IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie
    Има само една голяма неизвестна, колко са в Капман, но не във фондовете
    Темата май беше за Капман Макс?

Коментар

• Има още един мит, който бих искал да развенчая - "голямата" експозиция на Капманите в Пътища и Мостове. Капман Макс има по малко над 7% от активите си във всяка от двете позиции, общо 14.5%. Капман Капитал има по около 8% от активите си във всяка от двете позиции, общо 16.08%.

Присъединявам се към Метала и другите, които изказаха уважението си към Капманите и им пожелаха успех. И ще добавя: "Браво на момчетата с трицифрената доходност!"

Коментар

• Има само една голяма неизвестна, колко са в Капман, но не във фондовете

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
          Стратегията на Капман Макс е да превърне колкото се може повече АД-та в ЕАД-та :-) :-) :-)
          Insider, този път май си outside или направо out of space каквито впрочем са и всички многознайковци тук, които по неясни за мен причини лепят етикети без да надникнат в съдържанието. В портфейла на Капман Макс към 31.01.2007 има 17 ликвидни позиции срещу 12 неликвидни, без да броим АДСИЦ-овете. В ликвидните позиции са инвестирани 36.79% от активите, а в неликвидните - 17.65%. 9.57% от портфейла съставляват 7-те АДСИЦ-а, всичките закупени през януари. Намирам за супер яка стратегия тази, да хеджираш високорискови/висикодоходни позиции с АДСИЦ. Такава е и моята лична стратегия.

Ето кои са ликвидните позиции - сами преценете дали съм прав:

ALB, PET, BHC, CCB, IHLBL, AFH, DOVUHL, ALBHL, DZI, EURINS, NEOH, TOPL, GAZ, POLIM, PETHL, MOSTS*, HDPAT*.

"Неликвидността" на Мостстрой и ХДПАТ отдавна е МИТ, който следва да бъде развенчан подобаващо. Оборотът при МОСТС за последните 6 месеца е 10 млн. лв, а при ХДПАТ - 11 млн. лв. За сравнение, оборотът при Оргахим е 6 млн. лв, а при Неохим - малко под 7 млн. лв.

И макар че Мостстрой и ХДПАТ са знакови за Капман, не се заблуждавайте - вече има доста играчи по тези позиции. Капман Макс има Мостове за 895 хил. лв и Пътища за 877 хил. лв. Капман Капитал има Мостове за 875 хил. лв и Пътища за 855 хил. лв. И това е по преоценка, а голяма част са купувани на по-ниски цени. Как мислите - с тези грубо 1.5 млн във всяка от 2-те позиции, каква част от споменатия по-горе оборот се дължи на фондовете на Капман? (Въпросът е реторичен)

Коментар

• Първоначално изпратено от Диагностик
            Струва ми се, че ликвидни позиции е много деликатно понятие. Една позиция е ликвидна, когато има проявен интерес към нея. В последствие интереса се насочва към подценена и/или перспективна неликвидна позиция и тя се превръща в ликвидна. Първоначалната ликвидната вече се превръща в неликвидна. Няма трайно ликвидни и трайно неликвидни. Така, че Капман просто проявяват интерес да откриват подценени и перспективни позиции. От това пазара и всички ние печелим. Всъщност много от тези позиции се усещат от някои COBOS-и, но те не влияят на пазара. Затова следва да ги поздравим за усета и за положителното им влияние върху пазара.
            Добре казано. Подкрепям.

Коментар

• Между другото, това за което донякъде ме е яд, е че преди около месец, гледайки какви ги вършат и естесвено разчитайки на тях, рекох и аз да се пробвам и вкара х в справедливо количество акцийки на въпросното холдингче на цени около 3.30. И стоях там , ослушвах се, накрая не ми издържаха нервите и излязох на фитка, точно 3 дни преди голямото изхвърчане на нива около 5!
              Бързо ми мина де. Като се успокоих, че известно време преди това кеширах яко Хим на нива около 10.50 и Монбат на 9.70, което впоследствие се оказа правилно решение. Сега дремя основно в ЕУБГ, като ме е обзел някакъв временен непукизъм... Важното е , че от началото на годината съм си на плюс и изпреварвам поне... Фонд "Растеж" на ДСК.
              * think positive * think simple * think big *
              * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Вижте кво стана с ТК-Холд. Него си го подпират от месеци. Пълнеха си тихо и кротко. И не дава на акцията да спада много. И изведнъж тя изригна нагоре. Обаче не знам как ще приложат стратегията на излизане на даден етап. Въпреки , че са доказали, поне досега, че и за това ги бива. Паск лекичко, по терлици, но с бързи финтове...Едно такова ъп енд даун по тая акция вече е имало приголямата корекциа през март/април 2005. Абе яка спекулация Само не знам как ще излязат читави от МОСТовете и Пътищата, защото там твърде яко са се налапали. При всички положения ще е за сметка на вложителите им, ако стане инфекция. Със сигурност обаче ще могат да си набутат своите акции, купени за сметка на собствени и срързани средства на добри нива... Това са, разбира се , са предположения и хипотези. Дано да не съм прав. Но пък и хората са си поели своя риск, доверявайки им се.
                * think positive * think simple * think big *
                * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от фен1

виждам 8659 бройки продадени от тях

не знам защо мислиш че купуват
                  а купувача защо не провери кой е
                  въобще защо се изказваш полуподготвен
                  наблюдаваща, предполагам въпроса ти защо купуват е риторичен

Коментар

• стратегията на капманмакс за изминалата година е печеливша!да им пожелаем успех и занапред!

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща
                      Абе тия капманци защо купуват толкова много Топливо?
                      нали при спадащ пазар не се купувало!?
                      аз виждам че продават
                      http://kompanii.investor.bg/?cat=10&trades_cid=309

виждам 8659 бройки продадени от тях

не знам защо мислиш че купуват

Коментар

• Абе тия капманци защо купуват толкова много Топливо?
                        нали при спадащ пазар не се купувало!?

Коментар

• Стратегията на Капман Макс е да превърне колкото се може повече АД-та в ЕАД-та :-) :-) :-)
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• И то ги разкешира със стил!

Коментар

• едно намигване мисля че райфа през последния месец кешира доста позиции и то в края на февруари началото на март, а пресните пари не ги броим

Коментар

• [/quote]много добре си знаят, cash is king в момента![/quote]

За последния месец никой фонд не е донесъл нищо. А по въпроса са кеша, ако разгледате други фондове, например Райфайзен ФА, те най-добре знаят. Или се чудят какво да правят с нарасналия си кеш от нови дялове!? Ще се радвам на коментар.

Коментар

Working...
                                X