IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да инвестирам ли във фонд сега или да изчакам до есента?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Bratko psycoholic investirai mangizi v SOMONI PROGRES, dokato o6te e niska cenata na dqlovete mu. Az vkarah 1100 lev4eta predi 2 meseca i sega si imam dohodnost 11.11%. Za pruv put u4astvam v takuv tip invest.shema i sum mn dovolen!!!

Коментар

• не че ми е работа да те съветвам пич, но ако аз бях на твоето място - с този обем съвети и препоръки, щях да си бия камшика към морето и да продухам парите)

иначе - щом си ги прежалил - хвърляй се от сега със затворени очи и недей да следиш ежедневните движения на акциите на избрания фонд.

успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
        Cost Averaging – отлична стратегия за дребния инвеститор

Hubav reklamen trick
        По скоро преди да си наясно с нещата не се мятай с главата в пропастта.

Коментар

• Cost Averaging – отлична стратегия за дребния инвеститор

Hubav reklamen trick

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
            е пак ме хвърлихте в размисъл ;-)
            евентуално ще разделя 50 сега 50 наесен, но ме е страх да не ми се смеят от фонда на мизерните 2000 лева ако ги внасям на половинки...
            иначе инвестицията е за 1-2 години.
            Че 2000 лв пак си е пара. 50 на 50 ти е играта . Плюс това до есента може да провериш дали не си сбъркал с инвестицията в дадения фонд.

Коментар

• Ето една статия, която обяснява на сравнително разбираем български език защо е полезно да се инвестира не всичко наведнъж, а на няколко пъти:

http://karoll.net/bg/index.php?secti..._article&id=68

Ако сумата ще е 2000 лева лично аз бих инвестирал 1000 сега, след 2-3 седмици още 500 лева и след още 2-3 седмици останалите 500 лева!

Естествено това е по мое мнение, не се смятам за капацитет, но мисля, че така е най-добре!

Коментар

е пак ме хвърлихте в размисъл ;-)
                евентуално ще разделя 50 сега 50 наесен, но ме е страх да не ми се смеят от фонда на мизерните 2000 лева ако ги внасям на половинки...
                Няма да ти се смеят - в Карол преди една седмица приятелката ми вложи 40 лева и въпреки че това е малка сума я обслужиха както всеки друг нормален клиент! Няма такова нещо като малка сума!

Коментар

• е пак ме хвърлихте в размисъл ;-)
                  BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Има и доста примери на фондове които показват стабилни ръстове в предходната година,година и половина без значителни колебания.Втози ред на мисли полза от изчакване няма но ГАРАНЦИЯ СЪЩО НЯМА.ОТ мен УСПЕХ!

Коментар

• Подкрепям N.P.Сега всички се радват,поизчакай корекцията

Коментар

• Аз подкрепям идеята да поизчакаш до септември, но най-добре

50% сега и то до края на седмицата макс за да хванеш евентуални качвания покрай отчетите (едва ли ще са големи, но все пак) и 50% края на Август може би.

Коментар

Мерси, ще действам ;-)
                          Успех и на вас!
                          Az bih te posuvetval da investira6 v na4aloto na septemvri - togava predvid mnogoto predstoq6ti IPO-ta se o4akva edna zdravoslovna plitka korekciq.Ako si maksimalist bi sledvalo da 4aka6 dotogava, za6toto imaiki predvid otpuskarskiq mesec avgust edva li 6te ima golqmo dvijenie na borsata. I vse pak ako si s dulgosro4en horizont na investiciqta ne bi sledvalo da se kolebae6 ot kratkosro4nite dvijeniq.

Коментар

• Re: Да инвестирам ли във фонд сега или да изчакам до есента?

Първоначално изпратено от psycoholic
                            Струва ли си да инвестирам във фонд сега когато пазарът е висок или да изчакам месец-два до есента с надеждата, че акциите на фондовете ще поевтинеят малко и тогава да влизам?
                            Действай , действай и не се ослушвай.

Коментар

• Първоначално изпратено от N.P

"KUPUWAI DOKATO WSI4KI PLA4AT,PRODAWAI DOKATO WSI4KI SE RADWAT"
                              точно така!остава една дребна подробност-да прецениш точните моменти!тази подробност е наи-важна!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dinosaur
                                Кое ти дава основание да смяташ, че акциите на фондовете ще поевтинеят есента? Ако така се случи, то ще е следствие на понижение на акциите от портфейла на дадения фонд. И след това какво ще следва? Ако влезеш при понижаващ се пазар-ще се изнервиш. При всички случаи се влиза при възходящ тренд.
                                "KUPUWAI DOKATO WSI4KI PLA4AT,PRODAWAI DOKATO WSI4KI SE RADWAT"
                                Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

Коментар

Working...
                                X