IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИД Адванс инвест - бъдеще

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами, това е тавана на цената на АДВАНСА, затова и Ла Коста е продал. Сега ще има надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
      вложенията ми са 6 цифрена сума в лева, но до момента не съм намерил нищо по-добро. А до сега имам няколко години много успешно сътрудничество с Карол: Първоначално бях на доверително управление, после купих август 2004 Адван Инвест на цена 1,05 и продадох октомври 2005 на 1,80 лв. А средата на октомври 2005 записах акции на Адванс Терафонд на цена 1,045 и те вече се търгуват на 1,36. Така за 15 месеца реализирах 100% доходност при това без да поемам някакви големи рискове.
      Пожелавам на всекиго подобно развитие и по-малко злостни и некомпетентни постигнги.
      L a Costa,
      бихте ли ми дали координатите си (адрес,но и само телф.ном ще ми свьрши работа) и евентуално Но. на бахковата ви сметка?
      Предварително благодаря!
      Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Карол не са по-лоши от всички останали посредници - Елана, Бенчмарк, Булброкерс - кой е донесъл повече доход. А на този сърдит Kosta искам да кажа, че истината се открива само чрез сравнение. Така че за да прецениш правилно, трябва да си отговориш на следните въпроси

- Кой фонд или ИД се е справил по-добре от Адванс в последните три месеца?
        - Какво бих направил аз, за да спечеля на този пазар, а те не го правят?
        - Какви въпроси трябваше да зададе този журналист. Ти какво би попитал като си толкова по-умен? И колко пари би искал, за да напишеш такова интервю? Защото аз съм убеден, че не е даден и един лев.

Коментар

• Ммммда, жалко, на истина жалко, че в тази тема за Адванс Инвест се е напълнило само с хора /изключвам последния постинг на tttt/, които явно си нямат никаква представа от инвестиционни фондове и по-всяка вероятност никога не са притежавали акции от подобни фондове. Аз обаче бях и си оставам клиент на Карол. Започнах с доверителното управление в бълг. акции, преминах през Адванс Инвест и все още имам акции от Адванс Инвест, но почти всичките ми вложения са в Адванс Терафонд. А защо работя с Карол? Ами намерете по-добри от тях и ще ги сменя. Аз се оглеждам постоянно за по-добри възможности и съм длъжен да го правя, защото вложенията ми са 6 цифрена сума в лева, но до момента не съм намерил нищо по-добро. А до сега имам няколко години много успешно сътрудничество с Карол: Първоначално бях на доверително управление, после купих август 2004 Адван Инвест на цена 1,05 и продадох октомври 2005 на 1,80 лв. А средата на октомври 2005 записах акции на Адванс Терафонд на цена 1,045 и те вече се търгуват на 1,36. Така за 15 месеца реализирах 100% доходност при това без да поемам някакви големи рискове.
          Пожелавам на всекиго подобно развитие и по-малко злостни и некомпетентни постигнги.

Коментар

• ne se izlagaite Advance e nai-qkiqt fond, vij kak durji cena pri pada6t pazar. Za sravnenie - ELHYF, toi naistina se topi den sled den. Taka 4e, koito e v Advance da spi spokoino:}} A i o6te ne6to - kak osven 4rez Advance moje da se klasirame na borsi kato Rumunskata, Ruskata ili Srubskata. Mom4etata znaqt kakvo pravqt!!!!

Коментар

• Инвестиционно дружество "Адванс Инвест" е придобило 2,4 млн. акции, представляващи 21,72% от капитала на "Адванс Терафонд" АДСИЦ, съобщи Българска фондова борса - София.

Това не е ли от единия джоб в другия?
              I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Забравих да ви обърна внимание колко остри и нападателни са въпросите на така регистриралия се журналист. При всяко питане лигите му потичат все едно пита "Това колко го оценяваш? Дай поне 200 лева"

Коментар

• .

Хи хи хи, а бих казал време икономиката да се стегне и българина да се стегне.

