IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да инвестирам в чуждестранен фонд от България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Как да инвестирам в чуждестранен фонд от България?

Първоначално изпратено от ivandavidov
    Имам например 1000лв. и искам вместо да ги дам на някой наш договорен фонд да ги инвестирам в чуждестранен такъв. Например някой американски фонд, а може и европейски, не съм мислил по въпроса, но иксам да е чуждестранен, който ДА НЕ ИНВЕСТИРА в източно-европейски акции. Може ли това да стане без да напускам България, съответно да ми кажете/препоръчате някой фонд и по възможност да не ми одерат кожата от комисионни?
    Фондовете на Пайнър инвестмънт , може да се запишеш във всеки клон на Булбанк, като минималната сума е 500 долара. Имат около 20 броя фондове, в зависимост от предпочитанията за инвестиции.
    Ето линк към страницата им, избираш фонд, сума и дата и виждаш ако си инвестирал тогава сега колко ще имаш....

http://www.pioneerinvestments.cz/bg/...Calculator.asp

п.п. Забравих да кажа за комисионните...5% при васяне на сумата. други няма.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Райфайзен, СЖ Експрес Банк, Булбанк и Хеброс Банк предлагат дялове на чужди фондове, управлявани от техните управляващи дружества. Дяловете се купуват от клоновете на банките в България имат и проспекти на български. Всички те имат поне по няколко фонда с различен риск и инвестиращи на различни по географска ширина пазари.
      Булброкърс също предлагаха чужди фондове...за момента незнам.
      Успех

Коментар

• а да виж и тук на този линк са описани много фондове и има допълнително инфо.
        това е доходността на американските фондове
        http://screen.morningstar.com/Movers...l?catCode=011t
        а това на интернешънъл фондовете
        http://screen.morningstar.com/Movers...l?catCode=012t

вижда се разликата

едно време щях и аз да правя същото, но ми се стори ниска доходността на не-офшорните фондове, а с тях е голяма разправия

Коментар

• имай предвид, че фонд инвестираш в Америка трудно би били индексите при продължителен период, а и да ги бие няма да е нещо особено

Коментар

• Sorry, popravka na po doliyat mi post:

www.fairholmefunds.com

priemat accounts ot non-residents, taka 4e otidi i vij applicationa i kak stava.
            In Goze We Trust

Коментар

• имат да, но имай предвид, че и за взаимните фондове се иска диверсификация и те изискват усилия за избиране подобно на акциите. по-малко са усилията за наблюдение, разбира се

Коментар

• Moje6 direktno da investira6 vav fonda (open-end mutual fund). Direktno si otkriva6 smetka pri tyh bez da minava6 prez broker/dealer. Izpolzvai no-load mutual funds. Otidi na websites na no-load funds i vij direktno kakav application trabva da popalni6. Nakoi funds imat ograni4eniya za non-residents, nakoi namat. Vij www.fairholme.com kato primer (ne sam siguren te dali priemat ot non-resident, no pone da vidi6 kak stava). No-load sa tezi funds koito imat samo edin vid akcii, load funds imat A, B, C i tn. koito taksuvat load (front, back, etc). Izbygvai takiva. Pove4eto seriozni investment management companies imat no-load funds. A tezi koito samo gledat da sabirat asset fees sa predimno load funds. I nakraya, ima mimimum investment koyato tarbva da napravi6 obiknovenno $2,000.

Uspeh v investiraneto.
                In Goze We Trust

Коментар

• Много благодаря за отговора!

Вече имам дялове и о Адванс Инвест и от Адванс Източна Европа и именно затова искам да инвестирам някъде по-далече от България и Източна Европа!

Сега се сещам, че Райфайзен имаха някакъв такъв международен фонд, но не съм ровил много, може и да греша!

Коментар

• Re: Как да инвестирам в чуждестранен фонд от България?

Първоначално изпратено от ivandavidov
                    Имам например 1000лв. и искам вместо да ги дам на някой наш договорен фонд да ги инвестирам в чуждестранен такъв. Например някой американски фонд, а може и европейски, не съм мислил по въпроса, но исам да е чуждестранен, който ДА НЕ ИНВЕСТИРА в източно-европейски акции. Може ли това да стане без да напускам България, съответно да ми кажете/препоръчате някой фонд и по възможност да не ми одерат кожата от комисионни?
                    това е сложна работа. всичките фирми, които предоставят достъп за търговия навън са предимног за спекуланти. кофти и понякога е невъзможно да държиш позиции дълго време.
                    за да инвестираш дългосрочно ти трябва сметка нерезиденстка в чужда банка - най-добре в страната, в която фондът има представителство. понякога такава нерезидентска сметка в чужбина е обвързана със инвестиции във фондовете на съответната банка - избягвай такива.
                    най-евтини са така наречените офшорни фондове. тук офшорни означава, че са в офшорна зона и поради по-слабите регулации таксите са им ниски, а поеманият риск и съответно доходността може да е по-високо. тук понятието офшорен да не те плаши - просто фонда е в такава зона и никакви "офшорни" операции няма да извършваш.
                    препоръчително е и в такива чужди фондове да диверсифицираш - поне 5 фонда. те имат изискване обикновено за 10 000 долара поне инвестиция, така че да станат сериозно нещата ти трябва 50 000 долара.
                    вариант е българският Адванс Инвест, който инвестира на пазарите в Източна Европа - диверсифицира на няколко пазара, купува само сини чипове и комисионните са ОК

Коментар

• Как да инвестирам в чуждестранен фонд от България?

Имам например 1000лв. и искам вместо да ги дам на някой наш договорен фонд да ги инвестирам в чуждестранен такъв. Например някой американски фонд, а може и европейски, не съм мислил по въпроса, но иксам да е чуждестранен, който ДА НЕ ИНВЕСТИРА в източно-европейски акции. Може ли това да стане без да напускам България, съответно да ми кажете/препоръчате някой фонд и по възможност да не ми одерат кожата от комисионни?
                    Working...
                    X