IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно такса за COBOS

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стандартната такса на година, която искат от борсата за да ползваш COBOS е 72лв/година. Някои посредници я поемат за тяхна сметка без условия за първата ти година, а за следващите - ако направиш оборот над определена сума. Тая такса е извън комисионните, които вземат за всяка сделка..

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306
      Първоначално изпратено от svetlas
      При всяка сделка
      Правя сделка за 50 лв, комисионнта ми е фиксирина на 0.3% значи 0.15лв. Кой доплаща разликата до 0.50лв?
      Ти плащаш 0.3% на Бенч-а, 0.1% на БФБ и 0.50 лв. за ЦД

Общо 0.70 лв.
      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от svetlas
        При всяка сделка
        Правя сделка за 50 лв, комисионнта ми е фиксирина на 0.3% значи 0.15лв. Кой доплаща разликата до 0.50лв?

Коментар

• И някои от останалите посредници ти я поемат при превишаване на определен годишен оборот... Разгледай им тарифите по-подробно!

Коментар

• Защото от друг посредник искат 72 лв. годишна такса за Кобос и се зачудих, че Бенчмарк нямат такса

Коментар

• При всяка сделка

Коментар

• тия 0.50 лв за ЦД само при първа сделка с ЦК на някое дружество ли се дължат или винаги?

Коментар

• Таксите на БФБ са по 0.1% от стойността на всяка сделка. Сертификата не си го плащаш...

Коментар

• Re: Относно такса за COBOS

Първоначално изпратено от aleandro
                    Моля за едно разяснение. В сайта на BenchMark пише, че не се дължи годишна такса за COBOS, но е пояснено, че не се включват таксите за БФБ. Много ме съмнява, че Кобоса е именно такава такса. Прав ли съм?
                    Не си прав. Комисионите на БФБ са 0,1% от стойността на сделката, а таксите на ЦД са 0,50 лева на сделка. Това не ти е включено в комисионите на посредника.

Коментар

• Относно такса за COBOS

Моля за едно разяснение. В сайта на BenchMark пише, че не се дължи годишна такса за COBOS, но е пояснено, че не се включват таксите за БФБ. Много ме съмнява, че Кобоса е именно такава такса. Прав ли съм?
                    Working...
                    X