If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При мен нещата с кредита се развиха доста добре. Теглих 20К на 6% от RBB в началото на август. Принципно не ми допада идеята друг да ми управлява парите, за това и на този етап предпочитам да играя сам. Бях решил вече къде ще инвестирам парите, очаквах и хванах изсипванията при ОТЗК и допълних с всичките 20К на 65. Мисля до края на месеца да съм си иплатил кредита . На Репо не съм се решил още, но при положение че мога да ползвам преференцялен лихвен процент по скоро ще си карам с малки банкови кредити при нужда.
Успех на всички!
При мен нещата с кредита се развиха доста добре. Теглих 20К на 6% от RBB в началото на август. Принципно не ми допада идеята друг да ми управлява парите, за това и на този етап предпочитам да играя сам. Бях решил вече къде ще инвестирам парите, очаквах и хванах изсипванията при ОТЗК и допълних с всичките 20К на 65. Мисля до края на месеца да съм си иплатил кредита . На Репо не съм се решил още, но при положение че мога да ползвам преференцялен лихвен процент по скоро ще си карам с малки банкови кредити при нужда.
Успех на всички!
ivan61 ако сте готов да играете самостоятелно,може да ги извадите парите от Макса,да си закупите акции на някое дружество и след това да направите репо сделка с тях.Така с кредит от 20к ,може да закупите акции за 30к приблизително.Трябва само кураж и умения.Така ще използвате два пъти лостта парите на другите-банковия заем.
Лошото е, че в повечето кредити, които са с фиксирана лихва за целия период (това обикновено са ипотечни кредити), макар и да е записано, че лихвата е фиксирана за целия срок на кредита, най-често има клауза, уточняваща, че ако за периода настъпи увеличение на ОЛП например с повече от 2%, то банката има право да промени фиксираната лихва. Което, на практика, прави лихвата не съвсем фиксирана. Всъщност, като се замисля, не знам дали въобще има кредити с фиксирана лихва, независимо потребителски или ипотечни, при които да няма някакво подобно условие.
Преди два месеца теглих сериозен кредит и вложих цялата сума в акции. Постоянно съм под напрежение и на никого не препоръчвам този вариант. Може и да се печели, но човек трябва да има железни нерви.
можеш ли да кажеш дали си на фиксирана лихва? ама истинска фиксирана , примерно едни забити 12% за целия период, отразяващи левовия риск вместо нормална средни 10%. и има ли въобще такива варианти?
обикновенно договорите са "лихвена база(ресурс на банката) + 2-3-4%"=9% примерно, , като банката естествено може да реши да го променя - когато цената на ресурса се промени
Преди два месеца теглих сериозен кредит и вложих цялата сума в акции. Постоянно съм под напрежение и на никого не препоръчвам този вариант. Може и да се печели, но човек трябва да има железни нерви.
И аз съм в този отбор ама от 4 месеца, и основно все още (над 50% от инвестициите) съм във взаимни фондове.
По-голямата част около 70% съм сложил в ДФ а останалото в акции.
Дяловете от ДФ ще ги ползвам като обезпечение в Алианц да взема още пари за участие в ИПО-то на Тр. И пак няма да мога да спя сигурно!
Коментар