Първоначално изпратено от НЕСТОР
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Що за фонд е този?
Collapse
X
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от НЕСТОРivandavidov, би ли разяснил какъв е принципа на тази функция. Стигнах до там , но иска регистрация , а аз не искам да се регистрирам и да си споделям информацията с някого който не познавам.
Моя начин съм го публикувал в електронната поща на форума и всеки може да го види.
В табличен вид ти се предоставя информация по коя позиция какви печалби/загуби имаш, изразени в проценти. В началото тази функционалност имаше бъгове (може би оттам ми идва и по-ниската доходност), но напоследък се дуржи стабилно.
Коментар
-
Anton Chigurh
Тцтцтцтцтц
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от НЕСТОРПриятелю ivandavidov, първо бих искал да се извиня за натрапването си, но нещо не е наред в портфейла ти.
1. Може да е от методиката на изчисление, моята е точна такава каквато и на фондовете.
2. Може да е и от това, че постоянно сменяш позициите.
3. Не ми се вярва, но е възможно да си попаднал и на доста слабо представящи се позиции.
4. Може и да има други причини за които не се сещам.
Нормалното е за индивидуалния инвеститор да изпреварва Капман Макс поне с 20 пункта, казано много условно разбира се. Това естествено като си работил поне две години сам.
Може и да си стартирал на 03.01.2007 г. сподели повече инфо, за да видим къде се крие причината.
От януари до сега смених доста позиции и си давам сметка, че ако не бях скачал като маймуна сега щях да съм на + с доста повече, но... знае ли човек? Safety first!
Сега имам ALUM (+40%), BACB(+5%), ELTOS(-3%, влязох над 18.00лв.) и ей така за кеф ADVANC(+6%).
Отделно от предишните акробатики имам доста над 50% доходност, но заради ниските проценти по някои позиции по-горе... картинката е ясна.
Доходността си я гледам от функцията за портфейли на инвестора.
Коментар
-
Приятелю ivandavidov, първо бих искал да се извиня за натрапването си, но нещо не е наред в портфейла ти.
1. Може да е от методиката на изчисление, моята е точна такава каквато и на фондовете.
2. Може да е и от това, че постоянно сменяш позициите.
3. Не ми се вярва, но е възможно да си попаднал и на доста слабо представящи се позиции.
4. Може и да има други причини за които не се сещам.
Нормалното е за индивидуалния инвеститор да изпреварва Капман Макс поне с 20 пункта, казано много условно разбира се. Това естествено като си работил поне две години сам.
Може и да си стартирал на 03.01.2007 г. сподели повече инфо, за да видим къде се крие причината.
Коментар
-
ivandavidov
И аз не държа кеш и доходността ми от началото на годината до сега през COBOS е малко под 40%. Както и миналата година - взаимните фондове се оправят по-добре от мен.
Коментар
Коментар