IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли взаимните фондове да публикуват портфейлите си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    А 3-те КБ капиталец имаш ли? Аз нямам
    Но взаимно фондче може. И друг път е обсъждано през годините. И всеки ден екселска табличка с активите Ама в никакъв случай повече от 25% на БФБ, че да не ни измислят
    Да, тъпо е това за 3-те КБ капиталец. Други тъпи работи са, че нормативните документи определят и де да инвестираш - минимум 50% в ДЦК, бамкови облизвации или депозити. Максимум 10% в недвижимо имущество и максимум 5% в "други инструменти" - напримерно в златце. Мръсниците са го направили така, че фондовете да купуват тъпите им ДЦК, нищо че качествените имоти и жълтото са по-сигурни... а после хората ще искат доходност. И ако им дадем 10%, както си мислух, обзет от благородство, за нас ще останат само пари за менте ракия и црна репа.

Простаци-чиновници, ей.

Взаимен фонд може - ама не толкова благородно.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Но взаимно фондче може. И друг път е обсъждано през годините. И всеки ден екселска табличка с активите Ама в никакъв случай повече от 25% на БФБ, че да не ни измислят
      Това с всекидневното отчитане е за ЕТФ, никой нормален взаимен фонд никъде по света не дава чак толкова информация. но да е по-лесно да се открие какво има артио, от това на някой български ДФ, си е меко казано странно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Би било ного убаво.

Абе, хора - хрумна ми - що не се обединим туканка и не си направим един пенсионен фонд? Ще привличаме сосно клиенти и ще делкаме печалбичките - 2% за нас, 10% за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Аз не мога да си обясня нещо?
          Какви са тези хора дето си дават парите на някой, който след определен период от време им обявява че им е загубил 70% от парите и даже не им казва къде и как им ги е загубил? Егати народа сме Как така не им пука за парите им и продължават да си мълчат? Че то щом е така и аз да мисля да направя един фонд. Поне ще им казвам на хората къде и защо им инвестирам парите
          Затова и АКО управляват парите си ги управляват сами.
          А не като пенсиите, имаме тука една загуба, ама и такса на нея ви слагаме...

Коментар

• Би било ного убаво.

Абе, хора - хрумна ми - що не се обединим туканка и не си направим един пенсионен фонд? Ще привличаме сосно клиенти и ще делкаме печалбичките - 2% за нас, 10% за тях.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Аз не мога да си обясня нещо?
              Какви са тези хора дето си дават парите на някой, който след определен период от време им обявява че им е загубил 70% от парите и даже не им казва къде и как им ги е загубил? Егати народа сме Как така не им пука за парите им и продължават да си мълчат? Че то щом е така и аз да мисля да направя един фонд. Поне ще им казвам на хората къде и защо им инвестирам парите
              Това са единствено ненормалните кретени, които не искат да вложат в имот, а търсят екзотични инструменти с които да си разширят ануса Егати гейовете!

Коментар

• Аз не мога да си обясня нещо?
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                  Хубаво е да има такава информация, но само някои я публикуват. Гледал съм, че Статус пускат отвреме на време какво има в портфейлите.
                  мда, браво на Статус!!!

Коментар

• Хубаво е да има такава информация, но само някои я публикуват. Гледал съм, че Статус пускат отвреме на време какво има в портфейлите.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      Според мен ще е добре да се види какво купуват с парите на клиентите си.

А може да не искат да се види къде са се набабанили
                      Както пише в класиката:"А дано ама надали"
                      ИД "Надежда" го правеше години наред но от няколко тримесечия не го правят.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Трябва ли взаимните фондове да публикуват портфейлите си?

Според мен ще е добре да се види какво купуват с парите на клиентите си.

А може да не искат да се види къде са се набабанили
                        Last edited by SOFIX; 10.02.2013, 21:42.
                      Working...
                      X