IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИД Адванс инвест - бъдеще

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хм, ако разбирам правилно излиза, че на акционерите във фонда им се подаряват 1.5% доходност , защото няма да им се удържат пари при обратното изкупуване.... чудя се дали да не вкарам още малко пара там... без това ще се оцели леко дъно тия дни.

Имам акции и съм доволен от новината, но не мнението ми не е препоръка за купуране/продаване на ценни книжа.

Коментар

• Точно така се получава-едномесечна промоция и за двата фонда. Влизаш сега без такса и след 1 месец и излизането става без такава. До 13.09 влизането е по старите правила на 0% разходи за емитиране а от 14.09 излизането става на 0% разход за обратно изкупуване. Ако тези дни АИЕ падне с още 1-2 цента, промоцията ще е пълна, стига да не сме в началото на дългосрочна световна рецесия.

Коментар

• Днес прочетох в сайта на адванс, че променят таксите за продажба и обратно изкупуване, който иска - нека види на сайт аим, ча да не ме обвините, че правя реклама!

Гложди ме една мисъл - така както смятам аз, в рамките на следващия един месец излиза изключително изгодно закупуването на дялове от АИ и АИЕ, защото сега няма такса за емитиране, а след месец няма да иам такса за обратно изкупуване, правилно ли съм схванал?

Коментар

• Първоначално изпратено от unisexx
          Ти може би имаш предвид адванс източна европа, а аз имам предвид адванс инвест.
          ако се загледаш в портфейла на Адванс Инвест ще видиш, че освен български има и румънски акции а съвсем скоро имаше момент когато нашата борса беше надолу и Адванс Инвест вървеше нагоре така че споко....

не е препоръка
          какво щастие неземно е да си извънземно

Коментар

• Ти може би имаш предвид адванс източна европа, а аз имам предвид адванс инвест.

Коментар

• Имаше спад на борсата в Румъния в четвъртък,който продължи и в петък.Също така Саф Магелан спадна с около 20 процента в сряда.

Коментар

• Може ли нещо да ми обясните? Цялата борса върви нагоре, а каролците увеличават цената на дяловете с 5стотинки. Нещо аз ли не разбирам или какво. Ако може някой нека да ми обясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от voodooHunter
                  Първоначално изпратено от netware5
                  Първоначално изпратено от ivandavidov
                  Имам един въпрос - притежавам 500 акции ADVANC, купени през COBOS и сега искам да ги продам обратно на Карол, чрез най-стандартно обратно изкупуване от тяхна страна! Как може да стане това при положение, че COBOS посредникът ми не е Karoll и нямам други инвестиции в Адванс Инвест?

Знам, че най-лесно е да питам Karoll, но им писах мейл и все още нямам отговор от тях!
                  Обади се на твоя си посредник. Той ще свърши цялата работа срещу 10-на лева. Аз така направих.
                  А защо направо не си ги продаде през КОБОС? В момента 108 купуват 500 акции на 3.30 което като разлика с цената на изкупуване при Карол си е тъкмо 10 лв. И има 10 пъти по-малко разкарване и разправии.
                  Може разбира се!. Аз просто не погледнах борсовите цни на ADVANC....
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                    Първоначално изпратено от ivandavidov
                    Имам един въпрос - притежавам 500 акции ADVANC, купени през COBOS и сега искам да ги продам обратно на Карол, чрез най-стандартно обратно изкупуване от тяхна страна! Как може да стане това при положение, че COBOS посредникът ми не е Karoll и нямам други инвестиции в Адванс Инвест?

Знам, че най-лесно е да питам Karoll, но им писах мейл и все още нямам отговор от тях!
                    Обади се на твоя си посредник. Той ще свърши цялата работа срещу 10-на лева. Аз така направих.
                    А защо направо не си ги продаде през КОБОС? В момента 108 купуват 500 акции на 3.30 което като разлика с цената на изкупуване при Карол си е тъкмо 10 лв. И има 10 пъти по-малко разкарване и разправии.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov

Spored men si si izgubil akciite.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Вземаш депозитарна разписка за притежаваните от теб акции от посредника с който работиш, отиваш в Карол и заявяваш желание за обратно изкупуване. Даваш сметка, на която да ти преведат парите и 2-3 дни след деня на продажбата им можеш да си ги теглиш или ползваш по друг начин. Провери дали дължиш такса за издаване на депозитарната разписка.
                          Успех!

Коментар

• Имам един въпрос - притежавам 500 акции ADVANC, купени през COBOS и сега искам да ги продам обратно на Карол, чрез най-стандартно обратно изкупуване от тяхна страна! Как може да стане това при положение, че COBOS посредникът ми не е Karoll и нямам други инвестиции в Адванс Инвест?

Коментар

• Седем осми на Слави Трифонов е акционер в Адванс Инвест още от самото създаване на фонда.

Коментар

• Първоначално изпратено от nasco_3
                                това седем осми в акционерите на слави трифонов ли е?
                                май май - били близки с каролев,така че нищо чудно

Коментар

Working...
                                X