If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Явно скромността не ти е присъщо качество...от тази гледна точка съм по-широко скроена и щом се чувстваш щастлив с превъзходството си на по-голям "разбирач" то нека е така...Мъжете много обичате да си мерите пишките с който и да е и това добре го разбирам... Живей си в илюзията че ти и сина ти и нероденото ти внуче сте финансови гении.
А това от колко време си се занимавал с дадено нещо по никакъв начин не гарантира професионализма ти в областта и не това е нещото,което се изтъква най-напред...първо ти сам разбери това и после обяснявай по форумите колко знаеш...
Уфффф
Думата "разбирач" бе използвана от теб и затова се намира в моя отговор. Съжалявам, че не я оградих с кавички, за да ме разбереш правилно.
Съжалявам също, че за първи и единствен път си позволих да бъде нескромен.
Макар да не виждам нищо нередно в това някой да заяви, че разбира нещо повече от събеседника си.
Ако някой ти каже, че две и две прави три, би ли се съгласила с него? Или би го поправила, казвайки му директно, че специално математиката от първи клас я разбираш по-добре?
Съжалявам, че досега не видях нищо написано от теб по темата, което да доказва дори част от твърденията ти.
Изключвам общите приказки за "меренето на....", както и за моето и на семейството ми самочувствие. Това не може да бъде довод, независимо, че заема 90 процента от постинга ти.
Аз съм наясно с това, което знам и целта ми не е да го "обяснявам по форумите". Ако така е прозвучало - моите извинения към всички!
В същото време, ти явно държиш да "просветиш" читателите и точно това провокира писането от моя страна...
Голям спам създадохме.
Стига толкова.
Сега е мой ред да бъда нескромна,но в математиката съм сигурна,че съм по голяма "разбирачка" от теб все пак кака ти е отличничка от МГ....рядко противоречие на факта че хубавите жени са тъпи...
Иначе верно спамнахме и двамата с общи приказки,щото съгласи се ако аз не съм дала факти,че съм наясно с индустрията ти също-като изключим изречението за опита
Айде стига,че ще ме заключат с Кака ви в една стая и кво ще праим не знам...
Явно скромността не ти е присъщо качество...от тази гледна точка съм по-широко скроена и щом се чувстваш щастлив с превъзходството си на по-голям "разбирач" то нека е така...Мъжете много обичате да си мерите пишките с който и да е и това добре го разбирам... Живей си в илюзията че ти и сина ти и нероденото ти внуче сте финансови гении.
А това от колко време си се занимавал с дадено нещо по никакъв начин не гарантира професионализма ти в областта и не това е нещото,което се изтъква най-напред...първо ти сам разбери това и после обяснявай по форумите колко знаеш...
Уфффф
Думата "разбирач" бе използвана от теб и затова се намира в моя отговор. Съжалявам, че не я оградих с кавички, за да ме разбереш правилно.
Съжалявам също, че за първи и единствен път си позволих да бъде нескромен.
Макар да не виждам нищо нередно в това някой да заяви, че разбира нещо повече от събеседника си.
Ако някой ти каже, че две и две прави три, би ли се съгласила с него? Или би го поправила, казвайки му директно, че специално математиката от първи клас я разбираш по-добре?
Съжалявам, че досега не видях нищо написано от теб по темата, което да доказва дори част от твърденията ти.
Изключвам общите приказки за "меренето на....", както и за моето и на семейството ми самочувствие. Това не може да бъде довод, независимо, че заема 90 процента от постинга ти.
Аз съм наясно с това, което знам и целта ми не е да го "обяснявам по форумите". Ако така е прозвучало - моите извинения към всички!
В същото време, ти явно държиш да "просветиш" читателите и точно това провокира писането от моя страна...
Не си ме разбрал...аз нямам проблем с ЮГ Маркет никакъв..не са ми в полезрението просто...цялото писане по темата започна,когато казахте че изнесените данни за собствениците на УД Юг Маркет са спам,който няма място в този форум!Опитах се да ви докажа с примерите,които дадоь,че това са изключително тревожни факти(ако са достоверни) и не може с лека ръка да се пренебрегват..особено пък в толкова чувствителна на доверие индустрия като финансовата и управлението на активи в частност.
