Първоначално изпратено от Hunter
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БГ взаимни фондове с фокус в световен мащаб?
Collapse
X
-
Only God Can Judge me...
-
Спрете с тея данъци бе хора... В една друга тема обясниха че за чуждите ДФ вложителите не плащат данъци, но все пак ето какво пише в проспектите на Райфайзен например /от 2005-та е този/
…българските инвеститори трябва да имат предвид, че могат да дължат български данъци и да бъдат задължени да подават български данъчни декларации във връзка с доходите, получени от инвестициите във Фондовете. По мнението на „Райфайзен Кепитъл Мениджмънт”, понастоящем българските данъчни закони* не съдържат детайлна и ясна данъчна уредба на облагането на инвестиции в дялове на чуждестранни договорни фондове
*Доколкото ни е известно, предстоят изменения в българските данъчни закони, които се очаква да влезнат в сила от 1 януари 2006 г.С оглед факта, че понастоящем българските данъчни закони не уреждат детайлно данъчните аспекти на инвестирането в чуждестранни взаимни фондове, на инвеститорите настоятелно се препоръчва да се свържат с консултант по българското данъчно облагане, ако имат нужда от разяснения по него.”
Коментар
-
БГ взаимни фондове с фокус в световен мащаб?
Прочетох тази статия:
http://investor.bg/?id=47841
и се замислих дали скоро ще видим фонд, който да инвестира малко по-широко, отколкото сега?
Лично аз бих инвестирал малко пари в подобен фонд с цел диверсификация, а и предполагам процедурата по придобиване на дялове ще е по-улеснена, отколкото ако реша да вложав чуждестранен фонд.
Сега се сетих, че "пионерите" на ОББ и ДСК предлагат възможност за инвестиция в такива фондове, но те не са български и преполагам (защото не съм проверявал и не съм сигурен), че влизането в позиция ще е малко неизгодно.
Някой да има вътрешна информация кога (и от кого) можем да очакваме подобен "световен" фонд?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар