IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заслужава ли си следният вариант ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• @DFBG
    По първия въпрос: цената на 10.5.2004 е била 1лв./дял.
    Цената днес е около 3,60лв./дял.
    Или печалба за целия период около 260%, което не е зле
    А въпросните 45% се получават заради промяната на базата.

Коментар

• Забравих да кажа, че в Кредитленд не знаеха за кредита на Алианц срещу дялове, така че може би за такива двустранни договорки банка-фонд трябва да се пита в самия фонд и банка. На мен ми казаха за този вариант в Бенчмарк, после питах в ТБ Алианц и там разбрах подробностите. Така че по-добре си избери фонд и питай направо там имат ли варианти за кредити.

Коментар

• Може ли още два въпроса ?
        Гледам графиките на фондовете и виждам
        например че от началото на публичното
        предлагане на високо доходният фонд на Карол
        ( Адванс Инвест 10.05.2004 г) има догодност от
        45.53 % доходност . Това значи ли че ако през
        2004 година си бях купил дялове за 10000 лв
        сега щях да имам 14500 лв за близо 3 години..
        Чудя се защото си мисля че това е доста малко
        за такъв период при условие че някои фондове
        са направили същата доходост и за 12 месеца
        което е доста по малко като време..

И вторият въпрос : Гледам графиките на фондовете
        и ясно си личи как за периода от началото на март
        до около края на април-май фондовете генерират
        загуби както през този период на 2006 така и на 2007.
        Означава ли това че не е много удачно точно пролетта
        за инвестиция по фондове или си е чиста проба случайност
        и неможе да се определи като някаква закономерност
        ако изобщо може да съществува такова понятие на борсите.

Коментар

• Respect, Respect!
          BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Ако фирмата ти има преференциални договори с някоя банка и не смяташ да напускаш (защото тогава си губиш преференциите) или ако си имаш фирма и през нея можеш да изтеглиш може би с някакви облекчени условия и по-голяма сума.

Коментар

• Колкото до проучването на кредитите, аз питах в Кредитленд на безистена на Славейков срещу фонтана. Те нали са събрали всякакви условия на банките и оттам ми препоръчаха да взема кредита от Райфайзен. Взех го през Кредитленд, за да намажат и те хората (все пак спестиха ми доста време, пари и усилия), пък и в този случай изглежда наистина няма оскъпяване на кредита. Те изглежда нещо се разбират с банката, а за теб цената е същата. Както и да е - 10000 лв., набутват ти застраховка "Злополука" за 112 лв. (няма не искам, няма недей), вземат ти 1% от кредита такса управление, 5 години, под 210 лв. на месец, общо е около 12600 лв. връщане. Учудващо малко според мен. Банките сега се заканват, че ще вдигат лихвите по кредитите с до 0,5% поради повишените резерви, искани от БНБ, но пак няма да е никакъв проблем.

Колкото до кредита на ТБ Алианц срещу залог дялове в Бенчмарк (и може би някои други фондове), те искат да имаш ВЕЧЕ закупени дялове и те служат като обезпечение за закупуване на още дялове. Лихвата е нещо като 10%, но не съм сигурен. Е, аз купувах за първи път дялове и не ми се занимаваше с еквилибристики, така че уважих Райфата и сега съм доволен.

Не е препоръка и не искам да рекламирам никого, просто казвам какво направих.

Коментар

• Uspeh

Razbira se 4e varianta koito si re6il da napravi6 e dobar.Az samiqt go napravih i sam mnogo dovolen(e ne s 10000,a s po malka suma).
                Kato savet ot men:
                1.Napravi prou4vane na targovskite banki v BG i preceni kade ti e nai-izgodno.
                2.Napravi mnogo vnimatelno prou4vane na dogovornite fondove v BG.Te sa mnogo kakto sam znae6(pregledai im investicionnite celi i sastava na portfeilite im i preceni)

BALGARIQ NAD VSI4KO!

Коментар

• От къде черпите инфото дето банките кредитирали срещу дялове във фонд? защото проверих в сайтовете на Юг, Бенча и Алианц и не успях да намеря споменато подобно инфо!
                  BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• e то рано или късно все някой ще изпищи. ама май няма да е много скоро.

п.с. дано не съм от изпищялите

Коментар

• При толкова бичо настоение рано или късно много хора ще изревът на умряло ми се струва

Коментар

• Първоначално изпратено от Bigalo
                        Смятам, че не си заслужава поетия риск, 100% могат да се достигнат и без ливъридж в по-дългосрочен план. Мерси за инфото, ще гоня реалната печалба, не максималната.
                        при 1:2 не е толкоз рисковано при определени ситуации

но това все пак зависи от рисковия профил на спекуланта
                        аз например следвам точно определена стратегия и се надявам до няколко месеца да си интерпретирам 1:2

успех

Коментар

• Смятам, че не си заслужава поетия риск, 100% могат да се достигнат и без ливъридж в по-дългосрочен план. Мерси за инфото, ще гоня реалната печалба, не максималната.

Коментар

• точно казано

Коментар

• Нали се сещаш че по този начин ако

срещу 100 кинта получиш още 70 = 170

при евнтуална корекция от 40% сумата би била 170-68= 102 кинта

като върнеш 70 +5 лева лихви ти остават 27 лева вместо 60 ако не си правил тия врътки

и колкото повече правиш на репото репо толкова повече може да се разглежда като ливериж някакъв

и при 1:10 например е достатъчно цената да мръдне с 10% за да фалираш или направиш 100% доходност

Коментар

• Имам малко инфо за есенните ИПО-та, че ще има промоции, ама да не казвам голяма дума.

Коментар

Working...
                                X