IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИД Адванс инвест - бъдеще

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от La Costa
    Човекът ти е отговорил съвсем сериозно - два пъти в седмицата. ИДто не разпределя дивиденти или по-точно не ги разпределя наведнъж, а постоянно /два пъти съдмично/. Размисли малко от къде идват приходите на ИДто, как въобще печели подобно дружество и ще разбереш. Разгледай отчета му за януари, а също и регистрационните му документи. И тогава вече, ако имаш въпроси, питай.
    Грешиш, че ИД не раздава дивиденти. Например прочети чл.21, ал. 1 от устава на Адванс. Въпросът, е че да бъде раздаден дивидент трябва да бъде решено на общо събрание на акционерите. В практиката обикновенно се взима обратното решение да не се разпределя дивидент, с оглед дължимия данък в/у дивидентите.
    Както знаем печалбата е в пасива на баланса, а също така знаем как се определя нетната стойност на активите на ИД, от която зависи цената на обратно изкупуване.
    В този контекст на мисли въпросчето ми седи отново на дневен ред, макар, че на мен вече взе да ми се прояснява.
    Да видим вие какво мислите по въпроса.

Коментар

• Човекът ти е отговорил съвсем сериозно - два пъти в седмицата. ИДто не разпределя дивиденти или по-точно не ги разпределя наведнъж, а постоянно /два пъти съдмично/. Размисли малко от къде идват приходите на ИДто, как въобще печели подобно дружество и ще разбереш. Разгледай отчета му за януари, а също и регистрационните му документи. И тогава вече, ако имаш въпроси, питай.

Коментар

• Не е смешно. Зададох сериозен въпрос и всъщност не става въпрос само за Адванс. Като не можеш ад отговориш.....
        Чудя се дали се отразява в първата котировка след 31.12.2005 г. или на някоя дата след решението на ОС на акционерите на не разпределят печалбата под формата на дивиденти.

Коментар

• Първоначално изпратено от *****
          Имам един въпрос. Става въпрос за реализираната печалба от ИД към края на годината. Обикновенно тя не се разпределя като дивидент, а остава неразпределена. Т.е. имаме увеличение на активите на дружеството, което би следвало да даде отражение на цената на обратно изкупуване. Та въпроса ми е: Кога това увеличение на цената би следвало да се случи, като календарна дата?
          Всеки понеделник и четвъртък в 17:00 часа. ))

Коментар

• Имам един въпрос. Става въпрос за реализираната печалба от ИД към края на годината. Обикновенно тя не се разпределя като дивидент, а остава неразпределена. Т.е. имаме увеличение на активите на дружеството, което би следвало да даде отражение на цената на обратно изкупуване. Та въпроса ми е: Кога това увеличение на цената би следвало да се случи, като календарна дата?

Коментар

• Сигурен съм
              за разлика от писалия по-горе не съм убеден, обаче, че БТК трябва да се продава, а напротив да се държи. Тази акция е една бомба, която всеки момент може да избухне, и то сериозно. Всеки един оптимистичен импулс от Европа би увеличил цената на акциите защото БТК все още на практика е монополист на пазара у нас, а монополът му за съжаление /на консуматорите и за разлика на инвеститорите/ се увеличава с предлагането на интернет и договори, подобни на този, сключен с АДИС в последния ден от мандата на стария директор на АДИС!
              Адванс инвест има и други експлозивни позиции - например терафонда на карол, софарма, румънските акции също са много преспективни
              ето защо 30% са абсолютно реалистични на този етап, според мен

Коментар

• Ако успее да си продаде БТК-то и да влезе в по-перспективни дружества , както и да продължава да гледа навън ..... може би
                Иначе мисля, че Дани Ганев добре се справя, само дето от време на време много ПР-ски го раздават в Адванс-а
                I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• ...

Мислите ли, че тая година АДВАНС-а ще осъществи над 30 % възврщаемост? Да речем до края на годината да видим едни нива над 2.60 лв за акция?

Коментар

• Арлина, време е от сън да се събудиш.
                    Арлина, време е на лов за любов сама да тръгнеш

Ъъ, така де, исках да кажа мерси за отговора

Коментар

• Офисът е в непосредствена близост до кръстовището, на вратата има малка табелка, а до броени дни предстои монтирането на голяма светеща реклама. Телефонният номер е запазен: 052/61 79 19.

Коментар

• Някой може ли да ми каже къде във Варна е новият офис на Карол/Адванс? На "Драгоман" има бележка, че се местят на "Преслав" 20, но от нея страна на улицата са сградите на БНБ и ВМС и никъде не видях табела подсказваща съществуването на новия им офис...всъщност не видях нищо такова по целия "Преслав".

