If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами да, ще разгледам взаимните фондове, но как се процедира? Ще получа ли от тях първоначална консултация.
Зависи какво разбираш под "първоначална консултация". Доколкото знам, нямат право да ти дават съвет или препоръка какво да правиш с парите си (логично). Могат да ти кажат неща като: какви са им таксите, каква доходност са имали в миналото, каква е процедурата за инвестиране в даден фонд, каква е стратегията на фонда, какъв е портфейла и др. такива, които така или иначе ги пише я в мрежата, я в хартиения проспект.
ПИБ нямаха ли депозит обвързан със СОФИКС? Т.е. хем да му гарантират на човека вложението хем да му дадат доход като на борсата .
Както и да го мисля този депозит за 18 месеца ще го зарадва.
колегите като не искат аз ще ти кажа 2 примерни фонда - карол и елана харесай си единия и давай . естествено има и други . и лесно се намират на сайта моя съвет е по-скоро към карол, че елана какво ще ги правят тез кремове дет ги купуват един дявол ги знае)
Сигурно и доходно по принцип взаимно се изключват. Но какво ли на този свят е сигурно! Затова избери доходно Послушай Нестора и Корка - добре те съветват. Ще добавя само: избирай фондовете по доходността за последните 6 или 12 месеца. Не слушай клишета от сорта "миналите резултати не са гаранция за бъдещи такива". Не са гаранция, ама показват кой може и кой не може. И не се подлъгвай от имената на банките - има фондове, чиито имена може и да не си чувал, но са много по-добри от тези на някоя от банките. С други думи: "По дохода ще ги познаете" Айде, успех!
Човека вероятно има предвид 3% на годишна база,иначе такъв депозит си е сууууупер предложение.....но няма коя банка да го даде,поне докато няма хиперинфлация.
Драги момко - в този форум преди теб имаше минимум 38 теми в същият смисъл. Просто ги издири и прочети, а после, ако допълнително нещо да питаш имаш - питай.
Да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Аз съм студент в хуманитарна специалност и действително нямам нужните икономически познания, за да преценя сам къде и как да вложа сума от 3,000 лв.
Сега са на обикновена депозитна смека с едномесечна лихва от 3%. Обмислям да ги сложа в структуриран депозит за не повече от 18 месеца. В момента разглеждам структурираните депозити на ПИБ и взаимните фондове на ДСК, но трудно се ориентирам къде е сигурно и най-доходно едновременно. Кои от следните индекси смятате, че ще растат най-бързо: EURUSD=X, DOW JONES EUROSTOXX 50 или SOFIX?
Има ли някой, който вече се възползва от продуктите на тези две банки? Или можете да ми препоръчате нещо по-добро да направя с парите си?
3000 лв са малко пари ....но зависи какво чакаш отгоре
Коментар