Юнак, не става въпрос за акции от публични дружества (между другото на служителите на борсата е забранено да търгуват с такива) а на контрол върху член на борсата и управляващо дружество. Това си е очеваден конфликт на интереси. Но дори и това може да бъде пренебрегнато, ако жената имаше някакви управленски умения. В случая визирам и дясната й ръка В.П.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изцепките на Б.Илк. и нейната арогантост
Collapse
X
-
ОК
-
Само хора които са чули за акции от преди 1-2 години могат да мислят, че такива проценти са даденост. А в това че жената има акции в публични дружества не виждам нищо лошо. Напротив всички на такива позиции трябва да са задължени да имат дялове за да са заинтересовани от развитието на Борсата!Всеки ход е грешен!
Коментар
-
бедните искат висока доходност
не искам да се противоставям на никоя от изказаните тук позиции, но ми е много интересно за това как хората с много пари се задоволяват и с ниска годишна доходност (примерно 20%), а тези с малър размер на капитала искат да изкарват (ако може) и 20% на месец, но има един много важен фактор-риска. Тези с големите пари се стремят преди всичко към сигурност за вложенията си, затова и доходността им е по-ниска. Темата е стара и не ми се задълбава, но според моите наблюдения тези с ниската доходност оцеляват през годините, а тези с големите амбиции просто пазара ги отстранява по естествен път.
Така че е несериозно да мислим, че след като някои са изкарали над 50% за 2006, това ще е и така до края на света.
Аз лично бих бил доволен някой да ми каже, че ще изкара каквато и да е положителна доходност всяка година до края на живота си.Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.
Коментар
-
А какво да кажем за изказването на многоуважаваната шефка на борсата в предаването "Бизнесът" по БТВ тази неделя, където на въпроса "Колко спечелиха инвеститорите на БФБ през 2006 г.?" тя отговори: "В зависимост от стратегията - 15% - 20%" ?!?!
Извод №1 - шефката на борсата не знае колко е ръста на индексите на борсата (Софикс - 49%, БГ40 - 50%);
Извод №2 - шефката на борсата е проспала събитието на годината за борсата (към края на 2006 г. инвестиралите при IPO-то на Химимпорт бяха с над 90% напред);
Извод №3 - тъй като трябва да си пълен мъртвец, за да изкараш под 50% за 2006 г., явно шефката на борсата е дала парите си на някой такъв да ги управлява ))
Коментар
-
veto много си прав. Преди време и аз мислех да пускам същата тема за госпожата и Авал Ин. Не че нещо ще стане де ама по принцип е добре да се говори. Иначе може би някои журналист, например от Инвестора, може да я попита в някое от следващите интервюта....просто така...да видим как ще се оправдае......въпреки че ме съмнява някои да направи и това.
Коментар
-
Нека това е тема за размисъл.
Затова просто я отворих.Лично на мене ми е интересно как така стават нещата. В България колкото си по арогантен, токова повече се издигаш нагоре и около тебе става блато от коне с капаци.
Сега и борсата е в процес на продажба, нека всички представители на чуждите борси с желание на нашата кажат как е при тях.
Жалкото е че Б.Илк. не е динствения пример в България за огромния конфилкт на нтереси между представителите на частния бизнес и държавните или обществените постове които те заемат.
Истински цинизъм
Коментар
-
Спомням си, че преди няколко години комисията накара един служител на борсата да напусне директорския борд в Капман капитал, защото е несъвместим с положението му в БФБ. Явно обаче това не се отнася за изп. директор на борсата. Може би е грешка в софтуера...Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!
Коментар
-
Изцепките на Б.Илк. и нейната арогантост
С интерес прочетох за шортлистат с отпадналите кандидати за СОФИКС и там с изненада открих вмъкнатото опровержение на Бистра Илкова, която е изпълнтелен директор на борсата. http://investor.bg/?id=46295
Смятам, че поне по две причини тази госпожа няма право да се обажда и да се чувства засегната от правилните неща и обективното мнение на участниците на пазара.
1. Според мен има лек конфликта във факта ,че собственик и директор на инвестиционен посредник - в случая ИП Авал ин - е и директор на борсата. Конфликт #1 е това, но все пак закона има тежката дума.
2. Ако се не лъжа тя Б.Илк. е и акционер в управляващото дружество на синергон холдинг, макар с и малак дял. Според мен конфликт #2
Е, нека опровергае и това.
Нека Б.Илк. ни покаже с пример дали шефа на борсата в ню йорк или франкфурт например в същото време е и собственик на брокерска къща.
Иначе уважението ми към бфб като институция е неоспоримо.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар