Или трябва да имат доходност, или да изчезнат от пазара!! Да избират сами. Е, има и някой "в зоната на здрача". Но това си е техен проблем. Освен фасадата, трябва да следим и за артистите от цирка. Да не изплуват утре на пазара под ново име, и да оберат поредната порция наивници.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще сме свидетели на високата доходност на ДФ и ИД
Collapse
X
-
Приятелю boogie, много внимавай когато започваш. Ако имаш пари, които да не ти потрябват в близката една година, тогава започвай. И все пак включвайки се в COBOS - а гледай само няколко месеца или пазарувай по малко. Тия дето си ги говориме тука си е понякога чиста проба муабет без парса.
Успех ти желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НЕСТОРПървоначално изпратено от boogieПървоначално изпратено от НЕСТОРСкромното ми мнение, е че добрият резултат се дължи както от една страна на завършилата позитивна вълна на цените на акциите на БФБ.
Ноже би ти ще споделиш за себе си!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от boogieПървоначално изпратено от НЕСТОРСкромното ми мнение, е че добрият резултат се дължи както от една страна на завършилата позитивна вълна на цените на акциите на БФБ.
Ноже би ти ще споделиш за себе си!?
Коментар
-
Bobi75
Re: Докога ще сме свидетели на високата доходност на ДФ и ИД
Първоначално изпратено от SeanICKСлучващото се в момента на пазара резултат на добра диверсификация на портфейлите(респективно добър мениджмънт) на повечето ДФ и ИДта ли е и дали е краткосрочна или средносрочна тенденция, според Вас.
Според мен кракосрочна тенденция е интересната готовност на някои фондове да поемат доста голям риск.
И първото и второто нямат особена връзка с високата доходност или по-скоро с настоящето общо разбираемо усещане за висока доходност, което си е състояние на психиката, постигнато вследствие на досегашните преживявания на личността.
Та от тази гледна точка понятието висока доходност или иначе казано "могат ли да ни стигнат парите, които имаме, т.е. да ни напълнят окото" е философско такова, което пък от своя страна е още един пример, че икономиката не точна наука.
Ами то при точните науки не могат да се правят особено точни предвиждания, а ти искаш да си дадем мнението за някакви си доходности.
Накратко казано мога да отговоря със следното: Не знам и не ме интересува. Доходността на фондовете няма нищо общо с моята доходност, даже и да съм инвестирал в тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DirectorПървоначално изпратено от SeanICKЛично според мен е абсолютно необосновано да записваш дялове във фондове с балансиран профил поне в следващите 5 години, имайки впредвид "розовото" бъдеще пред родния ни фондов пазар в дългосрочна перспектива.Не е препоръка за нищо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SeanICKЛично според мен е абсолютно необосновано да записваш дялове във фондове с балансиран профил поне в следващите 5 години, имайки впредвид "розовото" бъдеще пред родния ни фондов пазар в дългосрочна перспектива.Не е препоръка за нищо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НЕСТОРБлагодаря приятелю Director, но на мен такава информация не ми е необходима , тъй като аз лично не инвестирам в ИД и ДФ, но все пак заинтересовани да инвестират / например пенсионери или други, които нямат интернет в къщи или на работното си место/ се интересуват от това. Тези линкове как ще им ги пратиш на тях, дори и да им ги пратиш, няма да разберат за какво там става дума...
Коментар
-
Благодаря приятелю Director, но на мен такава информация не ми е необходима , тъй като аз лично не инвестирам в ИД и ДФ, но все пак заинтересовани да инвестират / например пенсионери или други, които нямат интернет в къщи или на работното си место/ се интересуват от това. Тези линкове как ще им ги пратиш на тях, дори и да им ги пратиш, няма да разберат за какво там става дума.
Мога да те уведомя, че заради това, че съм насочил някои инвеститори там, компанията която управлява ДФ - та ми изпраща ежеседмичен отчет за резултатите на подопечените си фондове, просто така приятелски.
Нямам никаква лична облага от това / не съм им агент /, целта ми е повече хора, които могат да си позволят психологическия риск да управляват спестяванията си по този начин - да го направят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НЕСТОР.....Аз все пак бих искал да видя от управляващите на тези фондове малко повече информация за водещите им позиции формиращи тяхното портфолио. Така потенциалният инвеститор ще се ориентира по-достоверно колко рисков е даден рисков ДФ например. Ще може да направи и анализ дали си е струвал този риск при постигната доходност....
Докато чакаш обаждане, аз си взимам информацията оттук:
http://www.bse-sofia.bg/download/finance/2007/
От това място "потенциалният инвеститор ВЕЧЕ се ориентира по-достоверно колко рисков е даден рисков ДФ например. И ВЕЧЕ може да направи и анализ дали си е струвал този риск при постигната доходност". За справка, един такъв анализ можеш да видиш тук:
http://forum.investor.bg/viewtopic.p...=desc&start=15
Този анализ съм го направил САМО на базата на данните за портфейла от отчета към 31.01.2007. Не разбирам какво повече ти е нужно
Коментар
-
Скромното ми мнение, е че добрият резултат се дължи както от една страна на завършилата позитивна вълна на цените на акциите на БФБ, така и от професионалното отношение на управляващите мениджъри във фондовете. Не трябва да забравяме, че все пак техният реален живот е от близо година, а това е твърде малък период, за да се направи подобна съпоставка / за причините / . Очевидно е че всяко ръководство си има своя стратегия за упраление на портфейлите и дори да има единно мнение, че общо взето профилите са нискорисков, среднорисков и високорисков, то разлики има в почти всеки от тях. Видя се и по доходността им.
Аз все пак бих искал да видя от управляващите на тези фондове малко повече информация за водещите им позиции формиращи тяхното портфолио. Така потенциалният инвеститор ще се ориентира по-достоверно колко рисков е даден рисков ДФ например. Ще може да направи и анализ дали си е струвал този риск при постигната доходност.
Аз нямам участие в договорни фондове, тъй като работя директно чрез COBOS , но съм насочвал потенциални клиенти именно в рисковите ДФ - та преди около година. В началото бяха доста скептични , но напоследък гледат усмихнато и може би вярват доста повече на този начин на управление на спестяванията си.
Желая успех на всички клиенти на ДФ -та и разбира се на техните мениджъри.
Коментар
Коментар