Абе като знам колко сме мързеливи и любители на гледането отстрани, къде съм тръгнал на БФБ да инвестирам?!?!?!?

Коментар

• Кой ще каже колко са си платили Карол за това интервю? И каква му е ползата за нас акционерите. Някакви си бла-бла ни изяснят очевидното - акциите ни умират. Да знаете, че нещо като зацикли избърсването на задната част става с интервю. В горния текст има много оправдания, но от тях пари не падат. Време е Адвенса да се стегне!!!

Коментар

• ИД Адванс Инвест: Залагаме на регионалния инвестиционен подход

Даниел Ганев е портфейлен мениджър на УД Карол Капитал Мениджмънт. Компанията управлява активите на Адванс Инвест – инвестиционно дружество от отворен тип, лицензирано на 22 декември 2003 г. С Даниел Ганев разговаря Кристиян Костов.

- Каква е нетната стойността на активите на Адванс Инвест и на какъв период се изчислява тя?

Актуалната нетната стойност на активите е вече над 19 млн. лв. (или близо четвърт от пазара), а стойността на една акция е 1.83 лв. Тези стойности се изчисляват два пъти седмично – в понеделник и четвъртък - и се публикуват в два централни ежедневника – в. Пари и в. Дневник, на сайта на БФБ, както и на нашия сайт.

- Каква доходност реализира Адванс Инвест от началото на публичното си предлагане и от началото на 2005 г.?

Миналата година, както и началото на тази бяха изключително силни за БФБ и съответно доходността на фонда за този период бе отлична. Въпреки забавянето на темповете на растеж през последните месеци, доходността от началото на публичното предлагане (10 май 2004 г.) до момента е 74.3% Само за тази година до момента доходността е 32.6%, което означава, че отново сме победили индекса SOFIX за същия период.

- Забелязва се, че цената на фонда остава непроменена за продължителен период. На какво се дължи този факт?

Пролетният спад на БФБ почти не се отрази негативно на Адванс Инвест – SOFIX падна с 30%, а Адванс Инвест само с около процент. Сега се повтаря същата ситуация – през последните два месеца пазарът се понижи с почти 10%, докато фондът на Карол се задържа изключително стабилно. И в двата случая това се дължи на адекватното разпределение на активите към съответния момент – т.е. подборът на акции, които не губят от стойността си на фона на падащ пазар, както и увеличаването на дела на облигациите и АДСИЦ в недвижими имоти в портфейла.

Не трябва да се забравя, че хоризонтът на инвестициите ни – както сме обявили в проспекта – е дългосрочен, така че едно моментно забавяне, особено при пазарен спад, по скоро трябва да се тълкува позитивно.

- Какво е разпределението на активите в момента?

Делът на акциите в момента е около 60%, от които приблизително 15% в АДСИЦ в недвижими имоти, които смятам, че са със сериозен потенциал за капиталова печалба и доходи под формата на дивиденти. Към момента в облигации сме инвестирали около 25% от активите, но в процеса на разгръщане към другите регионални пазари този дял ще намалява. Останалите активи са под формата на депозити и оборотен кеш.

- Вие сте първият инвестиционен фонд, който инвестира извън пределите на България. Какви са намеренията ви за следващата година?

Румънските акции са малко над 3%, но до края на годината делът им ще нарасне осезаемо. В момента анализираме няколко кандидати за покупка, както и очакваме няколко атрактивни борсови приватизационни сделки. На финалната права сме относно инвестиране в Русия, като до края на годината вероятно ще стъпим и там. От останалите пазари в региона за перспективни смятаме особено Сърбия, Хърватска и Македония, но за съжаление към момента все още не сме получили одобрението на КФН за излаз на тези пазари. Това ще е един от приоритетите ни за идната година. Нашият фонд е с регионална насоченост, а не само за български книжа. Считам, че това е правилният подход с оглед диверсификация на портфейла и оттам ограничаване на индивидуалния риск, както и търсенето на по-висока ликвидност от гледна точка на тесния местен пазар. Това е правилно и от гледна точка на подготовка за евентуална интеграция на балканските борси, макар на всички да е ясно, че това ще се случи в по-отдалечен момент, защото има много политически и технически въпроси за решаване.

