IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И все пак - Капман Макс, струва ли си?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://forum.investor.bg/viewtopic.p...C%E0%ED#441634

Коментар

• Не си заслужава.
      Ако човек не може да следи пазара и да си инвестира сам по добре да си сложи парите във фонд, които пасивно следва някакъв индекс. Например Дневник 20.
      Пък и подобни доходности наистина изглеждат нагласени или просто означават, че е поеман по-голям риск. Абе всеки си решава.

Коментар

• Когато инвестираш в Капман Макс, инвестираш ето тук:

http://www.bse-sofia.bg/download/finance/2007/3 - 30.09.2007/DFCAPMX-31.07.2007-DF SPRAVKA PO CHL.18 M.07.2007.doc

и по специално в Пътища - 9.73% и Мостстрой - 5.63%.
        Така , че всеки сам си прави сметката. Засега добре се справят. Но миналите резултати абсолютно нищо не могат да гарантират за бъдещите развития. И за това си ви предупреждават. Не е да не сте предупредени. Иначе мениджмънта на даден фонд, каквото и да се случи с поверения му фонд, от глад няма да умре. Тяхната си е сигурна...
        * think positive * think simple * think big *
        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Мерси

Благодаря на всички ви за отговорите. Дундо, прав си, че това е занаят -не исках да бъда саркастичен. Не съм искал и да правя реклама на никого. Просто нямам опит и ми се щеше да чуя вашите мнения за тази инвестиция която ми изглежда крайно рискова, но все пак ме блазни. Сигурно знаете като е за пръв път как нещо отвътре те човърка и ти нашепва че може би правиш грешка.
          Лошо впечатление ми направи, че в сайта на Капман не са обявени акциите в които се инвестира и трябваше да ги търся в сайта на БФБ. Друга голяма мистерия си остава кои са мажоритарните собственици на Капман - не можах да намеря нищо за тях. Не ми се вярва Ялъмов да е собственик. Някой да има някаква идея?
          Предполагам, че повечето от вас са по-възрастни от мен. Без да правя каквато и да е връзка с темата бих желал да ви попитам дали си спомняте дали Първа Частна Банка и посестрините и имаха голям ръст в цената на акциите преди да пуснат кепенците.

Коментар

• Айде стига реклама бе не ви ли стигат 2 теми за капман вече?

Коментар

• Във високодоходни фондове се инвестира дългосрочно. Тоест за минимум пет години. Така че ако ще ти трябват тези пари, по-добре отдели колкото можеш и тях ги инвестирай дългосрочно във фондове. Другите си ги дръж на влог или разплащателна и разполагай с тях както намериш за добре. А диверсификацията никога не е излишна

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikodim
                Къде може да се провери в какви точно акции е Капман Макс,какво е процентното разпределение в портфейла им? Аз не можах да намеря такива данни.
                Ако е концентрирано в високорискови акции, които силно се вдигнаха през т.г. - аз бих бил предпазлив.
                Утре цената на обратно изкупуване ще бъде 33.30.
                В сайта на БФБ-Счетоводни отчети на емитентите. Взаимните фондове публикуват отчети всеки месец. Там те посочват преоценената стойност в края на месеца за всички акции, в които са инвестирали и относителния им дял в % спрямо набраните активи.

Коментар

• Re: И все пак - Капман Макс, струва ли си?

Първоначално изпратено от blah blah
                  Струва ли си да купя дялове в Капман Макс или му предстои спад за по-дълго време?

Нов съм в този "занаят" и вашето мнение би ми било интересно.

.
                  BlaBla,
                  понеже пишеш че си "нов в занаята", ще си позволя да кажа нещо известно на всички (което не е и измислено от мен, а е елементарно).
                  Прав е Дундо 1: no tozi vupros moje samo ti da si otgovori6 !!!
                  Зависи от твоята толерантност към риска.А това пък зависи от много фактори:твоята възраст,имотно състояние,цел на инвестирането (искаш да си купиш автомобил или НИ, след колко време ще ти трябват парите,колко трябва да растат дотогава) и др.и др.
                  Т.е. това нещо е твърде индивидуално и наистина никой не може да ви посъветва без старателно да прецени тези ( и други) фактори.

За Капман: моля да не бъда разбиран като че ли давам съвет - само казвам че предпазливост е нужна.
                  Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Хм, добър въпрос!
                    Според мен предпазливост е много необходима. "What goes sharply up must soon come down."
                    Къде може да се провери в какви точно акции е Капман Макс,какво е процентното разпределение в портфейла им? Аз не можах да намеря такива данни.
                    Ако е концентрирано в високорискови акции, които силно се вдигнаха през т.г. - аз бих бил предпазлив.
                    Утре цената на обратно изкупуване ще бъде 33.30.
                    Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Bih ti pomognal, no tozi vupros moje samo ti da si otgovori6, a i ne pi6i zanaqt v kavi4ki, za6toto ako ne znae6 na tozi svqt ima 4 zanaqta - tozi, turgovcite, politicite i duhevenstvototaka 4e investitorite sme dostoini za uvajenie(pone pe4eliv6ite, no puk bez gube6ti nqma da ima za men

Коментар

• И все пак - Капман Макс, струва ли си?

Струва ли си да купя дялове в Капман Макс или му предстои спад за по-дълго време? Подобна доходоностност не ми изглежда нормална и ми се струва че малко предпазливост няма да е излишна. Не че не ми се иска 100% +. Смятам да си правя портфейл от високодоходни фондове - Адванс, Елана и Капман (?)

Каква е възможността да го закупя на най-високата му цена, след това да последва спад за примерно половин година, да ми потрябва повечко кеш и да продам на загуба? Доходоностността е различна от стабилността и не я предполага задължително...

Нов съм в този "занаят" и вашето мнение би ми било интересно.

Благодаря ви предварително.
                      Working...
                      X