IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първият индексен фонд в БГ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sa60o0 Разгледай мнение
    Има ли някой тук, който да е инвестирал и да има лични впечетления от дейността на компанията и по специално ме интересува - Алфа Софикс индекс. Коректни ли са ? Понеже гледам сайта им е много умряла работа, реших да звънна един телефон, не че толкова имам какво да ги питам, по скоро ми беше интерестно дали някой ще отговори на номера за контакти - е два дни набирам, никой не ми отговаря, та затова се чудя. Въобще някой има ли преки впечетления от тях ? Съществуват ли изобщо
    Коректни са - зад фонда стоят Булброкърс, Финансиа Груп и Алфа Финанс Холдинг. Никога не съм имал проблеми с Булброкърс или с фонда.
    Last edited by ivandavidov; 03.01.2015, 04:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от sa60o0 Разгледай мнение
      Има ли някой тук, който да е инвестирал и да има лични впечетления от дейността на компанията и по специално ме интересува - Алфа Софикс индекс. Коректни ли са ? Понеже гледам сайта им е много умряла работа, реших да звънна един телефон, не че толкова имам какво да ги питам, по скоро ми беше интерестно дали някой ще отговори на номера за контакти - е два дни набирам, никой не ми отговаря, та затова се чудя. Въобще някой има ли преки впечетления от тях ? Съществуват ли изобщо
      Здравей,
      Коректни са. Аз не съм имал проблеми. Лошото е, че тази година Алфа Софикс Индекс е с много по-ниска доходност в сравнение с другите. Например Златен Лев Индекс 30 е с доста по-висока доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        Айде оправете го това заглавие най-накрая, че не спря да ми вади очите! ПЪРВИЯТ, не първия - индексен фонд ...
        +1

Коментар

• Бе мани тия индексни фондове. В България са умряла работа. Изобщо според мен БГ борсата е умряла работа.

Коментар

• Има ли някой тук, който да е инвестирал и да има лични впечетления от дейността на компанията и по специално ме интересува - Алфа Софикс индекс. Коректни ли са ? Понеже гледам сайта им е много умряла работа, реших да звънна един телефон, не че толкова имам какво да ги питам, по скоро ми беше интерестно дали някой ще отговори на номера за контакти - е два дни набирам, никой не ми отговаря, та затова се чудя. Въобще някой има ли преки впечетления от тях ? Съществуват ли изобщо
            Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !

Коментар

• Засега не виждам съобщение за някаква промяна.

На сайта на АЛФА пише, че компаниите се взимат от индекса "Дневник 20".
              Last edited by kadebg; 04.01.2014, 23:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от kadebg Разгледай мнение
                Компаниите от портфейла на фонда АЛФА ИНДЕКС ТОП 20 са изброени тук:

alfafunds.com/?page=portfailtop15
                Това ли ще бъдат компаниите в портфейла и през 2014 или индексът ще бъде ребалансиран?

Коментар

• Айде оправете го това заглавие най-накрая, че не спря да ми вади очите! ПЪРВИЯТ, не първия - индексен фонд ...
                  The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                  не е препоръка

Коментар

• Компаниите от портфейла на фонда АЛФА ИНДЕКС ТОП 20 са изброени тук:

alfafunds.com/?page=portfailtop15

Коментар

• спадът на индекса въпреки покачването на включените в него компании е факт. дължи се на направената корекция в индекса и на корекционния коефициент. в сайта на Дневник има методика на изчисление на индекса, според която се вади изменението на излизащите и се добавят влизащите компании. и понеже новите компании в петък са паднали спрямо четвъртък повече от старите, коефициентът е под 1.

що се отнася до Алфа Индекс Топ 20, емисионната стойност на дяловете на фонда за утре (5.2) е 1.5921 лв., което е по-високо от днешното 1.5459 лв. и отразява покачването на пазара.

Коментар

• http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=7142&r=8
                        Просто повдигам темата защото в нея има няклко отговора от "alfafunds" - надяа се някой от Алфа асет мениджмънт. Може би от там ще дойде отгоора за стойностите на индекса днес

Коментар

• още не - към края на месеца

Коментар

• Може ли някаква информаця относно портфейла на АЛФА ИЗБРАНИ АКЦИИ

Коментар

• Първоначално изпратено от roskata111
                              Първоначално изпратено от alfafunds
                              няма такава информация
                              Ами на мястото на БТК ще бъде ли включена нова компания
                              промени в индекса ще има при следващото му ребалансиране, на 1 февруари. ако БТК бъде отписана от БФБ по-рано, индексът ще остане временно с 19 компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от roskata111
                                Първоначално изпратено от alfafunds
                                няма такава информация
                                Ами на мястото на БТК ще бъде ли включена нова компания
                                Къде ще бъде публикуван портфейла на Алфа избрани акции

Коментар

Working...
                                X