IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДСК Баланс и ДСК Растеж - мнение?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lglpb
    А ето едно мнение за всички паникьори:
    Илиян Скарлатов, директор капиталови пазари в София интернешънъл секюритиз, каза за ., че докато съществува паника на пазара, дъното не е достигнато. В момента никой не гледа фундамента на компанията, а просто си иска парите, и то днес.

Той заяви, че “реално в макроикономически аспект нищо не се е променило. БВП расте с бързи темпове, задлъжнялостта на населението е ниска, сравнена с тази в ЕС, безработицата пада и стандартът расте. Финансовият сектор е здрав със стандартни спот продукти, без деривативни инструменти и бележи един от най-високите ръстове в Европа. Имайки предвид всичко това, за мен липсата на логика е очевидна, допълни Скарлатов
    Pak prazni prikazki: GDP se uveli4ava s decreasing rate, zadlajnyalostta se uveli4ava exponentially, non value added investments v real estate se uveli4avat....
    In Goze We Trust

Коментар

• Първоначално изпратено от Моабет да става
      Първоначално изпратено от Ned
      Първоначално изпратено от lglpb
      nadolu...............vse po-nadolu.mamicata im
      При тези цени, очаквай довечера нетна стойност на активите от около 1,6450 лв/дял.
      Нед този път ще се пробвам и аз :-)
      Очаквам 1.635 - 1.640 по-песимистичена от твоята прогноза
      Дал съм диапазон щото още се уча :-)
      От момента, в който съм дал прогнозата, много вода изтече. Към ценовите равнища към момента, твоята прогноза изглежда по-реалистична!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
        Първоначално изпратено от lglpb
        При тези цени, очаквай довечера нетна стойност на активите от около 1,6450 лв/дял.
        Нед този път ще се пробвам и аз :-)
        Очаквам 1.635 - 1.640 по-песимистичена от твоята прогноза
        Дал съм диапазон щото още се уча :-)
        Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

Коментар

• А ето едно мнение за всички паникьори:
          Илиян Скарлатов, директор капиталови пазари в София интернешънъл секюритиз, каза за ., че докато съществува паника на пазара, дъното не е достигнато. В момента никой не гледа фундамента на компанията, а просто си иска парите, и то днес.

Той заяви, че “реално в макроикономически аспект нищо не се е променило. БВП расте с бързи темпове, задлъжнялостта на населението е ниска, сравнена с тази в ЕС, безработицата пада и стандартът расте. Финансовият сектор е здрав със стандартни спот продукти, без деривативни инструменти и бележи един от най-високите ръстове в Европа. Имайки предвид всичко това, за мен липсата на логика е очевидна, допълни Скарлатов

Коментар

• vsichko pada.niama akcia v bg da ne e nadolu.basi kvo stana

Коментар

Коментар

• nadolu...............vse po-nadolu.mamicata im

Коментар

• Първоначално изпратено от tandem
                  Под кой код може да с е следи какво продават и купуват от този фонд
                  Мисля че под никой, защото работят с няколко инвестиционни посредника. Според проспекта: Райфайзенбанк, Ейч Ви Би Банк, Банка ДСК, Делта Сток и Първа Финансово Брокерска Къща.

Коментар

• Под кой код може да с е следи какво продават и купуват от този фонд

Коментар

PopEye,i malkoto pari koito imash shte ti izgoriat v tozi tap fond.niama nikakav izhod.kak mojah da se mina i az taka
                      За моите пари не се грижи. Аз поех съзнателно риск и знаех, че това означава както възможност за по-голяма печалба така и за по-голяма загуба. Затова не се оплаквам. Загубата се инкасира в момента в който продадеш всичко, вземеш по-малко отколкото си вложил и вече си извън играта.

Изходи има много, но всеки трябва самостоятелно да избере какво да прави.

Ще се върна на цифрите.

За днес:

Емисионна стойност на дял: 1.66786
                      ( изчислена по данни от тук: http://www.investor.bg/?cat=155 , на www.dskam.bg в момента в който пиша все още не е изнесена информация )

Резултат от сесията днес: BG40: -3.93%, SOFIX: -3.62%.

За вчера:

Емисионна стойност на дял: 1.69761

Промяна в емисионната стойност на дял в резултат на днешната сесия:

(1.66786 - 1.69761)/1.69761 = -1.75%

Мисля, че се лъжеш ако смяташ, че има фонд, който гарантирано ще печели в условия като сегашните. Ще дойде време и за печалби, но кога точно не мога да кажа.

НАПИСАНОТО НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО. ВСЕКИ ИМА ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ, КОЯТО ДА ИЗПОЛЗВА.

Коментар

• Не знам, ама не е арна тая работа, Танасе ....

Коментар

• В този фонд, както и в много други не са магьосници, та при падащ пазар, те да формират положителна доходност! Проблема не е в тях-ако ти стиска и парите ти трябват след 2-3 години, чакай все ще си на плюс, а ако си мислил да направиш няколко десетки процента за година, не си избрал правилния момент!
                          Във всеки случай фонда не ти е виновен, ама хич!

Коментар

• loshoto e che akciite na dsk-rastej padat stremglavo nadolo mnogo barzo,a se digat kato ohliuv.tova nikade go niama.ama nafarfaliokali sme se shte si sarbame poparata

Коментар

PopEye,i malkoto pari koito imash shte ti izgoriat v tozi tap fond.niama nikakav izhod.kak mojah da se mina i az taka
                              Стига се оплаквахте! Който дава пари на друг му гласува доверие. Кат печелехте не ревяхте, а сега тоя бил лош онзи бил неспособен. като сте способни и знаете, ЩО сами не си управлявахте парите бе? Фонда си е ОК просто всички понасяме кофти момент. Нещо друго: при фондовете имате обратно изкупуваане,а при някои позиции и купувачите изчезнаха на всякво ниво. Помислете и по този вапрос. А за тези дет нямат нерви, вземайте си паричките и всички директно в баните на депозит дайте си паричките>>>> там нема риска, но и лихвата е "ВЕХТА"

Коментар

niama po-zaguben fond ot dsk rastej.za 5 meseca sam na zad 1500 lv.
                                Не си прав. Може да не са най-добрите обаче аз съм доволен от ДСК разтеж. При поръчките за обратно изкупуване нямат равни. Имат си и много косури разбира се :-(
                                Важно е да излезеш на време :-) .
                                Епитетите с които си нарекъл фонда важат за тебе. Ти къде спа последните 5 месеца? Ако си дългосрочен инвеститор с хоризонт 2-3 години тогава стисни зъби и чакай. Ще изгрее слънце и на твоята улица просто предишните 5 а и следващите няколко месеца ще са кофти. Поглени "клуба на разбитите сърца" хората говорят за загуби >50к . На този фон твоето е песен ;-)

Успех!
                                Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

Коментар

Working...
                                X