IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изцепките на Б.Илк. и нейната арогантост

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Юнак, не става въпрос за акции от публични дружества (между другото на служителите на борсата е забранено да търгуват с такива) а на контрол върху член на борсата и управляващо дружество. Това си е очеваден конфликт на интереси. Но дори и това може да бъде пренебрегнато, ако жената имаше някакви управленски умения. В случая визирам и дясната й ръка В.П.

Коментар

• Само хора които са чули за акции от преди 1-2 години могат да мислят, че такива проценти са даденост. А в това че жената има акции в публични дружества не виждам нищо лошо. Напротив всички на такива позиции трябва да са задължени да имат дялове за да са заинтересовани от развитието на Борсата!
      Всеки ход е грешен!

Коментар

• бедните искат висока доходност

не искам да се противоставям на никоя от изказаните тук позиции, но ми е много интересно за това как хората с много пари се задоволяват и с ниска годишна доходност (примерно 20%), а тези с малър размер на капитала искат да изкарват (ако може) и 20% на месец, но има един много важен фактор-риска. Тези с големите пари се стремят преди всичко към сигурност за вложенията си, затова и доходността им е по-ниска. Темата е стара и не ми се задълбава, но според моите наблюдения тези с ниската доходност оцеляват през годините, а тези с големите амбиции просто пазара ги отстранява по естествен път.
        Така че е несериозно да мислим, че след като някои са изкарали над 50% за 2006, това ще е и така до края на света.

Аз лично бих бил доволен някой да ми каже, че ще изкара каквато и да е положителна доходност всяка година до края на живота си.
        Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• А какво да кажем за изказването на многоуважаваната шефка на борсата в предаването "Бизнесът" по БТВ тази неделя, където на въпроса "Колко спечелиха инвеститорите на БФБ през 2006 г.?" тя отговори: "В зависимост от стратегията - 15% - 20%" ?!?!

Извод №1 - шефката на борсата не знае колко е ръста на индексите на борсата (Софикс - 49%, БГ40 - 50%);

Извод №2 - шефката на борсата е проспала събитието на годината за борсата (към края на 2006 г. инвестиралите при IPO-то на Химимпорт бяха с над 90% напред);

Извод №3 - тъй като трябва да си пълен мъртвец, за да изкараш под 50% за 2006 г., явно шефката на борсата е дала парите си на някой такъв да ги управлява ))

Коментар

• Какво зачекнахте женицата. Тя знае ли, че я коментирате - всеки може анонимно, но малко са тези които могат да казват нещата пред публика.

Коментар

• veto много си прав. Преди време и аз мислех да пускам същата тема за госпожата и Авал Ин. Не че нещо ще стане де ама по принцип е добре да се говори. Иначе може би някои журналист, например от Инвестора, може да я попита в някое от следващите интервюта....просто така...да видим как ще се оправдае......въпреки че ме съмнява някои да направи и това.

Коментар

• http://www.investor.bg/?id=46540

Коментар

• Toва е абсурдно бе хора

Чии интереси защитава въпросната жена ( директорка, бизнесменка, администраторка, инвеститорка, финансистка). Който не познае от първи път, да се обеси в Борисовата градина!

Коментар

• Нека това е тема за размисъл.

Затова просто я отворих.Лично на мене ми е интересно как така стават нещата. В България колкото си по арогантен, токова повече се издигаш нагоре и около тебе става блато от коне с капаци.

Сега и борсата е в процес на продажба, нека всички представители на чуждите борси с желание на нашата кажат как е при тях.

Жалкото е че Б.Илк. не е динствения пример в България за огромния конфилкт на нтереси между представителите на частния бизнес и държавните или обществените постове които те заемат.

Истински цинизъм

Коментар

• Спомням си, че преди няколко години комисията накара един служител на борсата да напусне директорския борд в Капман капитал, защото е несъвместим с положението му в БФБ. Явно обаче това не се отнася за изп. директор на борсата. Може би е грешка в софтуера...
                      Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

Коментар

• Тaкa е брaто. Той и бившия шеф нa нюйорскaтa фондовa борсa - Дик Грaсо - се опитa и игрa извън прaвилaтa и сегa ще го скъсaт от делa и ще трябвa дa връщa достa кинти. В БГ товa може ли дa се случи???

Коментар

• Споко е Б.Илк. е стабилна иначе PETHL и TOPL щяха да са в SOFIX

Коментар

• Изцепките на Б.Илк. и нейната арогантост

С интерес прочетох за шортлистат с отпадналите кандидати за СОФИКС и там с изненада открих вмъкнатото опровержение на Бистра Илкова, която е изпълнтелен директор на борсата. http://investor.bg/?id=46295

Смятам, че поне по две причини тази госпожа няма право да се обажда и да се чувства засегната от правилните неща и обективното мнение на участниците на пазара.

1. Според мен има лек конфликта във факта ,че собственик и директор на инвестиционен посредник - в случая ИП Авал ин - е и директор на борсата. Конфликт #1 е това, но все пак закона има тежката дума.

2. Ако се не лъжа тя Б.Илк. е и акционер в управляващото дружество на синергон холдинг, макар с и малак дял. Според мен конфликт #2

Е, нека опровергае и това.

Нека Б.Илк. ни покаже с пример дали шефа на борсата в ню йорк или франкфурт например в същото време е и собственик на брокерска къща.

Иначе уважението ми към бфб като институция е неоспоримо.
                          Working...
                          X