Първоначално изпратено от ravnovesie
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
Има още един мит, който бих искал да развенчая - "голямата" експозиция на Капманите в Пътища и Мостове. Капман Макс има по малко над 7% от активите си във всяка от двете позиции, общо 14.5%. Капман Капитал има по около 8% от активите си във всяка от двете позиции, общо 16.08%.
Присъединявам се към Метала и другите, които изказаха уважението си към Капманите и им пожелаха успех. И ще добавя: "Браво на момчетата с трицифрената доходност!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AСтратегията на Капман Макс е да превърне колкото се може повече АД-та в ЕАД-та :-) :-) :-)
Ето кои са ликвидните позиции - сами преценете дали съм прав:
ALB, PET, BHC, CCB, IHLBL, AFH, DOVUHL, ALBHL, DZI, EURINS, NEOH, TOPL, GAZ, POLIM, PETHL, MOSTS*, HDPAT*.
"Неликвидността" на Мостстрой и ХДПАТ отдавна е МИТ, който следва да бъде развенчан подобаващо. Оборотът при МОСТС за последните 6 месеца е 10 млн. лв, а при ХДПАТ - 11 млн. лв. За сравнение, оборотът при Оргахим е 6 млн. лв, а при Неохим - малко под 7 млн. лв.
И макар че Мостстрой и ХДПАТ са знакови за Капман, не се заблуждавайте - вече има доста играчи по тези позиции. Капман Макс има Мостове за 895 хил. лв и Пътища за 877 хил. лв. Капман Капитал има Мостове за 875 хил. лв и Пътища за 855 хил. лв. И това е по преоценка, а голяма част са купувани на по-ниски цени. Как мислите - с тези грубо 1.5 млн във всяка от 2-те позиции, каква част от споменатия по-горе оборот се дължи на фондовете на Капман? (Въпросът е реторичен)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДиагностикСтрува ми се, че ликвидни позиции е много деликатно понятие. Една позиция е ликвидна, когато има проявен интерес към нея. В последствие интереса се насочва към подценена и/или перспективна неликвидна позиция и тя се превръща в ликвидна. Първоначалната ликвидната вече се превръща в неликвидна. Няма трайно ликвидни и трайно неликвидни. Така, че Капман просто проявяват интерес да откриват подценени и перспективни позиции. От това пазара и всички ние печелим. Всъщност много от тези позиции се усещат от някои COBOS-и, но те не влияят на пазара. Затова следва да ги поздравим за усета и за положителното им влияние върху пазара.
Коментар
-
Между другото, това за което донякъде ме е яд, е че преди около месец, гледайки какви ги вършат и естесвено разчитайки на тях, рекох и аз да се пробвам и вкара х в справедливо количество акцийки на въпросното холдингче на цени около 3.30. И стоях там , ослушвах се, накрая не ми издържаха нервите и излязох на фитка, точно 3 дни преди голямото изхвърчане на нива около 5!
Бързо ми мина де. Като се успокоих, че известно време преди това кеширах яко Хим на нива около 10.50 и Монбат на 9.70, което впоследствие се оказа правилно решение. Сега дремя основно в ЕУБГ, като ме е обзел някакъв временен непукизъм... Важното е , че от началото на годината съм си на плюс и изпреварвам поне... Фонд "Растеж" на ДСК.* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
Вижте кво стана с ТК-Холд. Него си го подпират от месеци. Пълнеха си тихо и кротко. И не дава на акцията да спада много. И изведнъж тя изригна нагоре. Обаче не знам как ще приложат стратегията на излизане на даден етап. Въпреки , че са доказали, поне досега, че и за това ги бива. Паск лекичко, по терлици, но с бързи финтове...Едно такова ъп енд даун по тая акция вече е имало приголямата корекциа през март/април 2005. Абе яка спекулация Само не знам как ще излязат читави от МОСТовете и Пътищата, защото там твърде яко са се налапали. При всички положения ще е за сметка на вложителите им, ако стане инфекция. Със сигурност обаче ще могат да си набутат своите акции, купени за сметка на собствени и срързани средства на добри нива... Това са, разбира се , са предположения и хипотези. Дано да не съм прав. Но пък и хората са си поели своя риск, доверявайки им се.* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
Първоначално изпратено от наблюдаващаАбе тия капманци защо купуват толкова много Топливо?
нали при спадащ пазар не се купувало!?
http://kompanii.investor.bg/?cat=10&trades_cid=309
виждам 8659 бройки продадени от тях
не знам защо мислиш че купуват
Коментар
-
Anton Chigurh
И то ги разкешира със стил!
Коментар
-
[/quote]много добре си знаят, cash is king в момента![/quote]
За последния месец никой фонд не е донесъл нищо. А по въпроса са кеша, ако разгледате други фондове, например Райфайзен ФА, те най-добре знаят. Или се чудят какво да правят с нарасналия си кеш от нови дялове!? Ще се радвам на коментар.
Коментар
Коментар