IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДФ ЮГ Маркет максимум (DFUMM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SubZero
    Иветка, отново апелирам да не изразяваш мнение за неща, които видимо са толкова далеч от пламенната ти родолюбива натура.

Ако искаш да ставаш писател или журналист - не прави първите си стъпки във форуми, където може да бъдеш разбрана погрешно.

Примерът с ОСА и смяната на УД ми хареса
    Въпреки юридическата неточност, разбрах какво имаш предвид. А решението на твоя "проблем" изобщо не изисква ОСА: продаваш си дяловете и даваш парите си на УД, което ти харесва.

Стига по темата, че току-виж съм извадил око вместо да изпиша вежди.

Бонд, човече, направи си тема и пиши там. Несериозно е. Да не говорим, че си е чиста провокация.

Не си ме разбрал...аз нямам проблем с ЮГ Маркет никакъв..не са ми в полезрението просто...цялото писане по темата започна,когато казахте че изнесените данни за собствениците на УД Юг Маркет са спам,който няма място в този форум!Опитах се да ви докажа с примерите,които дадоь,че това са изключително тревожни факти(ако са достоверни) и не може с лека ръка да се пренебрегват..особено пък в толкова чувствителна на доверие индустрия като финансовата и управлението на активи в частност.Знаеш,че банка може да се фалира само с лош слух и не случайно законово е забранено разпространяването на невярна или подвеждаща информация за банка,която евентуално да и петни името.Няма да ставам писателка-не умея просто и съм много по-наясно с капиталовите пазари отколкото си мислиш.
    Между другото на две места ми казваш да не се обаждам по неща,които не разбирам и ми се иска да ми обясниш кое точно не е така както го казвам и въобще да докажеш твърдението си,а не да пишеш празни приказки. Аз не те обиждам пряко и безпочвено нали?Кажи в кое не съм права и ми покажи как ти си по-големият разбирач

Коментар

• Иветка, отново апелирам да не изразяваш мнение за неща, които видимо са толкова далеч от пламенната ти родолюбива натура.

Ако искаш да ставаш писател или журналист - не прави първите си стъпки във форуми, където може да бъдеш разбрана погрешно.

Примерът с ОСА и смяната на УД ми хареса
      Въпреки юридическата неточност, разбрах какво имаш предвид. А решението на твоя "проблем" изобщо не изисква ОСА: продаваш си дяловете и даваш парите си на УД, което ти харесва.

Стига по темата, че току-виж съм извадил око вместо да изпиша вежди.

Бонд, човече, направи си тема и пиши там. Несериозно е. Да не говорим, че си е чиста провокация.

Коментар

• 21 Март 2008-realna politika.blogspot.com
        „Винпром Пещера” е основният спонсор на Иван Иванов
        Това, за което говорихме преди два дни се потвърждава от публикуваната в електронното издание на вестник „Капитал” разработка. Единият от собствениците на „Винпром Пещера” АД, Атанас Петров, е поддържал очевидно корупционен контакт със зам.-шефа на ГДБОП, Иван Иванов. Това между другото, докато е спонсорирал БСП и Георги Първанов и докато Станишев му откриваше новите цехове.

Много хубаво и точно четиво за всички, които все казват: „не ми се вярва да е чак така”. Така е, за съжаление. Така е и с Екуест, и с Пламен Галев, и с Бойко Борисов. Само дето за тях нямаме разработка.

Ако Румен Петков остане на власт въпреки тези разкрития, значи тази държава е достигнала дъното и вече рови надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
          Първоначално изпратено от Ivetka
          Аз не мога да разбера ,защо да е спам...ако това е вярно и Винпром Пещера е ощетила хазната с 1.2млрд лв...това маловажно ли е?това са вашите ,моите и на родителите ни пари..Какво най-накрая трябва да се случи,за да може българина да си изкара главата от пясъка,да се огледа и да изрази гражданската си позиция?Ето днес разстрел пред МнВР на човек,който огласи данни за "оперативно интересни лица" дали е истина или не незнам...аз бях скептична(преди случилото се днес)...Всичко това има много общо с фонда,защото ако се докаже,че собствениците на фонда са ощетявали държавния бюджет-какво им пречи да сторят това и с ВАС-вложителите.....и да изчезнат с паричките им някъде...те даже няма да изчезнат щото няма от какво да ги е страх все пак в нашата държава изпълнителна и съдебна власт просто няма...хората убиват хора,прагазват деца и ги пускат,а мислите че ако(хипотетично) изчезнат 8мил. на фонда някой ще му пука ли?и ще го потърсят??Хах...

