямам трети стълб, освен едни пари внесени от предходен работодател баш в Allianz, които нямам право да тегля преди да се пенсионирам. В началото на октомври миналата година изтеглих всичко от трети стълб, което имах по партидата в ING. Сега си мисля, че при положение че имам втори стълб с ING, може би е най-разумно да диверсифицирам фонда ако тръгна да си правя трети. Но не мисля, че Allianz са подходящ избор. Мисълта ми е, че е разумно и с пенсионните фондове да се прави някаква диверсификация.
Вие поне си знаете фонда,ами Аз като от три години не съм получавал бележка за годишния отчет и не знам в кой фонд съм...въобще ???Как мога да разбера това по интернет или и прочие........
Има около 20% шанс да не те прехвърлят - ако Алианц открият нещо нередно по заявлението и го върнат. Иначе реално парите ти ще се прехвърлят на 15 февруари.
А ако все пак много настоявам - пак ли могат да откажат? Да отида лично ли трябва в Алианц за да "разрешат" прехвърлянето?
Точно 15 (петнадесет) минути отне процедурата заедно с подписването при нотариус.... Дисциплина здрава - тия кефят отвсякъде !!!
Края на февруари казаха че ще са прехвърлени от Алианц при тях и ще мога да внасям там.
Има около 20% шанс да не те прехвърлят - ако Алианц открият нещо нередно по заявлението и го върнат. Иначе реално парите ти ще се прехвърлят на 15 февруари.
Мисля че може да ги изтеглиш накуп при пенсиониране или изтичане на срока за който си сключил договора (дано не бъркам със застраховка живот, но мисля и при двете има опцията) та при пенсиониране или друг момент може да решиш да изтеглиш натрупаната сума, с удръжки - 7 % май са сега. Аз влагам много малко в това, но все пак е нещо - а и след 20 години може да се е натрупало нещо. Хубавото е че върху сумата пестиш 10 % данък общ доход от догодина, досега към 24 % - нали не се облага тази сума.
Един вид още един изстрел в тъмното за след 20 години
Пък може да изкарат и доходност някаква другите фондове - Алианц официално ги отписвам от приемливите варианти - не само заради днес, по принцип - обслужването, доходността, мениджмънта - тези не кефят.
А кой ме би да им ставам клиент ?!?! А да... девойчето което предлагаше услугите им... Понякога трябва да се мисли не само с едната глава и да се чете
Това което казваш ти е за трети стълб. Аз говоря за втори. Там няма опция да си изтеглиш парите, даже и след пенсия.
Коментар