Първоначално изпратено от Nikodim
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Международни взаимни фондове в БГ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ахмакАлександър Николов: Фондът ни се измъкна от финансовата криза в Източна Европа
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=375931
добре се справят пичоветеНе препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
А как стоят нещата с данъците от продажба с печалба на дялове от чуждестранен фонд? Имам дял в български фонд (Бенчмар), който инвестира основно на БФБ и знам, че няма да ми се удържат данъци, когато си продам дяловете.
Но ако например инвестирам в американски фонд, дали няма в България да трябва да плащам данъци, ако съм продал дяловете с печалба? Отделно, че в САЩ може да се плащат някакви данъци и да смъкват по няколко кожи от гърба...
Как е ситуацията и с фондовете, които си ги купуваш от България, но примерно седалището им е извън БГ и инвестират навън?
Коментар
-
Александър Николов: Фондът ни се измъкна от финансовата криза в Източна Европа
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=375931
добре се справят пичовете
дали е от техническия пазар
Коментар
-
Тук има инфо и за международните фондове в БГ. Дано да ти е полезно.
http://www.moitepari.bg/Fondove/Vzaimni-Fondove.aspx
Коментар
-
Hargreaves predlagat nad 1000 razlichni fonda i gi deliat na geografski princip - ima Evropa, USA, Asia, Japan, Russia, LatAm i t.n. Otdelno ot tova ima i specifichni geografski - Korea, Kitai, Brazilia...
Moje online da se podavat zaiavki. Minimum e GBP 1,000 (3,000lv) na fond i niama taksi osven za upravlenie (1.5% obiknovenno).__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
Коментар
-
Re: международни взаимни фондове в БГ
Първоначално изпратено от plamendevПървоначално изпратено от DimchoПървоначално изпратено от parsИнтересувам се от инвестиция във взаимен фонд, опериран от солидна европейска/американска финансова институция, в който мога да си закупя дял в БГ.
Досега съм намерил info за фондовете на Райфайзен /нещо не ме впечатлиха/ и Pioneers схемите, които са към Уникредит, и в момента обмислям да си закупя дялове в European small companies и East Europe.
Някой да знае за други взаимни фондове в БГ?
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от DimchoПървоначално изпратено от parsИнтересувам се от инвестиция във взаимен фонд, опериран от солидна европейска/американска финансова институция, в който мога да си закупя дял в БГ.
Досега съм намерил info за фондовете на Райфайзен /нещо не ме впечатлиха/ и Pioneers схемите, които са към Уникредит, и в момента обмислям да си закупя дялове в European small companies и East Europe.
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bangoquote]
Аз съм добавил и Emerging markets Equity (имат много добра доходност) и Great China с оглед предстоящата олимпиада в Китай догодина.
Не е препоръка!
Моля, да се споменава и коментира и за разходите за емитиране и обратно изкупуване, тъй-като например Пайниър фондовете дерат яко и с калкулираните разходи още от старта си на 4-5% минус.
Също ще е добре да съберем инфо и за чуждите фондове с най-добра ликвидност, гарантираност и достъп до портфейла им.[/quote]
Фондове на Пайъниър могат да се закупят във всички филиали на Уникредит Булбанк. Минималната сума за инвестиране е 500 евро или долара, а минимална стъпка за увеличаване на дяловете е 150 валутни единици.
Ето и линк, от който можеш да научиш повече информация, вкл. такси и комисионни:
http://www.pioneerinvestments.cz/bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от BangoТе не са в България, в смисъла че инвестират в наши компании, а че можеш да закупиш дялове оттук и да ги продадеш пак оттук, без транзакционни разходи и забава, освен това аз търся диверсификация на портфейла си и затова искам фонд инвестиращ на различни пазари и още по добре ако не са в източна Европа, защото за тази цел има и български като Адванс и Статус.
Коментар
-
Те не са в България, в смисъла че инвестират в наши компании, а че можеш да закупиш дялове оттук и да ги продадеш пак оттук, без транзакционни разходи и забава, освен това аз търся диверсификация на портфейла си и затова искам фонд инвестиращ на различни пазари и още по добре ако не са в източна Европа, защото за тази цел има и български като Адванс и Статус.
Коментар
-
Защо се занимавате с фондове, които хем да са чужди хем да са в българия не мога а разбера. Ако искате чужд фонд можете да си купите онлайн от (мисля че) всяка платформа за търговия. Ако искате нещо от типа на Old School инвестиране: http://bwnt.businessweek.com/mutual_fund/ Гледате, проверявате и се обаждате за допълнителна информация на мениджърите им, въпреки че от тези много също се предлагат онлайн.
Коментар
-
quote]
Аз съм добавил и Emerging markets Equity (имат много добра доходност) и Great China с оглед предстоящата олимпиада в Китай догодина.
Не е препоръка![/quote]
Къде могат да се закупят дялове от посочените от теб фондове и кой ги предлага в България, или от чужбина се закупуват?
Моля, да се споменава и коментира и за разходите за емитиране и обратно изкупуване, тъй-като например Пайниър фондовете дерат яко и с калкулираните разходи още от старта си на 4-5% минус.
Също ще е добре да съберем инфо и за чуждите фондове с най-добра ликвидност, гарантираност и достъп до портфейла им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от parsИнтересувам се от инвестиция във взаимен фонд, опериран от солидна европейска/американска финансова институция, в който мога да си закупя дял в БГ.
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от parsИнтересувам се от инвестиция във взаимен фонд, опериран от солидна европейска/американска финансова институция, в който мога да си закупя дял в БГ.
Коментар
Коментар