Смятах да не пиша вече, но ето на - прибирам се и виждам предизвикателство!
Иветка, ако успееш да ме убедиш, че собствениците на, цитирам: "УД Юг Маркет" имат нещо общо с управлението на активите и съществуването на фонда, ще си призная, че съм в грешка и ще ти се извиня! Честно!
Първоначално изпратено от Ivetka
Знаеш,че банка може да се фалира само с лош слух и не случайно законово е забранено разпространяването на невярна или подвеждаща информация за банка,която евентуално да и петни името.
Ето за това говоря! И двамата с Бонд009 трябва да бъдете съдени, ако такъв закон действа в България и се отнася за ДФ и ИД. Ако и двамата подкрепите "твърденията" си /повече близки до жълта журналистика, ако питаш мен/, може да ви се размине.
Но, ако си сигурна в това:
и съм много по-наясно с капиталовите пазари отколкото си мислиш.
то няма как да убедиш нито мен, нито някой със средно-добри познания в сферата. Дори синът ми ги знае тези неща. Лошото е, че можеш да подведеш куп неориентирани хорица...
Между другото на две места ми казваш да не се обаждам по неща,които не разбирам и ми се иска да ми обясниш кое точно не е така както го казвам и въобще да докажеш твърдението си,а не да пишеш празни приказки. Аз не те обиждам пряко и безпочвено нали?Кажи в кое не съм права и ми покажи как ти си по-големият разбирач
Аз не те обиждам. Просто констатирам факт. Аз съм по-голям разбирач от теб - занимавам се с тази дейност от доста години и някои от форумците могат да го потвърдят. Ти обаче не показа дори елементарни познания в сферата и затова те моля, ама наистина, не пиши повече за неща, които не разбираш.
Първоначално изпратено от Bond009
Поздрави Иве. Защо ли някои ги боли от истината
Бонд009, ама изобщо не ме боли за някакви си "истина". Това е форум - всеки пише каквото знае. Ако разгледаш постингите ми, ще разбереш, че винаги съм се опитвал да защитя всеки /ИП, УД, брокер, и т.н./ от несправедливи "кални" нападки. Но теб едва ли те интересува това. Или си им конкурент на Юга, или си загубил пари, купувайки на върха. И в двата случая не e необходимо да ни занимаваш със собствените ти душевни терзания.
Имам дялове точно в този фонд. Не смятам да ги продавам. Ще чакам да фалира.
: )
Не препоръчвам нищо!
Ей Bond009 осра темата(да ме извинява Модератора).Разбрахме че не си фен на фонда.Нправи отделна тема за ИП"Юг маркет" и псувай там.Мисля че това е удачния вариянт да си изразиш мнението.
Бонд, нямам нищо против теб, радвам се че алармираш инвеститорита за противозаконните действия на мажоритарните собственици на Юга, но вече става досадно.
Ако темата за фалшиви бандероли така живо те интерисува открий такава тема, защото не само Винпром Пещера попадат прод прицел, а и всички производители на алкохол, цикари и какви ли не акцизни стоки, така че спокойно можеш да попишеш и в някоя от темите за табаците примерно.
Доста години съм се занимавал с финансови консултации и смея да твърдя, че фирмите, които са коректни към държавата са не повече от 5% и те са такива, които толкова и печелят, ако някой ден си увеличат печалбите то никой мисля няма да разбере, защото в данъчните декларации че си останат на минимална печалба.
Замисли се и ако акциза се плащаше редовно от всички производители на алкохол, колко щеше да е цената на бутилка ракия примерно, аз мисля двойно, на коментирата по - долу.
П.С. Благодаря за инфото, на мен ми е от полза, надявам се да е било и на другите форумци, но това е достатъчно, че вече наистина намирисва на спам и си губи ефекта.
Лек и спорен след обед.
Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!
