If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вал, не знам откъде получаваш тази информация, но наличната която имам е за много малка инвестиция от страна на Лукойл, най-вероятно останала от старите собственици. Ако разполагаш с по-актуална, ще съм ти благодарен ако я споделиш.
Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.
Докато пазарът върви нагоре ще върви и Капман Макс защото са доста ловки, ориентират се бързо и успяват почти винаги да са на гребена на вълната. По време на корекция или, не дай боже, срив - тогава ще губят всички, кой повече, кой по-малко. Според мен има смисъл да се вкарват пари в подобни рискови фондове само ако имаме и очаквания за положително развитие на капиталовия пазар като цяло.
Извинявай, ти фондовете с пирамидите ли ги сравняваш? Нещо не ми е ясно как ще се срине като всички акции вървят нагоре? Да, вярно че е надута цената, но какво от това. Надути цени има на всеки фондов пазар. Някои акции да не би да не са надути, а какво става - вървят още нагоре, но ти чакай голямат рецесия. А през това време гледай и коментирай - това пари не струва.
Проблемът е, че ние не сме се научили да губим, а ако се случи като в Гърция преди години, ще има скачане от панелките в Люлин. Да имаш 7-8% от портфейла от акция, която прави оборот от 1 до 5 лота на ден и 5-6% от акция от която 85% от годишната търговия се пада на теб и да се биеш в гърдите, че разбиваш пазара е несериозно...
Но стига за CAPMX, чухте моето мнение, не искам да обиждам или да се карам, с когото и да е било.
Никой не е по-голям от пазара. Умните се учили от грешките на другите, а глупавите от собствените си грешки.
Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.
Щом си толкова вещ в занаята, кажи ми кой пенсионен фонд е инвестирал в CAPMX??? Само спекуланти,...които си мислят, че 100-те процента за една година са светая светих. Както се казва на село...на всяко прасе му идва Коледата.
Няма смисъл да спорим...времето ще покаже (3-5 години).
Не съм фен на фондове, но ако трябва да избирам, ще избера фонд с портфейл изграден на фундамент, а не на сентимент. Сентимента е за спекулантите.
Извинявай, ти фондовете с пирамидите ли ги сравняваш? Нещо не ми е ясно как ще се срине като всички акции вървят нагоре? Да, вярно че е надута цената, но какво от това. Надути цени има на всеки фондов пазар. Някои акции да не би да не са надути, а какво става - вървят още нагоре, но ти чакай голямат рецесия. А през това време гледай и коментирай - това пари не струва.
Кое по-точно MOSTS, HDPAT или CAPMX? Схемата е пълна...с по 1-2 акции се преоценява портфейла. Честото на печелившите.
Не забравяйте, че пирамидите даваха по 100% на месец, така, че наистина е подценено.
Успех
Фен да не се окаже, че накрая от тази космическа доходност са ти останали няколко парчета асфалт и еднократно право на безплатно преминаване през някой мост.
Защото балона се надува, надува, надува,... надувайте момчета да стане на парчета...буууум.
Не е препоръка за нищо
Коментар