IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подценени дружества на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• CHIM, CENHL,OTZK,GAGBT,TODOROF

Коментар

• Абсолютно съм съгласен с Димитър и в тази насока на размисъл не е ли време да отворим отделна тема във форума под наименование "Надценени дружества" (може и изчерпани на този етап) ?

Коментар

• айде де
        че вие изредихте де що има акции на борсата и как нито едно не ви съвпадна като име обаче като доходност всичките ще направят по минимум 30 до края на годината
        вие нещо надолу да пада виждате ли
        ако ви се върже човек до края на годината всеки може да направи над 100 процента
        айде де стига

Коментар

• Боби, ще последвам примера ти, пък да видим)) няма да уточнявам кои от акциите имам и за кои още се колебая дали и как да ги включа)

МОСТС - над 100% януари 2008
          ЕВРОИНС - над 30% до ноември
          БСТР - над 50% до ноември
          БРП - над 50% януари 2008
          ЦКБ - над 30% в края на годината
          ХИМ-а - над 40%
          ПОЛИМ - над 50% -''-
          БАЛКЛ - има доста заряд....колебая се
          ЛОМСКО - над 50% януари 2008
          ПЕТХЛ - над 30% ....с малко резерви

Коментар

• Абсолютно съм съгласен с орка.
            Предлагам да не говорим за подценени дружества, а каква доходност биха постигнали до края на годината.
            Освен това не трябва да гледаме фундамента, а да гледаме нещо друго. Да го наречем "признаването на фундамента".

От гледна точка на признаването на фундамента (имам предвид не само анализ за минали периоди, но и за развитието и бъдещи резултати) на мен ми изглеждат оправдани следните растеж спрямо сегашните цени:

FZLES - 100% до края на годината (цена 500 лева я казах още в началото на годината)
            OTZK - 40% до края на годината
            MCH - 80% до края на януари`08
            HIDPN - 100% до края на годината.
            LESPL - >100% до месеци. Няма стабилна история като FZLES затова е по-трудно оценимо - може и да стане > 100%, но може иииии.....
            HVAR - >50% до края на годината . Ееееех, Холдинг Варна
            MONBAT - >30% до края на годината
            HDPAT - 30% до два месеца

Има и други, за които предполагам ,че ще растат, но не мога да оценя процента на растеж в този момент. Имам предвид, че предимствата и бъдещите им резултати ще се дължат на конкретна конюктура и печалбите могат да станат много големи: BSTR e типичен пример.

Предполагам не е нъжно да казвам, че това са очакванията ми сега. След месец може коренно да съм ги променил

Не е препоръка, а просто снапшот за проверка на собствените ми преценки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
              ...Само от Булстрад ще ти бия процентната доходсност, а с тези мижави % от Каолин съм ти бил доходността изразена в пари...
              Никола и заядливецът, трудно ми е да се въздържа и затова ще се включа:
              Никола, не знам как оценяваш сега БСТР т.е. доходността си, но аз с мъка успях да продам моите 500 броя там - искам да кажа че цената на една акция не е най-важното ако реализирането на доходността и ми струва много време и пари. Пожелавам ти успех и с Каолин и с БСТР, но аз лично търся ликвидност заедно с доходност защото (също като теб предполагам) обичам големи пакети от позциите които харесвам.

Да се върнем на темата - не ме интересуват подценени позиции с обем няколко десетки акции дневно, макар че не съм от големите на борсата. Изключение е, когато ми стане много скучна търговията

В този смисъл, търсейки и ликвидност, аз посочвам ОЦК като позиция с очаквана доходност от около 30-40% до края на годината ( и без да я квалифицирам като подценена или надценена).

А с това на заядливецът съм абсолютно съгласен без да се заяждам обаче
              Първоначално изпратено от заядливецът
              п.с. Абе тук е пълно с потенциални купувачи на Монбат на все по-високите цени които се задават. Сори момци вече няма евтино, качеството струва скъпо и ще става все по-скъпо :lol:
              Отчетите на компанията ще продължават да пълнят цената на акцията и според заложеното до 2009 тя ще струва над 34-36 лева. Разбира се очаквам още преди края на 2009 да получим прогнозите и анализите от мениджмънта за следващите три години за да теглим калема и ние...
              http://imoti.start.bg
              http://pravo.start.bg
              [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• ktex, polim, kao, rado, unim...

holdingi: chim, hsof, gamza, hnvek

predstoqshti ipo: enemona, netinfo, trace group

preporu4itelno e za ipo da pomisli edna seriozna it-grupa=WebGround BG
                http://webground.bg/

razbira se, 4e imam v po4ti vsi4kite u4astie, no sum sigurna, 4e shte ima dobro razvitie pri tqh!

li4no mnenie!!!