Коментар

• Първоначално изпратено от Chocho
                          Анализа не е на Лорда, а на Адванса. Виж им сайта, новини!
                          Тъй вярно Чочо, то си пише - аз го пейстнах щото наистина е хубав, въпреки, че е леко ПР-ски, но ........
                          А иначе си харесвам АДВАНС-а много ;-)

Успех и лек от мен

Коментар

• Анализа не е на Лорда, а на Адванса. Виж им сайта, новини!

Коментар

• lord.among.pawns много хубав анализ. Наиситна АДВАНС много добре са се справили тази година.

Коментар

• АДВАНС ИНВЕСТ с 32.6% доходност за 2005г.
                                Karoll Capital Management 30 декември 2005г.
                                Инвестиционно дружество АДВАНС ИНВЕСТ изпраща поредната успешна година с доходност (изменение на нетната стойност на активите на една акция от 1.38 лв. до 1.83 лв. от началото до края на годината) в размер на 32.61%. Изменението на индекса SOFIX – който фонда е възприел като бенчмарк – за същия период е 32.02% (изменение от 625.31 до 825.53 пункта). Най-силният период за пазара, както и за фонда, бе началото на годината, след което индексът заличи близо четвърт от стойността си. По същото време – от март до май – котировките на Адванс Инвест се задържаха относително стабилни и не бяха драстично повлияни от пазарния спад поради ребалансирането на портфейла в началото на периода. Втората половина на годината се отчете със значително по-скромна доходност в сравнение със същия период на 2004, основно поради слабото представяне на сините чипове в портфейла и следването на по-балансирана политика при портфейлното управление с цел редуциране на риска от загуби.
                                Към края на 2005 г. нетната стойност на активите на АДВАНС ИНВЕСТ e приблизително 19 730 000 лв., което представлява около 23% пазарен дял сред българските колективни инвестиционни схеми. Някои от по-значимите събития за фодна през годината бяха стъпването на Румънския пазар – вече с близо 5% тегло в портфейла, учредяването на фонд за земя "Адванс Терафонд" АДСИЦ, листването в глобалната информационна система Bloomberg, привличането за акционери на стотици физически лица, както и крупни институционални инвеститори в лицето на пенсионни фондове и застрахователни компании.

АДВАНС ИНВЕСТ е инвестиционно дружество от отворен тип – широко популярна по цял свят колективна инвестиционна схема. Вложението в инвестиционно дружество е един от най-лесните начини да притежавате портфейл от ценни книжа (акции, облигации и др.) без да е необходимо сами да подбирате и разпределяте финансовите инструменти. Фокусът на АДВАНС ИНВЕСТ е дългосрочно инвестиране в акции на водещи български и източноевропейски компании с висок потенциал за растеж. Чрез офисите на "Карол Капитал Мениджмънт" в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Враца фондът постоянно издава и изкупува обратно своите акции, като последните се търгуват вторично и на Българска Фондова Борса.

Важно е да се отбележат и някои рискови параметри, свързани с дейността на АДВАНС ИНВЕСТ през годината. Например коефициентът "бета" (измерващ волатилността на портфейла спрямо пазарния индекс) за АДВАНС ИНВЕСТ е със стойност 0.19 (на седмична база). Интерпретацията на тази стойност на "бета" е, че систематичният риск, който фонда е поел през годината е значително по нисък от този на пазара като цяло, т.е. при спад на пазара с 1%, фонда би паднал с едва 0.19% и обратно. Друг измерител на риска е "стандартното отклонение" (отклонението от средната възвръщаемост), което при АДВАНС ИНВЕСТ е 1.34% на седмична база, или 9.67% годишно. Това означава, че през 2005 г. седмичната възвръщаемост на фонда се е колебаела между – 0.80% и + 1.88% около средната седмична доходност от 0.54%.

Правилно е когато се отчита успеха на един фонд или се взема инвестиционно решение дали да се инвестира в него, да се взема предвид не само доходността, а и нивото на риск. В този смисъл, световно наложени мерки, които отчитат и двата важни параметъра са "алфа" и коефициентa "Шарп". При АДВАНС ИНВЕСТ за изтеклата 2005 г. "алфа" (при седмична честота на данните) е 21.7%, което означава, че благодарение на активното портфейлно управление инвестиционният портфейл на фонда се е представил с 21.7% по-добре от очакваното, т.е. от бенчмарка при съответното ниво на риск. Коефициентът "Шарп", разработен от нобеловия лауреат Уилям Шарп, от друга страна е похват за имерване на историческата портфейлната възвръщаемост за единица риск и служи за сравнение на фондовете от една и съща категория – т.е. колкото по-висока е стойността на измерителя, толкова по-добре се е справил фонда в сравнение с конкурентите си и спрямо риска, който е поел за същия период. "Шарп" за 2005г. при АДВАНС ИНВЕСТ е 2.8, като стойности над 2 се считат за оценка "много добър", а над 3 – "отличен".

Коментар

Working...
                                X