IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои и защо провокира проблеми на KREMIKOVCI???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кои и защо провокира проблеми на KREMIKOVCI???

Хорхе,
    Одитор на Енрон е Артур Андерсен.
    Има много примери как след дю дилижанс са откривани сериозни липси.
    Лично аз за Кремиковци съм абсолютно ненаясно,реагирах принципно.Подкрепям коментарите на Infor i Seneka.Дошъл е часът на истината за много неща и за съжаление не можем да си позволим да се лъжем сами.Колкото по-дълго,толкова по боли.Не зная кой от коментиращите какъв специалист е (малко от хората познавам лично) ,но истина е че голяма част от българското население не знае,че за да получи ТЯ/ТОЙ 100 единици от касата на фирмата,зад тези пари има и други,които правят възможно изплащането на неговите 100 .Тази ниска икономическа култура пречи много.Не го казвам като хвърляне на вина.Просто е факт.Колко много от хората,които започнаха и започват бизнес не знаят как да заприходяват и отчитат разходи за дълготрайни активи ? След това при проверка се чудят защо им намират неосчетоводена и недекларирана печалба.Има приход 1000 единици,закупува ДМА за 800 единици,отчете пръши разходи 200 единици и печалба 0.Готово.
    Разбира се,големите играчи правят и големи злоупотреби(когато е замислена злоупотреба),поради това,че знаят как да го направят и че скоро няма да ги хванат (ако изобщо ги хванат).

Коментар

Аз също мисля, че не е възможно 300 мил. да не се открият ... И аз съм работил с тази компания (толкова слаб мениджмънт ...). Прави ми впечатление друго, господина който откри тази тема пледира за това, как един завод трябва да работи за да храни 30 хил. души. От негова гледна точка е прав, но ако този завод не си плаща данъците, работи на загуба и т.н. нали ние останалите им покриваме масрафа. С какви очи знастава той пред всички нас за да ни каже, че ние трябва да му плащаме на него и неговите деца. Каква е моята вина, че им е слаб мениджмънта за да плащам за това? Всъщност той е доказателство за манталитета на 90% от съвремените българи - някой друг да мисли за нас и друг да плаща, ние каквото можем ще поработваме от време на време. Е, така не става!

Коментар

не е възможно
        самия купувач е ръчкал здраво бумагите
        просто новото време им дава шанс да пробват стари номера като Зееви и Балкан например. Е това му е лошото на слабото правителство, че всеки го препикава както си иска. И затова мразят Костов така както навремето са мразили Стамболов - дълбоко и напоително!

Коментар

г-н Тасев, ясно ми е че в БГ в областа на анти-икономическата логика много неща са възможни

Мисълта ми беше как така се укриват 300 млн. лева ??? Одити на компанията не са ли правени, купувачът своя проверка не е ли правил ??? Все пак става дума за 300 млн лева,а не за пакетче семки, като се замисли човек то горе - долу от такъв порядък сумата на активите на комбината (ако не е и по-малко).

Коментар

Хорхе,

Въпросът ти е малко риторичен.Като имам представа какъв огромен хаос е и пълна липса на технология за информираност,съхранение,достъп до данни има в нашата страна,безобразното състояние на административните услуги,не ниска а направо антикултурата на работа на чиновничеството ,бих отговорил,че всичко е възможно.
            Специално на господинът,отворил новата тема бих помолил да поддържа малко по-спокоен тон.Този форум няма нищо общо с раздела "Вашите коментари" на някой вестници.По-добре е да се изкаже аргументирано мнение,дори да не е задължително от експерт.А че на хората накипява е вярно,но това не е основание да бъдем некоректни.Все пак това е писана реч.Тя остава.

Коментар

Да ти кажа, Кремикоци дължи близо 50 хил. долара на моята фирма, които няма никакво намерение да изплати. Междувременно трябваше да плащаме данъци и в крайна сметка прекратихме дейността си. И съвсем не сме единствените. Така че ако питат мен, да мре.

Коментар

Вчера гледах интервю с изп. директор на Кремиковци в което той твърди че след като влезли във владение на комбината открили скрити дългове за 300 млн. лв. които не са били декларирани при подписване на сделката. Възможно ли е това да е вярно според вас ?

Коментар

Споко Васев,
                  Кремиковци трябва да си плаща данъците като всички останали, или според теб пак трябва да има по-равни от равните. Ако не може, да обяви несъстоятелност.

Коментар

Koy i zashto provokira problemi na KREMIKOVCI???
                    Blokiraneto na rabotata na Kremikovci e porednoto paranoi4no dejstvie na nekadyrnite upravnici na "NOVOTO VREME". Kak si predstaviat tezi maloumnici, 4e shte ostaviat bez rabota 9000 rabotnika i shte osydiat na glad blizo 30 chiladi gyrla bez nikakvi posledstvia za pravitelstvoto. Nekadyrnici, zashto ne si podadete ostavkite dobrovolno, a iskate da bydete svaleni ot upravlenieto s cenata na chiliadi gladni roditeli i deca???
                  Working...
                  X