IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВФ-не е ли прекалено хубаво за да е истина

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от todorov 74
    В никакъв случей не правя безплатно проучване.Просто си мисля че не разчитам правилно информацията и търся всячески друга гледна точка.Вярно е че съм НОВАК но пък съм доста смел.Освен това зачитам всякакви мнения и препоръки разбира се пречупени през моя филтър.
    Пич, естествения тренд на СОФИКС през следващите 10 г. е нагоре

така че действай и не се офлянквай

моя съвет е ако ше влизаш в състезанието е :

1 да заемеш на свръх дълги (с по-качествените дружества) позиции.
    2. Репо сделки за набявяне на ресурс за краткосрочни позиции там където просто е въпрос на време акцията да полети

Пример в близкото минало МОНБАТ ЕУБГ

в близко бъдеще ТОПЛИВО, СИНЕРГОН, АЛБ

не е препоръка

УСПЕХ

Коментар

• В никакъв случей не правя безплатно проучване.Просто си мисля че не разчитам правилно информацията и търся всячески друга гледна точка.Вярно е че съм НОВАК но пък съм доста смел.Освен това зачитам всякакви мнения и препоръки разбира се пречупени през моя филтър.

Коментар

• Re: ВФ-не е ли прекалено хубаво за да е истина

Първоначално изпратено от todorov 74
        Колко време според вас ВФвисокодоходни ще могат да реализират доходности над 50% и не е ли това доста измамно.
        Времето за инвестиране е сега, има много обективни фактори и в национален и световен мащаб, които са причина за растеж и съответно за добра доходност, реализирана на БФБ. Ако не се получи някакво сериозно сътресение, очаквам това да продължи и следващата година, може би не в толкова сериозни теммпове на растеж, но все пак в прилични.
        Трябва да ти кажа, че аз също съм започнал сравнително късно, но тук във форума има лица, което се занимават с инвестиране на БФБ от доста време, техните мнения са много важни и те съветвам да ги следиш, разбира се пречупвайки ги през твоето становище. Има обаче две важни неща, които трябва да преодолееш- алчността и страха-и двете са еднакво вредни са инвеститора!
        Успех!

Коментар

• Re: ВФ-не е ли прекалено хубаво за да е истина

Първоначално изпратено от todorov 74
          Колко време според вас ВФвисокодоходни ще могат да реализират доходности над 50% и не е ли това доста измамно.
          Да не би да се чудиш дали да стартираш търговия с акции на БФБ, не се чуди ами започвай, темата ти е малко безпочвена. Имам чувството, че нямаш смелост, достатъчно пари или си правиш поредното безплатно проучване.

Само за справка, погледни стойностите на индексите, ако не са съвсем точни то поне добре показват до къде и с колко са се увеличили цените на акциите за последните няколко години.

Не се стряскай, че ето този месец имало голямо покачване - ами нормално, нали затова купуваме и продаваме, няма да е вечен този растеж.

Действай , не се ослушвай. Само с четене и писане не става, иска се и работа.

Коментар

• На развиващ се пазар всичко е възможно. Преди няколко години пенсионните фондове правеха по 15тина % доходност, която с всяка изминала година намаляваше и за м.г. беше кажи-речи наполовина. Сега вече могат да инвестират в акции и може да се очакват доходности от порядъка на 20% към края на годината. Поне това показват сметките от фонда, в който участвам, за 8 месеца назад.
            Та и с ВФ очаквам нещо подобно. Но доходностите от порядъка на 50-60% са си напълно реални - ако беше инвестирал 1000лв. преди година и продадеш днес, щеше да вземеш 1500-1600лв. За догодина - никой не знае какво ще стане. То ако се знаеше... Аз лично се надявам, че в близките години ще имаме по-висок растеж от средния за ЕС (не за друго, ама тръгваме от много ниска база), и съответно ще има добри доходности от фодндове/акции.

Коментар

• Какво значи "измамно" в случая? Могат ли го, правят го. Който им се хваща се предполага, че си е направил сметката. Естествено, че може би няма да имат такава доходност винаги, но това си е нормално.

Коментар

• ВФ-не е ли прекалено хубаво за да е истина

Working...
              X