IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Участие в IPO

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поръчките не се обединяват от посредниците, т.е. участваш с твоите 5000 лева. Дали можеш да се класираш с тях зависи от правилата на конкретното ИПО, по-често няма проблем. Обикновено обаче има презаписване и част от парите ще ти се върнат.

Освен това при IPO можеш да отидеш директно при мениджъра на емисията и да подадеш заявка, без да сключваш договор за инвестиционно посредничество. Само че за да продадеш после акциите не можеш да не сключиш договор с ИП.
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Не може. В офиса на посредника подаваш писмена заявка.
      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• А може ли през COBOS? И също има ли смисъл да се участва с 5000лв - т.е. човек има ли шанс да успее?
        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Re: Участие в IPO

Първоначално изпратено от Cleo
          Може ли някой да ми каже дали мога да участвам в ИПО с помощта на ИП, като примерно предложа 5000 лв. на пазарна цена. Нямам голям капитал - ИПтата обединяват ли малки поръчки в големи?
          Някой може ли да ми каже дали принципът на участие е само чрез ИП? Предполагам не може да се участва самостоятелно, нали?
          принципно без ИП няма как да стъпиш на борсата...

Няма "обединяване" подаваш си поръчка с ясни параметри.. (зависи там как е организирано IPO-то)
          И си участваш бЪш самостоятелно..

Успех
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Без ИП не можеш да направиш нищо.
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Участие в IPO

Може ли някой да ми каже дали мога да участвам в ИПО с помощта на ИП, като примерно предложа 5000 лв. на пазарна цена. Нямам голям капитал - ИПтата обединяват ли малки поръчки в големи?
              Някой може ли да ми каже дали принципът на участие е само чрез ИП? Предполагам не може да се участва самостоятелно, нали?
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
            Working...
            X