IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДФ ОББ премиум акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хората вече си имат нов сайт - http://www.ubbam.bg. Там си пише ясно за промяната в комисионните, както и други полезни неща. Малко е бъгав, но сигурно скоро ще го оправят

P.S. Не притежавам акции и дялове във фондовете на ОББ и не съм свързано с тях лице.

Коментар

• Първоначално изпратено от Borsalino
      Първоначално изпратено от Bai Tosho
      Първоначално изпратено от investor4fun
      Доколкото знам няма такса при обратно изкупуване ако парите се вкарат в друг техен фонд. С това май са единствени на пазара.
      Грешиш. Няма такса за обратно изкупуване нито за Премиум акции нито за балансирания им фонд. Имат само такса за управление от 2.5%, която е една от най-ниските на пазара. И не са единствените, и фондовете на Стандарт нямат такса при обратно изкупуване, но таксата за управление им е 4% ако не се лъжа.
      Май и бай Тошо греши. Ето линк към документите за фонда

http://www.ubb.bg/bg/asset-pre/index.htm

а ето и таксите

http://www.ubb.bg/bg/asset-pre/commissions.htm

Таксите за управление:

Съгласно чл. 171 ЗППЦК, всички разходи, свързани с дейността на ДФ “ОББ Премиум Акции” (които се заплащат със средства на ДФ “ОББ Премиум Акции”) не могат да надвишават 5 % от средната годишна нетна стойност на активите по баланса на ФОНДА.
      Таксите за обратно изкупуване също има, в зависимост от периода на участие във фонда:

До 1 година - 1.5%
      1-3 години - 0.5%
      над 3 - 0%

Доходността на фонда за тази година е доста добра.
      Нямам акции.
      това въобще не е вярно в проспектите - не са актуализирани
      такси за емитиране и изкупуване няма а годишната такса за управление е 2,5% от средногодишната стойност на НСА

Коментар

• Първоначално изпратено от Bai Tosho
        Първоначално изпратено от investor4fun
        Доколкото знам няма такса при обратно изкупуване ако парите се вкарат в друг техен фонд. С това май са единствени на пазара.
        Грешиш. Няма такса за обратно изкупуване нито за Премиум акции нито за балансирания им фонд. Имат само такса за управление от 2.5%, която е една от най-ниските на пазара. И не са единствените, и фондовете на Стандарт нямат такса при обратно изкупуване, но таксата за управление им е 4% ако не се лъжа.
        Май и бай Тошо греши. Ето линк към документите за фонда

http://www.ubb.bg/bg/asset-pre/index.htm

а ето и таксите

http://www.ubb.bg/bg/asset-pre/commissions.htm

Таксите за управление:

Съгласно чл. 171 ЗППЦК, всички разходи, свързани с дейността на ДФ “ОББ Премиум Акции” (които се заплащат със средства на ДФ “ОББ Премиум Акции”) не могат да надвишават 5 % от средната годишна нетна стойност на активите по баланса на ФОНДА.
        Таксите за обратно изкупуване също има, в зависимост от периода на участие във фонда:

До 1 година - 1.5%
        1-3 години - 0.5%
        над 3 - 0%

Доходността на фонда за тази година е доста добра.
        Нямам акции.

Коментар

• Зеро фонда наистина е готин според мен по следните причини

1. Инвестирали са не повече от 7% от една икономическа група

примерно Евроинс + еврохолд = 6,5%
          2. Поддържат висок процент от активите в акции (не като ДСК -някои балансирани схеми се държат по агресивно)
          3. Ниски такси
          5. близки са до братовчедите византийци които пък много обичат магариите - справка покупките на 101 на доминанта преди да излезе новината за 10 пъти сток дивидент а както знем доминанта също са византийци

Коментар

• Първоначално изпратено от Bai Tosho
            Първо нямам дялове в ОББ, второ и да имах каква ще ми е ползата дали ти ще влезеш във фонда или не, освен ако не е някой избушен фонд и с твоите пари не си напомпат куците неликвидни акции-балони. Човек трябва да помисли малко преди да се изс..е във форума.
            Уфф, май някой се е засегнал.

Виж какво, Байо, преди да продължиш да демонстрираш високото си ниво на възпитание, погледни, че в постинга ми има цели 2 /две/ картинки на ухилени човечета...
            Ако не си схванал сарказма, грешката явно е моя.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
              Първоначално изпратено от PeterNK
              И като гледам портфейла им имат акции на чужди дружества, което си е допълнителна диверсификация по тип.
              Стига, бе!? Сериозно?
              Айде купете си още дялове там, стига сте се хвалили в колко хубав фонд сте инвестирали!
              Човек да не ви попита нещо.
              Първо нямам дялове в ОББ, второ и да имах каква ще ми е ползата дали ти ще влезеш във фонда или не, освен ако не е някой избушен фонд и с твоите пари не си напомпат куците неликвидни акции-балони. Човек трябва да помисли малко преди да се изс..е във форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterNK
                И като гледам портфейла им имат акции на чужди дружества, което си е допълнителна диверсификация по тип.
                Стига, бе!? Сериозно?
                Айде купете си още дялове там, стига сте се хвалили в колко хубав фонд сте инвестирали!
                Човек да не ви попита нещо.

Коментар

• И като гледам портфейла им имат акции на чужди дружества, което си е допълнителна диверсификация по тип.

Коментар

• Първоначално изпратено от investor4fun

Коментар

• Доколкото знам няма такса при обратно изкупуване ако парите се вкарат в друг техен фонд. С това май са единствени на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън
                        За мен това е най-добрия фонд в България!
                        освен това май са намалили таксите за управление до 2,5% от НСА годишно

добър избор наистина

не е препоръка

Коментар

• За мен това е най-добрия фонд в България!

Коментар

• Насочил си се към хубав фонд.

Коментар

• Е, никой ли няма мнения и впечатления от фонда.

Коментар

• Re: ДФ ОББ премиум акции

Първоначално изпратено от Кумчо Въълчо
                                Моля за Вашето мнение по отношение на ДФ ОББПА

мисля да инвестирам малко повече от 30К в този фонд
                                с хоризонт поне 4г.
                                заслужава ли си??

ще бъда доволен да прочета Вашето мнение по въпроса.
                                Изключително диверсифициран портфейл, добра доходност, ниски такси ... какво повече му трябва на човек

Коментар

Working...
                                X