Според мен Монбат още при емисионната си стойност беше на цена поне, поне 20% над реалната си стойност - иначе нямаше да го пуснат на БФБ - да не би да ги имате за балъци двамата братя. Ама сега го смятали с разни DCF системи и им излизал подценен - това вече не го разбирам )))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подценени дружества на БФБ
Collapse
X
-
Ако вържем подцеността /за мен подценено означава, да се търгува максимум на 50% от реалната си стойност/ и с перспективите пред даденото дружество, според мен, от сините чипове най-подценена е позицията GAZ, а от по-слабо ликвидните позиции, тип билет от лотарията, според мен най-подценено е SIMAT. Проблема при тези дружества, относно текущите им цени е, че тълпата - масовия инвеститор и институционалните инвеститори не ги разпознават - това ми се вижда, че ще бъде крайно като време явление, пак според мен. От сините чипове, т.е. акцията да се търгува се на официален пазар, според мен е и позицията HVAR. Не е препоръка и съвсем естествено имам и от трите посочени акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от bate GoikoKTEX Катекс АД изглежда ми доста подценено.
Не е препоръка за търговия с тези акции.
въпроса е после какво ще правят с кинтите, освен това имат и голям резерв (съобразно капитализацията им) така че се присъединявам - ПОДЦЕНЕНО
Ами не е лошо да раздадът малко дивидент или някоя бонус акция.
Коментар
-
Моите извинения за Пепи, че не споменах името му. Той наистина заслужава едноседмична екскурзия до Байкунир или Cape Canaveral. Да гледаш как изтрелват совалка е много вдъхновяващо ( говоря от собствен опит) и като се върне със сигурност ще знае коя ще бъде следващата звезда на нашия фондов небосвод.))
Спорен мен подценени позиции са: EUBG i MONBAT ( много е изписано за тях в темите им в форума) Харесват ми мениджмънта, стабилните инвестиционни програми, прозрачността и ликвидността. Позиции за дългосрочни инвеститори. Сигурен съм , че до края на 2009 г. няма да има и следа от сегашните нива.
Не е препоръка за покупка на акции.
Успех на колегите, които притежават акции в тези дружества. )
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate GoikoKTEX Катекс АД изглежда ми доста подценено.
въпроса е после какво ще правят с кинтите, освен това имат и голям резерв (съобразно капитализацията им) така че се присъединявам - ПОДЦЕНЕНО
Коментар
-
Re: Подценени дружества на БФБ
Първоначално изпратено от SpeisОткривам темата, понеже смятам, че ще е интерестно за голяма част от нас спекуланти и инвеститори да споделят мнение за останалите (все още) нешлифованни диаманти на родната ни борса. Истина е, че в повечето случай се говори за ракети, затягане на колани и тн., но съществуват и капацитети, които споделят мнения на базата на задълбочени анализи. Всички знаем на колко хора са отворили очите за позиции, които са се повишили с над 100% за последните шест месеца. Поздрави на B. Graham, Kork, Bobi 75, Slavina, Fibonacci, Метъла и на всички хора, които споделиха своите прогнози и те се сбъднаха.))
Успех колеги!)
P:S: Очаква ни много горещ септември!
Коментар
-
ivandavidov
Адванс Екуити Холдинг (ADVEQ) според мен не е подценено дружество, но има потенциал, за момента е на загуба и според моите прогнози през следващите поне 6 месеца ще продължи да задълбочава загубата.
Но портфейлът на дружеството е много добър, СЕП ще срещне сериозна конкуренция в лицето на ИзиПей (или казано по нашенски ТИМ), но ако не успее да се наложи, то поне ще вгорчи живота на ИзиПей достатъчно, за да се изостри конкуренцията, което отново е в полза на крайния потребител.
Вятърните енерго-паркове просто нямат алтернатива в БГ (а доколкото ми е известно и в региона), а очевидно от тях се печели добре, просто не ми е ясно как никой в БГ не се е сетил за това пред!
Обобщавам: според мен ADVEQ има ОГРОМЕН потенциал пред себе си, проблемът е, че този потенциал не е в краткосрочен план!
Коментар
Коментар