Коментар

• ZLP , AROMA и BSTR !!!!
                  Златни пясъци имат сериозни печалби , който изчезват по-волята на мениджмънта /разни преоценки и други/. След Нова година излязоха от СОФИКС и загубиха 20 %. Мисля , че след отчета за тримесечието ще бъдат атрактивни.
                  Арома прави сплит , но докато не си върнат пазарите и не си подобрят ръководството няма да бъдат ракета .
                  Булстрад и сега не е подценен , но при сравнение с ДЗИ и другите застрахователни дружества , а и при новина за извънредно събрание ................................ Пепи ще е прав !!!!
                  И в трите имам акции ........ и ги чакам да се качат още !

Коментар

• А ти бъди богат, и здрав. Нито ме интересува образованието ти нито капитала, нито от колко години си на борсата. Ясно ми, е че всички в този форум са милионери ти си поредния.

Коментар

• Николчо, голямо самочувствие вадиш за момченце с 3-4 г. стаж на борсата. Нито ми знаеш капитала, нито годините, нито образованието.
                      Айде слез малко на земята че от много хвъркане приземяването после много боли.
                      Не се заяждам с хора които не пишат постоянно глупости във форума.
                      Бъди здрав, макар и беден! :lol:

Коментар

• както се пее в песента: пачки по стотачки

Коментар

• Първоначално изпратено от заядливецът
                          Първоначално изпратено от Nikola
                          Очаквам да стане каквото стана с МОНБАТ (Монбат е в пъпти по-голям балон). На ИПО-то на монбат се тръбеше, че е безбожно скъпо. Така се и тръбеше и на ИПО-то на Каолин. Виж сега обаче какво стана с Монбат. Да не стане така, че на 23 лв всички да започнат да го харесват каолин? Аз мислч, че ще стане точно така. Но времето ще покаже.
                          Поредната ти грешка на БФБ която досага ти струва много, а занапред още повече доходност на портфейла :lol:

Направо е глупаво да сравняваш и оприличаваш двете дружества и двете ИПО-та. Само един жокер - кога Монбат при вторичната си търговия се е търгувало под емисионната си стойност, както беше при КАО?! Отговори си и на въпроса ЗАЩО се получи така?

п.с. и още нещо за тълпата от тази тема. Абе тук е пълно с потенциални купувачи на Монбат на все по-високите цени които се задават. Сори момци вече няма евтино, качеството струва скъпо и ще става все по-скъпо :lol:
                          Само от Булстрад ще ти бия процентната доходсност, а с тези мижави % от Каолин съм ти бил доходността изразена в пари. Така, че не виждам защо пак се заяждаш напразно. Много напъване, много нещо.

Коментар

• Не превръщайте темата в спор между Монбат и Каолин, моля да се постват мнения за това кое дружество виждате като подценено и защо, аргументирано с малък анализ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                              Очаквам да стане каквото стана с МОНБАТ (Монбат е в пъпти по-голям балон). На ИПО-то на монбат се тръбеше, че е безбожно скъпо. Така се и тръбеше и на ИПО-то на Каолин. Виж сега обаче какво стана с Монбат. Да не стане така, че на 23 лв всички да започнат да го харесват каолин? Аз мислч, че ще стане точно така. Но времето ще покаже.
                              Поредната ти грешка на БФБ която досага ти струва много, а занапред още повече доходност на портфейла :lol:

Направо е глупаво да сравняваш и оприличаваш двете дружества и двете ИПО-та. Само един жокер - кога Монбат при вторичната си търговия се е търгувало под емисионната си стойност, както беше при КАО?! Отговори си и на въпроса ЗАЩО се получи така?

п.с. и още нещо за тълпата от тази тема. Абе тук е пълно с потенциални купувачи на Монбат на все по-високите цени които се задават. Сори момци вече няма евтино, качеството струва скъпо и ще става все по-скъпо :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                                Добре де, Зарко, нормално е всеки инвестирал в нещо да е по-добре запознат с него или поне по - предубеден.И ти ли мислиш, че всеки пишещ по дадена тема трябва да е лично заинтересован?И да търси вниманието на околните към акцията? Аз пък, когато се колебая също съм писала, по- скоро с идеята да разбера повече....Съгласна съм, че преобладават предубедените мнения, но да се обобщава е също толкова...заблуждаващо.
                                Пример - харесвам развитието на Химимпорт и съм си позволявала да го споменавам, но все още нямам акции там.

Као- то, ако стигне цените на Монбат без съществен ръст в отчетите си, ще е същото балонче))...много важно какви били модните тенденции))

Съни, някак не си падам по модните тенденции, мила!

Позициите ми не са променени още от научаване за ИПО-то на въпросното дружество, но не пиша ежедневно, което не е и необходимо.

Дори вече се замислям дали има смисъл да пиша тук: където определени групи спекуланти правят съглашения помежду си, постигат временен успех, но пазарът си казва окончателната дума чрез настроенията на големите инвеститори и играчи!

Въпрос на време!

Успехи, красавице! (ако се обръщаш към мен, аз не съм "Зарко", а "zarco" - това е съвсем друго..., но не ти се сърдя - има неща, които не знаем на този свят!...)
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Working...
                                X