в-к Стандарт- Властта призна
Всяка пета бутилка фалшива
Хванали 4 млн. литра алкохол без налози, още три пъти по толкова на пазара
Властта най-после откри топлата вода - че у нас масово се продава нелегален алкохол. Всяка пета бутилка е без платени акцизи, стана ясно от доклад на Асен Асенов, шеф на Агенция "Митници". Той бе спешно привикан от депутатите в бюджетната комисия, за да даде отчет за борбата срещу контрабандата с алкохол. През 2007 г. са заловени 4 млн. литра, които се продават в нарушение. А по официални данни общото произведено количество през миналата година е 25 млн. л по 40 градуса, съобщи Асенов. Привикването на митничар №1 стана след серия публикации на "Стандарт". В тях алармирахме, че едни от най-големите фирми у нас като "Винпром Пещера" масово продават водка и ракия на нереално ниски цени заради невнесени налози. Но нелегалните бутилки са не 20%, както съобщи митничар №1, а 85 на сто.
Стефан КЮЧУКОВ
В-К АТАКА
брой 776 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/04/2008
КОМЕНТАР НА ВОЛЕН СИДЕРОВ „АТАКА" ТВ СКАТ, 19.20 Ч
за печат | изпрати на приятел
Собствениците на винпром "Пещера" търсят закрила от царя?
Милен Велчев засечен във Франция със замесените в аферата с ГДБОП шефове на фирмата
Зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев се замеси в нов скандал, след "яхтения". Дясната ръка на Сакскобургготски отмарял в луксозния френски курорт "Куршевил" с двамата собственици на винпром "Пещера" Атанас Петров и Антон Щерев, които са били прикривани от арестувания зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов за далавера с фалшиви бандероли от Турция. В телефонен разговор Милен Велчев потвърди, че е на почивка в този район с приятели. Информацията изнесе "Всеки ден", позовавайки се на свои източници. Според информация на "Атака" алкохолните босове спешно търсели подкрепа от царя за протекция в бизнеса си чрез Милен Велчев, предвид факта, че юпито в момента е дясната ръка на Симеон Сакскобургготски. Първият си "чадър" собствениците на винпрома получават от Муравей Радев, по времето на правителството на Иван Костов. След идването на Симеон на власт те продължават да се ползват с покровителството на властта, припомнят отлично информирани източници.
В компанията, която отседнала в хотел "Белия кон" бил и най-богатият българин - Васил Божков.
Имената на шефовете на винпрома лъснаха в справка, която уличава вече бившия антимафиот Иван Иванов в нерегламентирани контакти с директорите на Пещера. При разследването стана ясно, че Румен Петков е знаел за връзките на своя подчинен със сенчестия бизнес и не е реагирал. Контакти с производителите на алкохол е поддържал и шефът на икономическото направление в Генералната дирекция на полицията Георги Радков, който също бе обвинен.
В записи от СРС-та става ясно, че на няколко пъти Иванов и Радков обсъждат как са ударени "Винпром-Пещера". Производителят на алкохол веднъж е наречен "Пещака", а втори път - ония с "щ"-то. Винпромът в Пещера бил предупреден за акцията срещу фалшивите бандероли, става ясно от стенограмата на записа. В нея буквално пише: "Еее, те го знаеха, те бяха предупредени, че там има... жега".
В справката, която бе предоставена на главния прокурор Борис Велчев, се посочва още, че алкохолните босове са ощетили бюджета с 1 млрд. и 200 млн. лева от невнасянето на акциз. Твърди се, че бандеролите, които "Пещера" поставят на своите продукти били отпечатвани в Турция. Винпромът е сочен като основен спонсор и на БСП.
Преди това името на Милен Велчев беше замесено в "яхтения скандал". Той избухна дни след като на 18 април 2003 г. бомба унищожи мерцедеса на Иван Тодоров - Доктора. Седмица след атентата тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов съобщи, че в багажника на взривения мерцедес са намерени снимки на политици и магистрати в компанията на престъпници. На фотосите Доктора позираше с двама тогавашни министри - на финансите Милен Велчев, на транспорта Пламен Петров, с депутата Мирослав Севлиевски, както и с близкия до Симеон Сакскобургготски бизнесмен Спас Русев, който всъщност организирал "разходката". Снимката била направена на борда на яхта в пристанището на Княжество Монако
Коментар