П.С..Говоря в множествено число,но гневното ми обръщение е към baixinho,SubZero,psycoholic
          Иветка, не знам къде си била през последните няколко седмици, но във форума се коментираха какви ли не безумни теми за това как фондовете /всички/ щели да "фалират"...

В случай, че си пропуснала, ще обобщя, че собственици на един ДФ или ИД са инвеститорите закупили дялове в него. Не собствениците на УД-то, нито на ИП-то през който търгуват фондовете.

Дори да те вълнува темата за "Пещаците" /а това явно е така/, тук не е мястото да се коментира. Бонд009 да си направи тема и там да я обсъжда на воля с други заинтересовани.

Останалато е заиграване с огъня. Все едно да кажеш, че фондовете на Societe Generale ще фалират, щото банката отписала огромни суми. Или фондовете на Merril, Citigroup, JPM....

На твое място бих си замълчал, ако не съм наясно какво коментирам.
          Хахахах..ами тогава като си собственик,защо на следващото ОСА не пробваш да смениш УД-то,дори и изказа ми да е леко неточен това по никакъв начин не променя,омаловажава или измества темата от основната идея (евентуалната) връзка между Винпром Пещера АД и ЮГ Маркет Максимум.

Ако SG беше ощетила фиска на държавата с толкова пари ти гарантирам че фондовете им щяха ако не да фалират,то поне да изпитат сериозни затруднения,поради инвеститори осъзнаващи сериозността на проблема,показвайки финансова култура и гражданско самосъзнание!!
          Преклонена глава сабя не я сече и спасението наистина може да бъде в това,че вашите 8мил са прекалено малко,но колко абсурден сам по себе си е този начин на мислене.Смях

Както казва един приятел "Прост народ слаба държава" и докато 90% от населението отстъпват от основни човешки и граждански принципи в замяна на няколко процента,които съотнесени спрямо инвестираната сума са смешно малко в абсолютна стойност, положението в държавата ще е такова.
          Не знам може пък орисията ни да живеем в слаба и раздирана от противоречия и простотия държава да е подобна на тази на евреите-гонени и мразени навсякъде....Често си мисля и се надявам да е така,за да имаме поне едно оправдание(съдбатата) за жалката родна действителност.

Коментар

• zashto govorite takiva gluposti, kak si predstavqta hora koito obvinqvate che sa si spestili 1 200 000 000 lv , da se zanimavat i da si petnqt imeto s nashite dqlove za po 20-30 hilqdi leva !

Коментар

• Първоначално изпратено от Кака Дечка
              Ивче, напиши в гугъл - "синдрома незнам" и друг път викам да го пишем отделно.
              Няма да коментирам думите ти, защото знам, че си на "ти" с материята, но не ми стая ясно как ще ни ощетят нас - Инвеститорите?
              Айде да е хаирлия...
              Ако тези хора наистина са ощетили държавата с 1.2 млрд., едва ли ще представляват интерес тези 8 млн. на фонда, с които биха ликвидирали печаливш бизнес и които биха могли да станат 80 млн. при добро управление!
              Отностно ощетяването може да стане много лесно, първия начин за който се сещам е: изкупуват дадена позиция, като качават цената многократно, правят портфейл при средната междинна цена и продават на максимална на фонда, който ..... ......... и ние покрай него .
              Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Тъй, тъй, СъбЗеро, а и подривния елемент, пускащ статийките, го прави с цел да оцапа фонда, а не да ни отвори очичките...
                BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka
                  Аз не мога да разбера ,защо да е спам...ако това е вярно и Винпром Пещера е ощетила хазната с 1.2млрд лв...това маловажно ли е?това са вашите ,моите и на родителите ни пари..Какво най-накрая трябва да се случи,за да може българина да си изкара главата от пясъка,да се огледа и да изрази гражданската си позиция?Ето днес разстрел пред МнВР на човек,който огласи данни за "оперативно интересни лица" дали е истина или не незнам...аз бях скептична(преди случилото се днес)...Всичко това има много общо с фонда,защото ако се докаже,че собствениците на фонда са ощетявали държавния бюджет-какво им пречи да сторят това и с ВАС-вложителите.....и да изчезнат с паричките им някъде...те даже няма да изчезнат щото няма от какво да ги е страх все пак в нашата държава изпълнителна и съдебна власт просто няма...хората убиват хора,прагазват деца и ги пускат,а мислите че ако(хипотетично) изчезнат 8мил. на фонда някой ще му пука ли?и ще го потърсят??Хах...

