IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що за фонд е този?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
    Моя начин съм го публикувал в електронната поща на форума и всеки може да го види.
    Извинявам се за тъпия въпрос, но коя е елек. поща на форума?

Коментар

• инвестора смята доходността по последната сключена сделка

Коментар

• доходност

как точно се изчислява доходноста като се използва най високата оферта купува? Или по друг начин?

Коментар

• натискаш компаний и точно под централния банер с рекламата-отдясно.
          айде късмет с цифрите)))

Коментар

• Доходността си я гледам от функцията за портфейли на инвестора.[/quote]
            Каде се намира тази функция?
            Предварително благодаря.

Коментар

ivandavidov, би ли разяснил какъв е принципа на тази функция. Стигнах до там , но иска регистрация , а аз не искам да се регистрирам и да си споделям информацията с някого който не познавам.

Моя начин съм го публикувал в електронната поща на форума и всеки може да го види.
              Инвесторът дава възможност да си въвеждаш n на брой сделки, при което ти усреднява сделките по всяка възможна позиция/акция. Отделно инвесторът автоматично следи каква доходност си натрупал и дава възможност да теглиш/внасяш допълнителни средства.

В табличен вид ти се предоставя информация по коя позиция какви печалби/загуби имаш, изразени в проценти. В началото тази функционалност имаше бъгове (може би оттам ми идва и по-ниската доходност), но напоследък се дуржи стабилно.

Коментар

• Тцтцтцтцтц

Коментар

• ivandavidov, би ли разяснил какъв е принципа на тази функция. Стигнах до там , но иска регистрация , а аз не искам да се регистрирам и да си споделям информацията с някого който не познавам.

Коментар

• MASHINA CLOSE END EQUITY FUND BGN
                    ot 01.06.2007 do 01.10.2007 127.87%
                    vse pak imam dosta ZAHZA no i drugi dobre predstaviashti se pozicii.

Коментар

Приятелю ivandavidov, първо бих искал да се извиня за натрапването си, но нещо не е наред в портфейла ти.
                      1. Може да е от методиката на изчисление, моята е точна такава каквато и на фондовете.
                      2. Може да е и от това, че постоянно сменяш позициите.
                      3. Не ми се вярва, но е възможно да си попаднал и на доста слабо представящи се позиции.
                      4. Може и да има други причини за които не се сещам.

Нормалното е за индивидуалния инвеститор да изпреварва Капман Макс поне с 20 пункта, казано много условно разбира се. Това естествено като си работил поне две години сам.
                      Може и да си стартирал на 03.01.2007 г. сподели повече инфо, за да видим къде се крие причината.
                      Става въпрос само от началото на годината до сега.

От януари до сега смених доста позиции и си давам сметка, че ако не бях скачал като маймуна сега щях да съм на + с доста повече, но... знае ли човек? Safety first!

Сега имам ALUM (+40%), BACB(+5%), ELTOS(-3%, влязох над 18.00лв.) и ей така за кеф ADVANC(+6%).

Отделно от предишните акробатики имам доста над 50% доходност, но заради ниските проценти по някои позиции по-горе... картинката е ясна.

Доходността си я гледам от функцията за портфейли на инвестора.

Коментар

• Netware5 високодоходен, диверсифициран - 112% от началото на годината
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Приятелю ivandavidov, първо бих искал да се извиня за натрапването си, но нещо не е наред в портфейла ти.
                          1. Може да е от методиката на изчисление, моята е точна такава каквато и на фондовете.
                          2. Може да е и от това, че постоянно сменяш позициите.
                          3. Не ми се вярва, но е възможно да си попаднал и на доста слабо представящи се позиции.
                          4. Може и да има други причини за които не се сещам.

Нормалното е за индивидуалния инвеститор да изпреварва Капман Макс поне с 20 пункта, казано много условно разбира се. Това естествено като си работил поне две години сам.
                          Може и да си стартирал на 03.01.2007 г. сподели повече инфо, за да видим къде се крие причината.

Коментар

• Аз имам дялове от КД,
                            топливо , еврохолд и оргахим са основната причина за доходността им преаз септември

Коментар

• Novaka_Bull хай-профит фънд - 19,85% за последните 30 дни (без такси и комсионни )

Коментар

• И аз не държа кеш и доходността ми от началото на годината до сега през COBOS е малко под 40%. Както и миналата година - взаимните фондове се оправят по-добре от мен.

Коментар

Working...
                                X