Какво падане, бе колеги? Тоя фонд като гледам абсолютно следи СОФИКС-а. СОФИКС днес си е на нивата от началото на месеца, и цената за обратно изкупуване на фонда - също !?!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Райфайзен (България) Фонд Акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от new waveАз мисля, че дълго ще продължи падането. Гледах структурата на фонда и има доста банкови депозити и сега с повишаването на резервите до 12%, мисля че ще отиват още надолу.
Аз ги избрах за моя първа инвестиция, обаче се чудя дали да не си изтегля нещата, поне да са с мин. загуба. Не ми се чака 10 месеца, за да изляза на +5% например.
Не е препоръкаOnly God Can Judge me...
Коментар
-
AfterDark
Re: Райфайзен (България) Фонд Акции
Първоначално изпратено от new waveОще в първия постиг пише с каква цел е пусната темата.Първоначално изпратено от new waveНаблюдавам, че започват да падат цените на обратното изкупуване. Какво ви е мнението за този фонд?
Колективните инвестиционни схеми са с по-дългосрочен хоризонт - няколко години. Не може да го гледаш всеки месец и да се чудиш.
Сложи си част от парите във високодоходен фонд като не ти харесва този, ако искаш всички си ги премести.
Коментар
-
Re: Райфайзен (България) Фонд Акции
Още в първия постиг пише с каква цел е пусната темата.Първоначално изпратено от new waveНаблюдавам, че започват да падат цените на обратното изкупуване. Какво ви е мнението за този фонд?
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от new waveВ отчета пише, че 30% от активите на фонда са в банкови депозити и 28% в разплащателни сметки, т.е - 58% от активите на инвеститорите във фонда са вложени в депозити и сметки. Сега с увеличението на резервите, част от тези средства може би ще бъдат прехвърлени за увеличение на резерва.Друго тълкуване на тази сума е, че с 58% от инвестицията не се прави нищо, стои в депозит. И с останалата 48% така се оперира, че носи загуба за месец.
Не знам правилно или не, но аз се интерусувам само от цената на обратно изкупуване и е факт, че тя е намалява.
За да ни убеждаваш в нереални неща?
По-долу ти е отговорено на 2-3 места.
Коментар
-
В отчета пише, че 30% от активите на фонда са в банкови депозити и 28% в разплащателни сметки, т.е - 58% от активите на инвеститорите във фонда са вложени в депозити и сметки. Сега с увеличението на резервите, част от тези средства може би ще бъдат прехвърлени за увеличение на резерва.
Друго тълкуване на тази сума е, че с 58% от инвестицията не се прави нищо, стои в депозит. И с останалата 48% така се оперира, че носи загуба за месец.
Не знам правилно или не, но аз се интерусувам само от цената на обратно изкупуване и е факт, че тя е намалява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от new waveИсках да кажа, че ще използват депозитите за увеличение на резерва на банката от 8 на 12%, а няма да ги използват за генериране на доходност. Но това е мое мнение и е предположение, не е препоръка или категорично изказване.
Ако пък решат временно да финансират фонда с депозитите, едва ли банката ще го афишира,щото мисля си, че не е много редно!
Коментар
-
Еииии аман от PR-и! Има ли някой ДФ, който да не си е отворил все още тема? Стига с тея глупости бе братя! Имате си сайтове пишете си там! Даже ако искате си направете и форум, че и без друго този изпростя достатъчно!
ТОВА Е ПРЕПОРЪКА!МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от new waveИсках да кажа, че ще използват депозитите за увеличение на резерва на банката от 8 на 12%, а няма да ги използват за генериране на доходност. Но това е мое мнение и е предположение, не е препоръка или категорично изказване.
Ти като вкараш 1000лв. в банка на депозит, какво си мислиш, че само 920лв. ти се олихвяват, така ли?
При увеличение на МЗРи понякога банките даже увеличават лихвите по депозитите за да могат да наберат още ресурс и да компенсират изземването от ЦБ.
Коментар
-
Фондовете са с ниска доходност, ама да чакаш 10 месеца за да излезеш 5% плюс, малко прекалено звучи. Аз вкарах преди четири месеца и имам 12%, което е нищо за този ръст, който направи борсата, ама все пак. Фондовете на Райфа не са за "risk lovers" и хора които гонят висока доходност, обаче са подходящи за диверсификация.
Коментар
-
Аз мисля, че дълго ще продължи падането. Гледах структурата на фонда и има доста банкови депозити и сега с повишаването на резервите до 12%, мисля че ще отиват още надолу.
Аз ги избрах за моя първа инвестиция, обаче се чудя дали да не си изтегля нещата, поне да са с мин. загуба. Не ми се чака 10 месеца, за да изляза на +5% например.
Не е препоръка
Коментар
Коментар