Защо мислиш така? Аргументи?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли смисъл Доверителното управление?
Collapse
X
-
Брей много уникална тая услуга на Бетакорп бре, да им завидиш на клиентите им. А другите посредници едни такива обикновени портфейли правят за нищо не стават.
Сега сериозно, услугата е много добра и подходяща за един тип хора, които не обичат да са в кюпа на все по-тежките за управление фондове. Разбира се в крайна сметка най-важна е доходността спрямо поетия риск. При това сравнение се вижда кой как управлява. В много от случаите доверителното бие фондовете, особено по-куците.
Коментар
-
Портфейлите на доверенниците или портфейла на публичния фонд ще се подкрепя?
За да не се допуска конфликт на интереси като този ИП отделя управлнението Договорните Фондове от Доверителното управление. Практика е да се учредяват УД, чиито екипи са напилно независими от екипа на ивнестиционния посредник.
А що се отнася до "Бета Корп" те не предлагат ДФ а само доверително управление. Изготвят ти портфейл който е специално подбран за твоя риско профил и т.н."Най-обичам да купувам акциите завинаги"
Коментар
-
Какво се случва при прекомерно много довереници? С различни ценни книжа. Как управляващия съумява да ги наглежда? И на своите публични фондове или на частните си доверители ще отдели достатъчно внимание.
Какво се случава ако от ценните книжа започнат разпродажби седмица преди тези акции да поскъпнат?
За Лафчони нагледен пример. Много народ се доверява на доверител. Всеки доверенник е със специфичен профил и това налага почти толкова портфейла. Как управляващия се насмогне на толкова много различни портфейли.
Портфейлите на доверенниците или портфейла на публичния фонд ще се подкрепя?
Коментар
-
Защо си задаваш риторични въпроси?
Иначе ако искаш съвет обърни се към моя посредник - "Бета Копр"
Имат специални уникални за пазара условия за доверители и имат индивидуален подход към всеки.
София, пл. "България" 1, ет. 4
Телефон:+359 2 986 5566
E-mail: mail@beta-corp.com"Най-обичам да купувам акциите завинаги"
Коментар
-
И аз бях попитал същото нещо.... нямаше много отговори.
Според мен доверителното управление като риск/доходност е някъде между взаимните фондове и това сам да играеш на борсата.
Риска е по-голям от взаимен фонд защото портфейла ти няма да е толкова диверсифициран колкото при фонда, те имат ограничения колко кеш да държат, каква част от портфейла максимално може да е в една компания и т.н. Но пък по-малък сравнен с това сам да се пробваш на борсата, ако не разбираш какво правиш и следваш тълпата.
Доходноста е по-голяма защото не е нужно толкова да диверсифициращ в различни компании като фонда и да се концентрираш върху "ракети"
Но пък по-малко отколкото да играеш сам защото трябва да плащаш такси и комисионни.
Аз погледнах информативно Статус,Капман,Карол всички имат доверително управление като само Карол бяха обявили доходност,портфейли... комисионната е 20% от печалбата
до преди месец искаха 50к/100к за да влезнеш сега са вече 250к/500к и ми идва малко дебело в момента.
Бих те посъветвал ако си богат(а) и имаш излишни 100к или повече които не ти трябват в следващите 1-2 години можеш да се пробваш уж се очаква и през 2008 да има хубава доходност.
Но ако си заложил(а) апартамента и -10% или -20% ще те заболят много, пак си помисли хубаво.
Коментар
-
Има ли смисъл Доверителното управление?
Какви са предимствата на Доверителното управление и има ли хора от вас тук освен по фондовете, поверили финансите си на индивидуален порфейл?
Кои са препоръчителните инвестиционни посредници или дилъри-физически лица за индивидуално управление?
По-висока доходност ли може да се постигне при индивидуално управление и съответно може ли там да се опази рискът?
По-сигурна ли е такава инвестиция и повече безопосна ли е тя?
Благодаря.Човекът е човек, когато е на път!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар