IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Потребителски кредит с цел инвестиции?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• попаднах на тази тема!!! Уау!!!
    Ама то наистина тенджерата много силно е завирала!!!
    Залагат фондове на Бенч, за потребителски от Алианц, за да купят още дялове във фондовете
    И аз си мислех че съм оптимист!!!
    Last edited by tony1975; 09.02.2015, 07:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fontus
      Първоначално изпратено от НЕСТОР
      Така е: " Не рискувай нещо, което не можеш да си позволиш да загубиш. "
      И аз достигнах до това очевидно твърдение.

Засега съм инвестирал само моите собствени спестявания (срам-срам — само колко време съм ги държал „под дюшека“!). А за кредита мисля да взема само толкова, колкото бих могъл да изплащам, ако наистина загубя всичко. Нито лев повече.

Първоначално изпратено от karakondjul
      Fontus няма инвестиция на кредит, такова животно не е съществувало, не съществува и няма да съществува. Ако ще взимаш потребителски кредит използвай го за да си купиш книги за начална финансова и икономическа грамотност.
      Е, че то и обучението си е вид инвестиция. Аз по принцип математическите книги обикновено си ги намирам безплатно от Интернет. Предполагам, че и с финансовите ще стане, проблемът е ще имам ли свободно време да ги чета. Математическите ми интереси са в област далеч от финансите, а когато уча нещо, не обичам да научавам нещата повърхностно, тъй че ми отнема време.
      Fontus и аз така започнах:първо фондове,самообучение,после се престраших с КОБОС,сега вече търся заеми и репа.
      Желая ти смелост и успехи в инвестициите!

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
        И аз достигнах до това очевидно твърдение.

Засега съм инвестирал само моите собствени спестявания (срам-срам — само колко време съм ги държал „под дюшека“!). А за кредита мисля да взема само толкова, колкото бих могъл да изплащам, ако наистина загубя всичко. Нито лев повече.

Първоначално изпратено от karakondjul
        Fontus няма инвестиция на кредит, такова животно не е съществувало, не съществува и няма да съществува. Ако ще взимаш потребителски кредит използвай го за да си купиш книги за начална финансова и икономическа грамотност.
        Е, че то и обучението си е вид инвестиция. Аз по принцип математическите книги обикновено си ги намирам безплатно от Интернет. Предполагам, че и с финансовите ще стане, проблемът е ще имам ли свободно време да ги чета. Математическите ми интереси са в област далеч от финансите, а когато уча нещо, не обичам да научавам нещата повърхностно, тъй че ми отнема време.

Коментар

• Fontus няма инвестиция на кредит, такова животно не е съществувало,
          не съществува и няма да съществува. Ако ще взимаш потребителски
          кредит използвай го за да си купиш книги за начална финансова и
          икономическа грамотност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fontus
            Първоначално изпратено от bogsam
            Големите доходности са в състояние да накарат много хора да задлъжнеят, но лошите неща се случват много бързо, не за една година от 1лв на 2лв ами за 3 дни от 2лв на 0лв.
            Точно така е. Ако например само 33% от капиталът ти е твой собствен, тогава при покачване на акциите с 33% удвояваш собствения си капитал, но при падане с 33% — губиш всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от bogsam
              Големите доходности са в състояние да накарат много хора да задлъжнеят, но лошите неща се случват много бързо, не за една година от 1лв на 2лв ами за 3 дни от 2лв на 0лв.
              Точно така е. Ако например само 33% от капиталът ти е твой собствен, тогава при покачване на акциите с 33% удвояваш собствения си капитал, но при падане с 33% — губиш всичко.

Коментар

• bogsam, имаш лично съобщение

Коментар

• Аз си споделям мнението.Всеки има право да си мисли каквото си иска.Аз съм доволен от моите инвестиции , надявам се и вашите инвестиции да ви направят доволни.Приятен ден.

Коментар

• Ако трябва да отговорим отново на въпроса така както е зададена темата,
                    то не виждам някой който се занимава с инвестиции професионално или не, дали въобще трябва да се чуди какво да прави.

На тези, които не се занимават а просто искат да направят нещо съществено бих им отговорил:
                    - Ами какво чакате още приятели!?

Коментар

• Първоначално изпратено от bogsam

Те няма да станат нула а ще станат под стойността на която са били закупени.Никога не е имало такава атака, но това не е гаранция че няма да се случи.Може да има някакво природно бедствие примерно.Защо се изключват негативните сценарии не ми е ясно при положение че те са толкова възможни колкото и позитивните?
                      Mi togava zashto si napisal tova: "не за една година от 1лв на 2лв ами за 3 дни от 2лв на 0лв."
                      __________________________________________________ __
                      Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                        Внимание! Ако bogsam има около 5 000 000.00 то такъв портфейл му подхожда.
                        Чудя се обаче дали тук му е местото да търси съвети за подобна стратегия!?
                        не, той даде съвета. а тук доколкото знам има доста милионери
                        аз не съм де

Коментар

• Внимание! Ако bogsam има около 5 000 000.00 то такъв портфейл му подхожда.
                          Чудя се обаче дали тук му е местото да търси съвети за подобна стратегия!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                            корк, не го бъзикай човека. то тази работа не е за доходност, а за wealth safe
                            но ако той през последните години
                            - той си е купил златото от чужбина
                            - недвижимите са му в БГ
                            - акциите са му в БГ или Източна Европа
                            - депозитите са му от тип 100% гарантриране целостта на вноската и възможност за 10-15% доходност на година (която не е гарантирана)

то доходността е доста добра

Bobi75,не го бъзикам бе,просто питам
                            Иначе ако е изпълнил условията които си написал,може и да е постигнал прилична доходност.Но имам съмнение,че е действал точно така

Коментар

• корк, не го бъзикай човека. то тази работа не е за доходност, а за wealth safe
                              но ако той през последните години
                              - той си е купил златото от чужбина
                              - недвижимите са му в БГ
                              - акциите са му в БГ или Източна Европа
                              - депозитите са му от тип 100% гарантриране целостта на вноската и възможност за 10-15% доходност на година (която не е гарантирана)

то доходността е доста добра

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                                Първоначално изпратено от bogsam
                                --------------------------------------------------------------------------------

Примерното ми разделение на портфейл:
                                1/5-Недвижими имоти
                                1/5-ДФ
                                1/5-commodities(най-общо)
                                1/5-Банкови депозити включително и валутни
                                1/5-Акции и деривати

И мъдра мисъл ако позволите кредитните "специалисти":Пари трудно се изкарват, но още по-трудно се задържат!

Не съветвам и не препоръчвам нищо.

много добре, много добре. особено ако верно наближава криза след няколко години. за комодитис директно бих ги оставил само със злато

bogsam,сподели доходността си!

Коментар

Working...
                                X