П.С..Говоря в множествено число,но гневното ми обръщение е към baixinho,SubZero,psycoholic
                  Иветка, не знам къде си била през последните няколко седмици, но във форума се коментираха какви ли не безумни теми за това как фондовете /всички/ щели да "фалират"...

В случай, че си пропуснала, ще обобщя, че собственици на един ДФ или ИД са инвеститорите закупили дялове в него. Не собствениците на УД-то, нито на ИП-то през който търгуват фондовете.

Дори да те вълнува темата за "Пещаците" /а това явно е така/, тук не е мястото да се коментира. Бонд009 да си направи тема и там да я обсъжда на воля с други заинтересовани.

Останалато е заиграване с огъня. Все едно да кажеш, че фондовете на Societe Generale ще фалират, щото банката отписала огромни суми. Или фондовете на Merril, Citigroup, JPM....

На твое място бих си замълчал, ако не съм наясно какво коментирам.

Коментар

• Когато жените заговорят за пълен и непълен член и се правят грешки
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кака Дечка
                      Ивче, напиши в гугъл - "синдрома незнам" и друг път викам да го пишем отделно.
                      Няма да коментирам думите ти, защото знам, че си на "ти" с материята, но не ми стая ясно как ще ни ощетят нас - Инвеститорите?
                      Айде да е хаирлия...
                      Како,мерси за забележката тази грешка не я допускам по принцип(все пак не става въпрос за пълен и непълен член),но бях доста афектирана....

За ощетяването-много просто според теб КФН контролира ли емитентите и цените,на които ИД и ДФ купуват ценни книжа и какво пречи на базата на анализ от типа "звездите ми го говорят" да се купуват акции от "познати" на преференциални цени.

Коментар

• Ивче, напиши в гугъл - "синдрома незнам" и друг път викам да го пишем отделно.
                        Айде да е хаирлия...

Коментар

• Така че моля ви имайте поне доблест да не казвате,че фактите(ако са верни) нямат общо с фонда и най-добре е да не се казват щом влияят лощо на Юга и всичко това с цената на 20-30% повече отколкото другите фондове(без тези на Д-р Пътев разбира се..там разликата може и 70-80% да отиде)...Просто тезата за тоя,който ми носи печалба добро или нищо е жалка!

Коментар

• Аз не мога да разбера ,защо да е спам...ако това е вярно и Винпром Пещера е ощетила хазната с 1.2млрд лв...това маловажно ли е?това са вашите ,моите и на родителите ни пари..Какво най-накрая трябва да се случи,за да може българина да си изкара главата от пясъка,да се огледа и да изрази гражданската си позиция?Ето днес разстрел пред МнВР на човек,който огласи данни за "оперативно интересни лица" дали е истина или не незнам...аз бях скептична(преди случилото се днес)...Всичко това има много общо с фонда,защото ако се докаже,че собствениците на фонда са ощетявали държавния бюджет-какво им пречи да сторят това и с ВАС-вложителите.....и да изчезнат с паричките им някъде...те даже няма да изчезнат щото няма от какво да ги е страх все пак в нашата държава изпълнителна и съдебна власт просто няма...хората убиват хора,прагазват деца и ги пускат,а мислите че ако(хипотетично) изчезнат 8мил. на фонда някой ще му пука ли?и ще го потърсят??Хах...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                              Първоначално изпратено от baixinho
                              Bond009 - кой ти плаща? (защото трябва някой да ти плаща, за да спамиш по този начин)
                              Във всяка тема си има по един такъв фен Вие се радвайте че не ви е дошъл "на гости" Мегаломана Симо тогава ще видите какво е спам
                              Абе, защо Моди трие целувките межу Иветка и Здравко, а оставя този подривен елемент да подрива?
                              BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от baixinho
                                Bond009 - кой ти плаща? (защото трябва някой да ти плаща, за да спамиш по този начин)
                                Във всяка тема си има по един такъв фен Вие се радвайте че не ви е дошъл "на гости" Мегаломана Симо тогава ще видите какво е спам
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X