IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краят на растежа, начало на корекцията

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стига с тези клишета. Ето ви едно нормално мнение от днешния в "Дневник" според мен от ИП (не двулично като от някои други).

http://pazari.dnevnik.bg/interview.php?storyid=153

[/quote]...на нашата борса се търгуват дружества с добър фундамент , които имат качествени акции и перспективно производство с потенциал да се развива и за в бъдеще.... А що се отнася до новите дружества, които навлизат на българския пазар, там интересът е обясним. Това са предприятия с добър мениджмънт, които показват отлични резултати и сега, отваряйки се за публиката, тя има интерес да се сдобие колкото може повече акции от подобни динамичноразвиващи се дружества.
    [/quote]

Коментар

• Ако имаш предвид корекция - от нея не бива да се боиш, даже би трябвало тя да те кара да се чувстваш по-спокоен, защото е здравословна. Ако имаш предвид обаче криза или катастрофа, която ще върне нещата повече от 30% назад в по-дългосрочен план- трябва да си следиш нещата и да се интересуваш по-сериозно от борсата. Което и ще стане, защото не можеш да си дал толкова пари и да не те грее какво става на БФБ. Докато в България фондовете и пенсионните дружества са основните играчи не смятам че ще има сериозни проблеми, защото никой няма интерес от това. Но това не е достатъчно за успокоение, а може и да е просто колективна самозаблуда. Колкото повече индивидуални маймуни се качват на клона, толкова по-волатилен ще става пазарът. И най-добрите компании са отценени повече от справедливо и в цената им е включена и печалбата от тримесечието, за което те не са предали отчет. Едни лоши отчети могат да доведат до масови разпродажби и до пукване на балона. А ако фондовете не пазят чувствително повече от задължителните 10% кеш, за да задоволят желаното количество поръчки за обратно изкупване и трябва да продават, а не да купуват при настъпила паника - тогава вече не ми се мисли. За да се включваш в момента на пазара с Кобос при тези стойности трябва да си крайно авантюристична или дори хазартна личност. Поради голямият кеш за усвояване и липсата на качествени компании пазарът работи на турбо-обороти почти без оглед на показателите и възможностите на дадена позиция. Но това няма как да продължи вечно. Почти всички високоликвидни компании са надценени и почти всички подценени компании са крайно неликвидни. Но ти си инвестирал във взаймни фондове, а мисля че по принцип фондовете се справят доста по-добре от индивидуалните играчи при корекция, тъй като са по-добре диверсифицирани.

Успех!

Коментар

• Колега има вече 10-15 теми по този въпрос,да беше попрочел малко щеше да имаш някаква яснота.

Коментар

• Re: КРАЯТ НА РАСТЕЖА, НАЧАЛОТО НА КОРЕКЦИЯТА

Moeto mnenie e che shte ima korekcia oshte prez H1 2008 v Romania i Bulgaria. Tempovete na rastej sa ubiistveni i cialata kushta ot karti shte se sruti. Do togava obache i BET i SOFIX shte letiat.
          __________________________________________________ __
          Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Краят на растежа, начало на корекцията

Колеги,
            Изявявам се предимно във форума за валутната търговия, но понеже вече имам сериозна инвестиция в шест от фондовете у нас, която е за над 40 хиляди евро - Ти Би Ай, Елана, Кампман, ОББ, ДСК и Бенчмарк искам да дискутираме малко въпроса кога можеме да очакваме началото на сериозната корекция, която няма да направи толкова привлекателни инвестициите във фондовете?

Какво мислите за портфейлите на големите фондове у нас, достатъчно добре диверсифицирани ли са или всичките ще улетят здраво при сериозна корекция на българския фондов пазар. Говоря за портфейлите във високорисковите фондове. Аз лично съм диверсифицирал риска като съм вложил в рисковите и балансираните подфондове в съотношение 60 - 40 на сто. Реално погледнато инвестицията е разпределена по равно в шест фонда, но съм вложил и в подфондовете.

Според мене пазарът у нас ще продължи да се развива поне още две години и има потенциал да отчитаме високи доходности.

Ще ми е интересно да чуя вашето мнение.

Успехи!
          Working...
          X