IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране на малка сума ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: дали може да ме посъветвате

psycoholic т.е.? Какво искаш да кажеш? Нещо съм се ошашавил от работа и не разбрах....Дай по-просто и направо, моля те!

Коментар

• Re: дали може да ме посъветвате

Първоначално изпратено от paklitibe
      Искам да ви попитам следното:
      - имам ипотечен заем. Вече мога да го върна изцяло. Да го направя ли?
      - като върна заема щи ми останат още малко пари. Да взема ли друг и да вложа тези пари дори в гарсониера, която по-късно да направя на аптека?
      - ако взема нов ипотечен заем дали да бъде в лева или евро?

Дайте акъл, моля! Чудя се и се мая. Надявам се, че ще ме разберете правилно...Изкарах пари и ми се иска да понаправя нещо с тях и да поразчистя дълга си към банка...

Мои приятели казват, че по-добре било да не връщам заема и да давам готови пари, а да взема втори ипотечен ако мога...Дали са прави?
      Хмм, ти май не си чул още, че вдигат лихвата по ипотечните кредити между 0,25 и 1,25 процента! Така че, помисли си добре за тези заеми и особено за точката в договора, в която пише, че банката има правото да променя лихвата както и изнася! :-)
      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• дали може да ме посъветвате

Искам да ви попитам следното:
        - имам ипотечен заем. Вече мога да го върна изцяло. Да го направя ли?
        - като върна заема щи ми останат още малко пари. Да взема ли друг и да вложа тези пари дори в гарсониера, която по-късно да направя на аптека?
        - ако взема нов ипотечен заем дали да бъде в лева или евро?

Дайте акъл, моля! Чудя се и се мая. Надявам се, че ще ме разберете правилно...Изкарах пари и ми се иска да понаправя нещо с тях и да поразчистя дълга си към банка...

Мои приятели казват, че по-добре било да не връщам заема и да давам готови пари, а да взема втори ипотечен ако мога...Дали са прави?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov
          Първоначално изпратено от Пепи - Пипона
          Каква идилия. Някакъв тийнейджър иска да инвестира крупната сума от 600 лева. Други загубили си парите от "инвестиции" му дават акъли. И затова цяла тема отворили.

Не е препоръка.
          И какво му е смешното? Аз като по-млад инвеститор започнах с крупната сума от 500 лева, които вложих във взаимен фонд. После след месец започнх и COBOSс цели 200 лева. Общо - 700 лева.

Човек се учи. Има желание - учи се. Не е важно с колко започваш, важното е да започнеш от някъде.
          Не е смешна сумата ,смешното е съветите на такива ЗАСЛУЖИЛИ инвеститори.
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от vatla
            i ti si bil tineidgar
            Не, не бях. Бях на 22 години. Просто тогава разполагах с такива пари. Кой колкото има. Всеки започва от някъде.

Коментар

• i ti si bil tineidgar

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи - Пипона
                Каква идилия. Някакъв тийнейджър иска да инвестира крупната сума от 600 лева. Други загубили си парите от "инвестиции" му дават акъли. И затова цяла тема отворили.

Не е препоръка.
                И какво му е смешното? Аз като по-млад инвеститор започнах с крупната сума от 500 лева, които вложих във взаимен фонд. После след месец започнх и COBOSс цели 200 лева. Общо - 700 лева.

Човек се учи. Има желание - учи се. Не е важно с колко започваш, важното е да започнеш от някъде.

Коментар

• Каква идилия. Някакъв тийнейджър иска да инвестира крупната сума от 600 лева. Други загубили си парите от "инвестиции" му дават акъли. И затова цяла тема отворили.

Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от nespokox
                    Най- глупавото е да ги похарчиш за нещо тъпо - като GSM например.
                    Инвестирай ги в нещо-взаимен фонд или акции -това ще ти даде стимул
                    да следиш нещата-не че ще спечелиш кой знае какви пари но ще трупаш
                    знания а това е най -ценното
                    .И някой ден ще си готов за по-значима инвестиция. Успех !
                    Мъдро казано. За съжаление на борсата няма рецепта да се чучнеш някъде и да си седиш. Всъщност има и такива да има 7 дружества със специален статут в които ако се чучнеш и само си седиш ша си трупаш и падане няма но неказвам кой са А иначе 600 кинта ако се учиш добре и не ги изгубиш след години може да станат и 6000

Успех.
                    Не е препоръка.