- Има ли намерение Карол Капитал Мениджмънт да предложи нови продукти под формата на договорни фондове?

Адванс Инвест може да се разглежда като своеобразен бутиков продукт с фокус в акции, защото силата ни е в управлението на по-агресивни портфейли. Затова считаме, че е правилно засега усилията ни да останат съсредоточени именно в това направление. В момента фокусът ни е в развитието и усъвършенстването на Адванс Инвест, за да се превърне той в еталон за добро управление и постигане на отлични резултати за многобройните акционери. Логично е обаче в по-дългосрочен план – когато естеството на пазара го изисква - да предложим и алтернативи с по-консервативен фокус.

- Забелязва се афинитетът към вашия фонд не само на дребни вложители, но и на институционални инвеститори. Каква е според вас причината?

Колективните инвестиционни схеми са добра алтернатива за институционалните инвеститори поради редица причини. Това, което пенсионните фондове и застрахователните компании търсят и откриват при нас, е добра доходност благодарение на професионалното управление на портфейла, висока ликвидност и лесна преоценка, което ги улеснява счетоводно и технически, сигурност и прозрачност на вложението, гаранция за което е репутацията на Карол Капитал Мениджмънт и надзора на регулаторите. Интерес представлява и фактът, че чрез нашия фонд институционалните инвеститори индиректно получават експозиция и на други атрактивни пазари в региона.

- Какви са очакванията ви за развитието на фондовата индустрия?

Напълно според очакванията, след промените в ЗППЦК активността в индустрията е много висока - до такава степен, че вече дори на мен ми е трудно да се поддържам информиран кога биват лицензирани нови фондове и кога стартират с публичното предлагане на дялове и акции. Очаквам развитието да продължи на пълни обороти още дълго време, тъй като индустрията е все още в зародиш и има много да наваксва докато се доближи до европейските стандарти.

Ще изникват нови фондове, активите на настоящите ще нарастват многократно, на пазара ще навлязат още чужди играчи. При всички положения българинът ще има голям избор на инвестиционни продукти, като ще може (т.е. ще трябва да се научи) да ги сравнява и да подбира тези, които отговарят най-пълно на нуждите му.

У нас – колективните инвестиционни схеми – остава ангажиментът да сме коректни и да поднасяме информацията и резултатите от управлението по разбираем и достъпен начин. В тази връзка в момента в БАУД (Българска асоциация на управляващите дружества) сме в процес на изготвяне на етичен кодекс, който да регламентира нормите на поведение на пазарните участници.

Коментар

• .

Пепи ами препоръчай друг фонд и се обоснови защо. Също така кажи дали си купил от него или дали си свързан по някакъв начин с него.

Коментар

• Браво! Купиха на високи цени ПУШЛИВЕЦА, продадоха на по ниски, сега ако успеят и от БТК да избягат ще запазят нивото си, в противен случай надолу.

Коментар

• Абе бе Пепи що не си гледаш IHLBL-то ми и тук с глупости дойде да пълниш форума. ADVANCE нямат KREM, разгледай по-внимателно последния отчет !

Коментар

• Определено Адванса е най-доброто ИД в момента - има добър портфейл и корекцията на пазара не се отразява "пагубно" на акциите му както напр. на TBI (въпреки, че сравнението е относително, предвид размера на средствата и съществуването). Но ще видим за Адванс - след 2-3 год.......

Коментар

• .

Бре бре. я ми кажете друг подобен фонд в БГ, който да е по-добре.
                                аз имам Сентинел и ТБИ Динамик. И двата тръгнаха надолу. Адванс поне се задържа.
                                сега ще погледна и на Елана фондовете преди да свърша да пиша......
                                .....ами погледнах - Елана Високодоходен Фонд пада за Ноември.

И к'во се оказа. Адванс е по-добре от останалите фондове...

Коментар

Working...
                                X