Първоначално изпратено от малката сестра
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Такси на ПОК Доверие
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениезависи кога го купуваш и в какъв хоризонт от време гледаш и освен това си е при теб и можеш да контролираш кога да го продадеш ,докато пенсионната ти осигуровка може да не доживееш да я ползваш.Може да не забогатееш ,но поне ще си задържал някаква стойност и не зависиш от прищевките на някой друг ,който ако ти е загубил парите скътани за стари години ,няма да си върне хонорарите със сигурност ...
От къде мислиш да го купуваш това злато и на кого да го продадеш след време?
Аз също не защитавам инвестицията в ПФ. Мисля, че има по-добри от нея!!
Коментар
-
зависи кога го купуваш и в какъв хоризонт от време гледаш и освен това си е при теб и можеш да контролираш кога да го продадеш ,докато пенсионната ти осигуровка може да не доживееш да я ползваш.Може да не забогатееш ,но поне ще си задържал някаква стойност и не зависиш от прищевките на някой друг ,който ако ти е загубил парите скътани за стари години ,няма да си върне хонорарите със сигурност ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеАз лично нямам никакво доверие На Пенсионните фондове .Преди няколко години когато още не бяха въвели плоския данък една моя съученичка работеща в ПОК "Доверие " ме агитира да си направя доброволна осигуровка като ми изтъква всичките там прийоми /намаления на данъци ,висока доходност ,унаследяване и т.н/ .Като я попитах може ли да ми гарантира че доходността ще е все така висока /тогава се парадираша за 11-13 % на година /,тя не можа ...Като я попитах колко е таксата за обслужване ,оказа се за 4.5% които си приспадат веднага след като си вкарам вноската. От баба ми знам че нещо което силно се рекламира не струва )
Кво излиза че те си вземат пе4албата веднага след като си вкарал вноската,освен това няма никаква прозрачност какво правят с твоите пари.Измислили са някаква система за дялове ,които си менят както си искат ...
Другото което ме отблъсна е че тези пари можеш да ползваш едва когато навършиш пенсионна възраст ,преди това настъпва данъчно събитие ....
Не виждам с какво Частните пенсионни фондове са по-добри от държавата,а и от опит знам ,че с чужди пари за които не ти се търси отговорност се "Инвестира" много по-лековерно .
Сега след няколко години мисля ч е съм бил прав .Дори на свои познати които са ми искали съвет казвам:"По-добре си купувай по-1-2 грама злато всеки месец от колкото в пенсионен фонд ...
...точно златото не е най-доброто, дори никак....
Коментар
-
Аз лично нямам никакво доверие На Пенсионните фондове .Преди няколко години когато още не бяха въвели плоския данък една моя съученичка работеща в ПОК "Доверие " ме агитира да си направя доброволна осигуровка като ми изтъква всичките там прийоми /намаления на данъци ,висока доходност ,унаследяване и т.н/ .Като я попитах може ли да ми гарантира че доходността ще е все така висока /тогава се парадираша за 11-13 % на година /,тя не можа ...Като я попитах колко е таксата за обслужване ,оказа се за 4.5% които си приспадат веднага след като си вкарам вноската. От баба ми знам че нещо което силно се рекламира не струва )
Кво излиза че те си вземат пе4албата веднага след като си вкарал вноската,освен това няма никаква прозрачност какво правят с твоите пари.Измислили са някаква система за дялове ,които си менят както си искат ...
Другото което ме отблъсна е че тези пари можеш да ползваш едва когато навършиш пенсионна възраст ,преди това настъпва данъчно събитие ....
Не виждам с какво Частните пенсионни фондове са по-добри от държавата,а и от опит знам ,че с чужди пари за които не ти се търси отговорност се "Инвестира" много по-лековерно .
Сега след няколко години мисля ч е съм бил прав .Дори на свои познати които са ми искали съвет казвам:"По-добре си купувай по-1-2 грама злато всеки месец от колкото в пенсионен фонд ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеХехе, как си личи кой къде работи?
А ние какво да кажем като тези две такси от нашите пари се плащат - нъл тъй.
Не работя там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЗащо ПОК Доверие се опитва да прокара таксите на управляващите дружества, във фондорете където те са акционери да се начислява на база реализираната печалба, а те самите вземат такса на активите в техните фондове???
А ние какво да кажем като тези две такси от нашите пари се плащат - нъл тъй.Не-заслужил инвеститор
Коментар
Коментар