Коментар

• Най- глупавото е да ги похарчиш за нещо тъпо - като GSM например.
                      Инвестирай ги в нещо-взаимен фонд или акции -това ще ти даде стимул
                      да следиш нещата-не че ще спечелиш кой знае какви пари но ще трупаш
                      знания а това е най -ценното.И някой ден ще си готов за по-значима инвестиция. Успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco
                        Първоначално изпратено от vhk
                        Тъй като сумата е малка ,единствения правилен подход според мен е следния .Трябва да си наясно с ситуацията на БФБ да следиш и преценяш новините и когато за компания която не е в полезрението на инвеститорите излезнат силно положителни новини например многократен ръст на печалбата, продажбите ,увеличения на капитала обратно изкупуване и т.н.т да се включиш първи и и да излезеш след като пазара е изконсумирал новината , това трябва да се повтаря докато е възможно .Успехи!

Без да подценявам мненията тук, искам да поразсъждавам в такъв план: ако очакванията за добри (мн. добри) резултати са налице, то те обикновено се пренасят и върху цената на акцията, на която се извършват сделките на пазара.

Когато много добрата новина бъде публикувана официално - това е върхът в очакванията на пазарните участници...

... и се замислям, къде трябва да бъде в тоя момент добрият спекулант (пазарният субект): дали не трябва да е преценил и влязъл в нова/и позиции?

Само още едно мнение!
                        Трябва да имаш поверителна (вътрешна) информация,още преди да е излязла офицялната новина ,но такава инвестиция,може да се окаже подсъдима,така,че не ти го препоръчвам

Коментар

• Първоначално изпратено от danislav_qmghp
                          какво бихте направили със 2000лв СЕГА при положение, че няма да ги похарчите, а ще ги инвестирате някъде в нещо.... за не повече от година? идеята е да получите доходност по-висока от тази при безрисков депозит в банка ?

п.с сори ако отегчавам някой!знам че тва е тънък момент и никой няма да си издаде спатиите, но все пак....

Коментар

• Като говорим за defensive stock защо никой не споменава ADVEQ. Чувам, че Каролдобр е си движат там нещата.

Ако тръгнем на вариант COBOS каква е най-добрата структура на един портфейл? Интересува ме съотношението холдинги, финансови институции, туристически дружества, тежка промишленост, високи технологии и др.
                            Мисля, че това са въпроси, които също вълнуват новобранците като мен.
                            Просто мнение, но не и препоръка. Още ми е рано затова.
                            FREEDOM IS NOT FREE!!!

Коментар

• Или с 2 думи, всеизвестната сентенция:

"Купувай при слухове, продавай при новини".

Според мен vhk е имал предвид новини, които не са излезли все още официално и ги е чул от "някой на опашката на пазара" Или следейки борсата, най-добре е да имаш добър приятел в Капман

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                                Тъй като сумата е малка ,единствения правилен подход според мен е следния .Трябва да си наясно с ситуацията на БФБ да следиш и преценяш новините и когато за компания която не е в полезрението на инвеститорите излезнат силно положителни новини например многократен ръст на печалбата, продажбите ,увеличения на капитала обратно изкупуване и т.н.т да се включиш първи и и да излезеш след като пазара е изконсумирал новината , това трябва да се повтаря докато е възможно .Успехи!

Без да подценявам мненията тук, искам да поразсъждавам в такъв план: ако очакванията за добри (мн. добри) резултати са налице, то те обикновено се пренасят и върху цената на акцията, на която се извършват сделките на пазара.

Когато много добрата новина бъде публикувана официално - това е върхът в очакванията на пазарните участници...

... и се замислям, къде трябва да бъде в тоя момент добрият спекулант (пазарният субект): дали не трябва да е преценил и влязъл в нова/и позиции?

Само още едно мнение!
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Working...
                                X