IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Райфайзен (България) Фонд Акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво падане, бе колеги? Тоя фонд като гледам абсолютно следи СОФИКС-а. СОФИКС днес си е на нивата от началото на месеца, и цената за обратно изкупуване на фонда - също !?!

Коментар

• Първоначално изпратено от new wave
      Аз мисля, че дълго ще продължи падането. Гледах структурата на фонда и има доста банкови депозити и сега с повишаването на резервите до 12%, мисля че ще отиват още надолу.
      Аз ги избрах за моя първа инвестиция, обаче се чудя дали да не си изтегля нещата, поне да са с мин. загуба. Не ми се чака 10 месеца, за да изляза на +5% например.
      Не е препоръка
      Приятелю,ти за кой месец си гледал отчета на фонда и как направи сравнение между Договорен Фонд и Търговска Банка.Това,че са под една шапка не означава,че работят по абсолютно едни и същи закони и наредби.Това за резервите и обвързването на фонда с тях беше тотална глупост.Фонда няма МРЗ,има си проспект одобрен КФН и там точно си пише какви са ограниченията за инвестиции в депозити и кеш.Прочети НИДУД,НИДИП и ЗППЦК и това коментирай,иначе ставаш ...
      Only God Can Judge me...

Коментар

• Re: Райфайзен (България) Фонд Акции

Първоначално изпратено от new wave
        Още в първия постиг пише с каква цел е пусната темата.
        Наблюдавам, че започват да падат цените на обратното изкупуване. Какво ви е мнението за този фонд?
        Може би си прав, че разсъжденията на тема резерв са изчерпани, благодаря за поясненията. Aко има друго да се каже за фонда.
        Ами този фонд по принцип е нискорисков и няма смисъл да очакваш голяма доходност от него. Но няма и да падне много, не се притеснявай.

Колективните инвестиционни схеми са с по-дългосрочен хоризонт - няколко години. Не може да го гледаш всеки месец и да се чудиш.

Сложи си част от парите във високодоходен фонд като не ти харесва този, ако искаш всички си ги премести.

Коментар

• Re: Райфайзен (България) Фонд Акции

Още в първия постиг пише с каква цел е пусната темата.
          Наблюдавам, че започват да падат цените на обратното изкупуване. Какво ви е мнението за този фонд?
          Може би си прав, че разсъжденията на тема резерв са изчерпани, благодаря за поясненията. Aко има друго да се каже за фонда.

Коментар

В отчета пише, че 30% от активите на фонда са в банкови депозити и 28% в разплащателни сметки, т.е - 58% от активите на инвеститорите във фонда са вложени в депозити и сметки. Сега с увеличението на резервите, част от тези средства може би ще бъдат прехвърлени за увеличение на резерва.Друго тълкуване на тази сума е, че с 58% от инвестицията не се прави нищо, стои в депозит. И с останалата 48% така се оперира, че носи загуба за месец.
            Не знам правилно или не, но аз се интерусувам само от цената на обратно изкупуване и е факт, че тя е намалява.
            Ти тази тема за какво си я пуснал?

За да ни убеждаваш в нереални неща?

По-долу ти е отговорено на 2-3 места.

Коментар

• В отчета пише, че 30% от активите на фонда са в банкови депозити и 28% в разплащателни сметки, т.е - 58% от активите на инвеститорите във фонда са вложени в депозити и сметки. Сега с увеличението на резервите, част от тези средства може би ще бъдат прехвърлени за увеличение на резерва.
              Друго тълкуване на тази сума е, че с 58% от инвестицията не се прави нищо, стои в депозит. И с останалата 48% така се оперира, че носи загуба за месец.
              Не знам правилно или не, но аз се интерусувам само от цената на обратно изкупуване и е факт, че тя е намалява.

Коментар

Исках да кажа, че ще използват депозитите за увеличение на резерва на банката от 8 на 12%, а няма да ги използват за генериране на доходност. Но това е мое мнение и е предположение, не е препоръка или категорично изказване.
                Банковите депозити нямат нищо общо със средствата, които вложителите са инвестирали във фонда.
                Ако пък решат временно да финансират фонда с депозитите, едва ли банката ще го афишира,щото мисля си, че не е много редно!

Коментар

• Еииии аман от PR-и! Има ли някой ДФ, който да не си е отворил все още тема? Стига с тея глупости бе братя! Имате си сайтове пишете си там! Даже ако искате си направете и форум, че и без друго този изпростя достатъчно!

ТОВА Е ПРЕПОРЪКА!
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Исках да кажа, че ще използват депозитите за увеличение на резерва на банката от 8 на 12%, а няма да ги използват за генериране на доходност. Но това е мое мнение и е предположение, не е препоръка или категорично изказване.
                    Това че част от депозитната база на банката ще бъде прехвърлена в безлихвени МЗРи, какво общо има с доходността от фонда?

Ти като вкараш 1000лв. в банка на депозит, какво си мислиш, че само 920лв. ти се олихвяват, така ли?

При увеличение на МЗРи понякога банките даже увеличават лихвите по депозитите за да могат да наберат още ресурс и да компенсират изземването от ЦБ.

Коментар

• Исках да кажа, че ще използват депозитите за увеличение на резерва на банката от 8 на 12%, а няма да ги използват за генериране на доходност. Но това е мое мнение и е предположение, не е препоръка или категорично изказване.

Коментар

• Какво искаш да кажеш с това?

Гледах структурата на фонда и има доста банкови депозити и сега с повишаването на резервите до 12%, мисля че ще отиват още надолу.
                        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Na men mi zvuchi kato bankov depozit

Коментар

• Моята прогноза е, че поне 1-2 месеца ще падат, после още 1-2 месеца ще достигнат сегашното ниво и след това ако донесат още 5% в следващите 1-2 месеца ще е добре. Ако 10 месеца са прекалени, това е прогноза за следващите 6. Каква е вашата прогноза до края на годината?

Коментар

• Фондовете са с ниска доходност, ама да чакаш 10 месеца за да излезеш 5% плюс, малко прекалено звучи. Аз вкарах преди четири месеца и имам 12%, което е нищо за този ръст, който направи борсата, ама все пак. Фондовете на Райфа не са за "risk lovers" и хора които гонят висока доходност, обаче са подходящи за диверсификация.

Коментар

• Аз мисля, че дълго ще продължи падането. Гледах структурата на фонда и има доста банкови депозити и сега с повишаването на резервите до 12%, мисля че ще отиват още надолу.
                                Аз ги избрах за моя първа инвестиция, обаче се чудя дали да не си изтегля нещата, поне да са с мин. загуба. Не ми се чака 10 месеца, за да изляза на +5% например.
                                Не е препоръка

Коментар

Working...
                                X