IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• mitko.com, с втората част съм 100 % съгласен, ама с първата не съвсем - за целта има и консервативни и балансирани фондове - да инвестират там - просто профила им не отговаря на високодоходния фонд!
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• "Изгубиха доверието" наистина е пресилено определение. Хората се справят добре, но при такава ситуация няма какво да направят.

Но пък от друга страна никой не е длъжен да понася загуби, само за да крепи пазара или да помага на фонда си. Всеки гледа личният си интерес и е съвсем в реда на нещата да кешира, когато очаква спад. После може еветуално да влезне отново на по-ниските нива, а може и да не влезне - въпрос на личен избор. В този смисъл не ми се струва оправдано да се обвиняват кеширащите, че са мишоци, страхливци и т.н. Пак повтарям - съвсем нормално е човек да защитава първо личният си интерес и не е длъжен да се грижи за печалбите или загубите на другите (освен ако не му влиза в служебните задължения).

По отношение на Капман - ако темповете се запазят, те ще издържат около 2-3 седмици на обратно изкупуване. На третата седмица ще им потрябва кеш, но никой не е казал, че единственият начин да си го доставят е чрез продажба на акции. Под една или друга форма (например кредит) винаги могат да намерят десетина милиона, с което да спечелят още време. Пенсионните фондове също ще помогнат малко, ама малко. Така че поне месец Капман и другите големи фондове няма да излизат на пазара. След това не знам, но една паника на вложителите не може да продължи чак толкова дълго - който ще кешира ще го направи през първите десетина дни. Мениджърите и на конкурентите са притеснени от това, което би се случило, когато им свърши кеша. Усещането ми е, че ще си ударят по едно рамо (например купувайки си дялове един от друг) за да не се стигне до разпродажби, защото пазарът не може да осигури по няколко милиона кеш на ден, особено в ситуация, в която притокът на нови пари беше спрян "насилствено".

Митко

P.S. Горните разсъждения се отнасят до инвестиции във фондове. При доверително управление нещата не стоят така. Там е редно в такава ситуация да подкрепиш доверителя си и да не го караш да продава на всяка цена.

Коментар

• Mai po4naha da pomagat tuk tam

Коментар

• брех да му се не види кажи ги къде са тези с по 500% в Бразилия и аз да си купя. Имам от една година дялове във фонд инвестиращ в Бразилия и не намерих такъв с повече от 80% доходност....

Коментар

• Е може човекот да е пророк, хваща само на зелено, знаеш ли го. Има и такива таланти. Поне така разправят

Коментар

• Първоначално изпратено от allroad1982
              Ами всеки си знае , аз се оттеглих защото имам по добра стратегия и прибирам печалбата докато я има , дам у мислят тези купили на 45 ....

Може да се смеете но в момента Бразилия и австралия са много по на зелено и има фондове с по 500% на година доходност.

И имаш възможност всяка секунда да купуваш и продаваш а не като тука само за 1 ден дам ожеш дак упиш или продадеш .... а и с CFD разполгаш с 10 пъти повече пари а тука го няма това

Успех на Капман сигурен съм че ще се справят имат добро обслужване.

Важното е че ми направиха услуга - казаха ми че задължително трябва да подам данъчна декларация за приходите защото те ще подадат за мене и ако аз не подам ще има глоба -иначе не се облагат

E nali pone za dqlovete ti v Spestovnata kasa si spokoen te nqmat problrmi s izkupuvaneto !

Коментар

Може да се смеете но в момента Бразилия и австралия са много по на зелено и има фондове с по 500% на година доходност.
                Това добре ама ти и други видяхте един ден -3,7% на високодоходен фонд и хоп изгубихте доверие, пък говорите за Бразилия, че Вие ако видите как там се коригира с по -4,5 до - 6 % на ден какво ще правите - нещо не ми се връзват мислите с действията

Коментар

Капман според мене са сега в голямо затруднение ..... Хората си продават дяловете и не знам до къде ще доведе ,аз лично си продадох мойте а и лошто е че те изкупуват само вторник и петък ..... и ако искаш да продадеш в сряда няма да стане в четвъртък а в петък п оцена за петък .....

ЗАГУБИХА ДОВЕРИЕТО
                  Когато някой продаде, няма по-голяма мечка от него самия. Азбучна истина. Факт.

Капман били в затруднение... А другите фондове не са ли? Капман управляват около 10% от активите в взаимни фондове. А другите 90% не падат и не страдат, така ли?
                  Интересното е, че всички имат много свободни средства, но понастоящем не се намесват. Защо ли?!

Ами защото някои "инвеститори" губят доверие, защото фонда винаги им е виновен. Дали защото не печели, когато борсата пада; дали защото не печели повече от другите, когато борсата се вдига; дали защото изкупувал два пъти седмично, а не всеки ден /сякаш това не им е било известно, когато са инвестирали/; дали защото не изкупуват още по време на сесията и то при точно определена цена; дали защото нервите не са издържали и са продали, пък току виж се вдигне и тогава може да се "подлъжат" други инвеститори - ей така, за да ги предпазят, започват едни писания за доверие, трудности, ликвидност, срив...

И докато си говорите кой бил лош фонд и колко страдал в момента, изневиделица корекцията ще приключи...
                  Азбучна истина. Факт.

Коментар

• Аман от пишман инвеститори и самозвани спекуланти.
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Ами всеки си знае , аз се оттеглих защото имам по добра стратегия и прибирам печалбата докато я има , дам у мислят тези купили на 45 ....

И имаш възможност всяка секунда да купуваш и продаваш а не като тука само за 1 ден дам ожеш дак упиш или продадеш .... а и с CFD разполгаш с 10 пъти повече пари а тука го няма това

Успех на Капман сигурен съм че ще се справят имат добро обслужване.

Важното е че ми направиха услуга - казаха ми че задължително трябва да подам данъчна декларация за приходите защото те ще подадат за мене и ако аз не подам ще има глоба -иначе не се облагат

Коментар

Първоначално изпратено от Amatyor
                        Добре бе allroad, как точно ти изгубиха доверието? При тоя падащ пазар, при тия валежи от обратно изкупуване, какво точно би ти оправдало доверието?

Какво очакваше? Да правят по 3% всяка седмица стабилно, целогодишно?

В крайна сметка на всички е ясно че Макса е един от най-рисковите фондове на пазара. Защо сега ревете?
                        То ясно но си спомням преди когат о и индекса да е на червено те бяха винаги на зелено и така втълпиха на хората че винаги ще се вдигат и тези които не разбират нищо от борси тем подобни свикват ..... защо не говоря така за Карол или елана винаги са реални трендовете там а капман е винаги наопаки ,но сега изведнъж започнаха да следват индексите 1:1

Това имам в предвид ....

А лично аз ми трябва кеш защото има къде по на хубаво да се инвестира от тези рискови фондове ....
                        Заради такива хора има нужда от периодична корекция, свиквали били да има печалба независимо дали акциите падат или скачат. Били загубили доверието, ама като печелеха 200 % има ли им доверие.
                        Аз не бих си вложил в Капман пари защото не ми харесва инвестиционната политика на фонда, но като се говорят такива врели некипели се ядосвам.
                        А че има къде да се харчат парите е ясно, ама въпроса е как да се увеличават и засега борсата е идеалното място.

Коментар

• Дълго време надуваха цените - сега е момента да приберем печалбите.После пак ще повторим цикъла.

Коментар

• Първоначално изпратено от Amatyor
                            Добре бе allroad, как точно ти изгубиха доверието? При тоя падащ пазар, при тия валежи от обратно изкупуване, какво точно би ти оправдало доверието?

В крайна сметка на всички е ясно че Макса е един от най-рисковите фондове на пазара. Защо сега ревете?
                            То ясно но си спомням преди когат о и индекса да е на червено те бяха винаги на зелено и така втълпиха на хората че винаги ще се вдигат и тези които не разбират нищо от борси тем подобни свикват ..... защо не говоря така за Карол или елана винаги са реални трендовете там а капман е винаги наопаки ,но сега изведнъж започнаха да следват индексите 1:1

Това имам в предвид ....

А лично аз ми трябва кеш защото има къде по на хубаво да се инвестира от тези рискови фондове ....

Коментар

• още нищо не са загубили - поне не към този момент - напротив - без да се сърдиш оттървали са се от тези, които случайно са попаднали в този фонд, а това за тях поне за сега е положителна новина!

П.С. Amatyor, точно в това е проблема, че не всички знаят и хубавото е че сега те се оттървават от тях

Коментар

• Добре бе allroad, как точно ти изгубиха доверието? При тоя падащ пазар, при тия валежи от обратно изкупуване, какво точно би ти оправдало доверието?

Да, сега са в затруднение и причините са комплексни:

1. Меците.
                                2. Профила на дялокупувачите им - това са хора гонещи маскимална печалба за максимално късо време. Съответно при най-малкото вълнение - напускат кораба. Не можеш да разчиташ на спокойствие.
                                3. Понапомпаните им позиции - мостовете и пътищата, каквото и да си говорим, донесоха славата на Капман. Дали сега ще го затрият... ще видим.
                                4. Завистта на някой от "другите големи" на пазара. Знаете за кой говорим.

Всъщност сегашната ситуация е най-тежка за Капман. На всички е ясно. Ако се справят - по-добра реклама не им трябва. Ако не успеят лошо.

Има дялове, не ме слушайте какви ви ги говоря.

Коментар

Working...
                                X